مرکزی| مبنای آموزش‌های مهارتی علمی کاربردی نیاز دستگاه‌های اجرایی است


مرکزی| مبنای آموزش‌های مهارتی علمی کاربردی نیاز دستگاه‌های اجرایی است

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی با بیان اینکه نخستین کمپ کارآفرینی در آذرماه در دانشگاه علمی کاربردی استان مرکزی برگزار می‌شود گفت: آموزش‌های مهارتی علمی کاربردی استان مرکزی بر مبنای نیاز دستگاه‌های اجرایی تدوین و ارائه می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رحیم رضایی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به راه‌اندازی دانشگاه‌های نسل سوم اظهار داشت: دانشگاه‌های کلاسیک و رسمی به عنوان دانشگاه‌های نسل اول و دوم از دهه‌های گذشته وجود داشتند، اما از دو دهه قبل که جای خالی دانشگاه‌های مهارتی در راستای تربیت نیروهای متخصص احساس شد، دانشگاه ‌های نسل سوم یا کارآفرین با محوریت دانشگاه جامع علمی و کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی شد.

وی افزود: با توجه به نیاز دستگاه‌های اجرایی و فراوانی مشاغل فنی و نیاز به آموزش‌های مهارتی در راستای شغل، دانشگاه جامع علمی و کاربردی با ویژگی‌های خاص نظام علمی و کاربردی از جمله داشتن الگوی برنامه‌ریزی درسی که علاوه بر چالاکی و انعطاف‌پذیری ویژه خود که همان مهارت‌محوری‌ است تشکیل شد.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: در دانشگاه جامع علمی و کاربردی با تجزیه و تحلیل حوزه‌های شغلی، سرفصل دوره را شروع می‌کنیم و پس از اینکه شناسایی مهارت و مواردی که در شغل نیاز است را بررسی می‌کنیم نسبت به طراحی سرفصل دوره اقدام می‌کنیم.

رضایی بیان کرد: در برنامه‌های آموزشی از محیط کار واقعی خاص اجرای دوره‌ها در دستگاه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف در حوزه‌های شغلی در سطح کشور کمک می‌گیریم.

استفاده از همکاری و ظرفیت بالای نیروی صنعتگر، کارآفرین، مدیر و صاحب‌نظر

وی ادامه داد: این دانشگاه با استفاده از همکاری و ظرفیت بالای نیروی صنعتگر، کارآفرین، مدیر و صاحب‌نظر در حوزه‌های مختلف شغلی به عنوان مدرس سهم به سزایی در توسعه فرهنگ مهارت و کارآموزی دارد.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی عنوان کرد: در بحث کسب و کار در کشورهای توسعه‌یافته 17 هزار شغل تعریف شده، اما در ایران حدود 4 هزار شغل تعریف شده که دانشگاه علمی و کاربردی با توجه به سیاست‌ها و راهبردهای وزارت علوم علاوه بر آموزش‌های دوره‌های مختلف مهارتی در گسترش ساختارهای فناوری زمینه حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان را هم فراهم و با داشتن تفاهم‌نامه در راستای توسعه فرهنگ کارآفرینی و اشتغال نسبت به حمایت از کارآفرینان و صاحبان ایده از طریق دفاتر کارآفرینی و نوآوری در مراکز علمی و کاربردی اقدام می‌کند.

رضایی افزود: در استان مرکزی در سه مرکز آموزش علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی اراک، ماشین‌سازی اراک و شرکت هپکو اراک دارای دفاتر کارآفرینی هستیم، مرکز آموزش علمی و کاربردی هپکو در سال 95 و مرکز کارآفرینی مرکز جهاد دانشگاهی در سال 96 و 97 به عنوان مراکز برتر کشوری انتخاب شدند.

وی تصریح کرد: این دفاتر کارآفرینی و نوآوری با حمایت‌های آموزشی و مشاوره‌ای و در اختیار قرار دادن امکانات و تجهیزات مورد نیاز صاحبان ایده کمک می‌کند تا ایده خود را تبدیل به شغل و کسب و کار کنند، دانشگاه جامع علمی و کاربردی با حمایت از دانشجویان و دانش‌آموختگان تا زمان ایجاد کسب و کار اقدام به ارائه بسته‌های آموزشی و مهارت‌های خاص به‌ویژه به صورت تک‌درس و تک‌پودمان می‌کند.

ایجاد ارتباط و تعامل با دستگاه‌های اجرایی سطح استان مرکزی

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی بیان کرد: همچنین با ایجاد ارتباط و تعامل با دستگاه‌های اجرایی سطح استان، به برگزاری رویدادهای استارت‌آپی که از روش‌های مناسب برای راه‌اندازی کسب و کار هستند توجه خاص دارد.

رضایی ادامه داد: در این رویدادهای تجربی و آموزشی شرکت‌کنندگان ایده‌های خود را مطرح و با آموزش‌های کارگاهی مختلف ایده‌های خود را به مرحله اجرا نزدیک می‌کنند، این دانشگاه با اتصال آموزش‌های علمی و کاربردی به بازار کار همواره مورد تاکید برنامه‌ریزان کشور بوده و به توسعه ملی مهارت در کشور کمک کرده است.

وی عنوان کرد: یکی از موانع رونق تولید در کشور، مهارت و آموزش‌های مهارتی است، وقتی که فردی مهارت و توانمندی در انجام کاری را ندارد دچار حس عدم خودباوری می‌شود، این دانشگاه علاوه بر آموزش‌های مهارتی، با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد و توسعه مراکز نوآوری اقدام به جلب مشارکت‌های عمومی و توسعه فرهنگ مهارت‌آموزی کرده است.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی افزود: یکی از رویدادهای استارت‌‌آپی این دانشگاه امسال با همکاری مرکز آموزش علمی و کاربردی فرماندهی انتظامی با رویکرد راه‌اندازی کسب و کارها، حوزه امنیت در فضای مجازی در اردیبهشت‌ماه برگزار شد و برگزاری استارت‌آپی در حوزه صنایع دستی را هم درنظر داریم.

برگزاری نخستین کمپ کارآفرینی در آذرماه

رضایی تصریح کرد: همچنین نخستین کمپ کارآفرینی را با حمایت مرکز آموزش علمی و کاربردی و نمایشگاه اشتغال و دستاوردهای علمی پژوهشی مراکز آموزش علمی و کاربردی را در آذرماه برگزار می‌کنیم.

دانشجویان رشته‌های مهارتی کشور کمتر از 600 هزار نفر است

وی بیان کرد: یکی از راه‌های برطرف کردن مشکل بیکاری کشور و ارتقاء میزان اشتغال در کشور، آموزش‌های مهارتی است، اما علی‌رغم اینکه در قانون ششم توسعه، مهارت‌آموزی مورد تاکید قرار گرفته، همچنان این دوره‌ها مغفول مانده و با توجه به تعداد دانشجویان رشته‌های مهارتی در کشور، متاسفانه تعداد دانشجویان مهارتی کشور در دو دانشگاه جامع علمی و کاربردی و فنی و حرفه‌ای کمتر از 600 هزار نفر است که با اهداف برنامه ششم 50 درصد فاصله دارد.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی ادامه داد: مطابق برنامه ششم توسعه، تا پایان این برنامه باید 30 درصد دانشجویان کشور در بخش آموزش‌های مهارتی باشند که متاسفانه هنوز با این عدد 18 درصد فاصله داریم و امیدواریم این را تا پایان برنامه ششم با کمک دانشگاه فنی و حرفه‌ای جبران کنیم.

رضایی عنوان کرد: ارتقاء آموزش‌ها، به ویژه آموزش‌های مهارتی اولویت اصلی دانشگاه علمی و کاربردی است، نسبت به دانشگاه‌های نسل اول و دوم، اهداف و ماموریت‌های کاملا متفاوتی داریم، به طوری که در این دانشگاه 60 درصد دروس به صورت کاملا عملی و تنها 40 درصد به صورت تئوری و نظری است.

وی افزود: دانشگاه جامع علمی و کاربردی از اشتغال‌پذیری بسیار بالایی برخوردار است و براساس نظرسنجی‌ها 70 تا 75 درصد دانش‌آموختگان این دانشگاه شاغل بوده و 40 درصد آنها در رشته تحصیلی مرتبط خود مشغول به کار هستند.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: در مرکز علمی و کاربردی دادگستری، رشته‌های گرایش حقوق با رشته‌های گرایش شغلی( خدمات قضایی، دستیاری قضایی، نگارش حقوقی و حقوق ثبتی) داریم.

رضایی بیان کرد: در فرآیند ارزیابی و سطح‌بندی مراکز علمی و کاربردی در سال 98، مرکز علمی و کاربردی هپکو از بین 518 مرکز علمی و کاربردی در سطح کشور جزو 10 مرکز برتر قرار گرفت.

استان مرکزی میزبان برگزاری المپیادهای مهارتی

وی ادامه داد: این دانشگاه از امسال درنظر دارد نسبت به برگزاری المپیادهای مهارتی اقدام کند، برای نخستین بار این المپیاد در سه رشته فناوری اطلاعات، ماشین‌افزار و گرافیک به میزبانی استان مرکزی در بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

منتظر صدور مجوز برای راه‌اندازی کارخانه نوآوری در غرب کشور هستیم

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی عنوان کرد: پیشنهاد راه‌اندازی کارخانه نوآوری را از طریق مرکز آموزش علمی و کاربردی ماشین‌سازی اراک به دفتر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ارائه کرده‌ایم که تقریبا کارهایی انجام شده و منتظر صدور مجوز برای راه‌اندازی کارخانه نوآوری در غرب کشور هستیم.

رضایی افزود: در بخش‌های فرهنگی و ورزشی، در سال تحصیلی گذشته موفق به کسب مقام نخست واحدهای استانی در چهاردهمین جشنواره سراسری قرآن کریم دانشگاه جامع علمی و کاربردی نائل شدیم، با اعزام 16 کاروان ورزشی در پنجمین المپیاد ورزشی دانشگاه علمی و کاربردی فعالیت داشتیم.

وی تصریح کرد: نظام مدرک‌سالاری مانع ورود مستقیم دانشجویان به رشته‌های کاردانی و کارشناسی مهارتی ناپیوسته شده، از خانواده‌ها تقاضا داریم رشته‌های این دانشگاه را مطالعه کنند، ثبت نام دوره‌های علمی و کاربردی سال 98 از 27 مردادماه در سایت سازمان سنجش کشور شروع و با تعداد 60 دوره کاردان فنی و 40 دوره مهندسی در استان مرکزی دانشجو می‌پذیریم.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی بیان کرد: در این پذیرش، مرکز آموزش علمی و کاربردی مجتمع تفریحی و فرهنگی امیرکبیر به عنوان مرکز جدید با دو رشته کاردانی هتل‌داری و مدیریت گرایش امور تشریفات به جمع مراکز علمی و کاربردی اضافه می‌شوند.

14 رشته جدید به مراکز علمی و کاربردی استان مرکزی افزوده شد

رضایی ادامه داد: درمجموع 14 رشته جدید به رشته‌های مراکز علمی و کاربردی اضافه شده است که شامل کارشناسی حرفه‌ای مدیریت تجاری‌سازی، مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش خدمات رایانه‌ای در شهرداری، کارشناسی حرفه‌ای تربیت بدنی، مربیگری آمادگی جسمانی، کاردانی هتل‌داری، کاردانی مدیریت امور تشریفات، کاردانی تربیت بدنی، مربیگری پرورش اندام، تربیت بدنی، مربیگری شنا، کاردانی تاکسیرانی، کاردانی باغبانی گرایش تولید قارچ‌های خوراکی، باغبانی گرایش تولید و فرآوری پسته، کاردان فنی عمران گرایش سازه‌های پیش‌ساخته، کاردان حرفه‌ای مدیریت، لجستیک و زنجیره تامین، کاردان حرفه‌ای تربیت مربی کودکان با نیازهای ویژه و کاردان حرفه‌ای کودک‌یاری می‌شود.

وی عنوان کرد: پذیرش دوره‌ها بدون آزمون و براساس سوابق تحصیلی است، شعار اصلی پرورش افراد کارآفرین و کارفرما بوده نه کارمند، پیش‌بینی ما این است که دانشجویان جوان‌تر و فعال‌تر جذب این دانشگاه شوند.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان مرکزی افزود: نسبتا به اهدافِ برنامه‌های خود نزدیک شده و با توجه به چالاکی که مشاهده می‌شود، فضا برای انجام کار وجود دارد، امیدواریم که به نتایج مطلوب برسیم.

تحصیل 3700 دانشجو در مراکز علمی و کاربردی استان مرکزی

رضایی تصریح کرد: نزدیک به 3700 دانشجو علمی و کابردی در استان داریم و از سال 75 تاکنون هم نزدیک به 38 هزار فارغ‌التحصیل داشته‌ایم، بالای 80 درصد دانشجویان علمی و کاربردی استان مشغول به کار هستند.

وی بیان کرد: بالای 100 رشته علمی و کاربردی در 20 مرکز استان ارائه می‌شود، پیش‌بینی پذیرش بین یک‌هزار تا 1500 دانشجو را هم برای سال جدید داریم.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon