اجرای ۲۰۰ هکتار گلخانه در استان همدان ‌آغاز شد‌


اجرای 200 هکتار گلخانه در استان همدان ‌آغاز شد‌

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: برنامه‌ریزی برای اجرای ۲۰۰ هکتار گلخانه در استان همدان طبق سند تدوینی برای جهاد‌کشاورزی آغاز شد.

 منصور‌ رضوانی جلال در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: اکنون 110 هکتار گلخانه در استان داریم که  بر اساس سند 3 ساله تدوینی برای جهاد‌کشاورزی استان این سطح باید به مجموع گلخانه‌‌های استان افزوده شود.

وی گفت: هدف از اجرای این طرح در استان همدان توجه به کمبود آب و افزایش بهره‌وری آب در مزارع و باغ‌های استان است چرا که آب مصرفی در گلخانه روش مدیریتی کنترل شده است که مقدار مصرف آب را کاهش داده و تغییری در مقدار تولید گلخانه مشابه تولید زارعی یا باغی در فضای باز ایجاد نمی‌کند.

رئیس سازمان جهاد‌کشاورزی استان همدان، افزود: از جمله محصولاتی که برای این روش در استان همدان قابلیت اجرا دارد کشت سبزی و صیفی است، هچنین برای افزایش راندمان مصرف آب در مزارع به روش کشت نشائی هم توجه کردیم که حداقل 2 بار آبیاری را در مزارع کاهش‌می‌دهد در این حوزه مشکل تامین اداوات نشا‌ء‌کار داشتیم که تامین شد.

 رضوانی‌جلال در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: سال آینده طبق دستور‌العمل وزرات جهاد‌کشاورزی و برنامه‌ 3 ساله تدوین برای جهاد کشاورزی در استان همدان کشت فضای باز را محدود و کشت گلخانه‌های را برای سبزی و صیفی و محصولاتی که قابلیت کشت گلخانه‌ای دارد افزایش می‌دهیم.

 وی در پاسخ این به سئوال خبرنگار تسنیم که چه انگیزه و ترغیبی حمایتی برای افزایش رغبت کشاورزان به تولید و یا کشت‌گلخانه‌ای در نظر گرفتید؟، اظهار داشت: طبق دستور‌العمل‌های ارسالی توسط وزرات‌ جهاد‌کشاورزی، بهره‌برداران یا سرمایه‌گذارانی که علاقمند به اجرای کشت گلخانه در قطعات 4 تا 10 هزار متری، تا 80 درصد سرمایه‌گذاری تسهیلات پرداخت می‌کنیم.

رضوانی جلال افزود: روند اداری را برای دریافت مجوز‌های مرتبط سرعت می‌دهیم و  به لحاظ امور مشاوره‌ای نهایت همکاری را با بهره‌برداران این بخش در استان خواهیم داشت؛ اما باید توجه کنید که ایجاد رغبت در 115 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی استان همدان کار ساده‌ای نیست و نیازمند اطلا‌ع‌رسانی رسانه‌ها و امور ترویجی گسترده است.

 رئیس سازمان جهاد‌کشاورزی استان همدان تاکید کرد: افزون بر استفاده از روش‌های یاد شده برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی بدون تغییر راندمان تولید، از روش کشاورزی حفاطتی و آبیاری مدرن( قطره‌ای، میکرو و بارانی) هم استفاده می‌کنیم که نقش موثری در افزایش راندمان مصرف آب در کشاورزی دارد.

 انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon