منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در حال نابودی؛ نسخه رئیس سازمان جنگل‌ها درد جنگل‌های بلوط را درمان نکرد

منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در حال نابودی؛ نسخه رئیس سازمان جنگل‌ها درد جنگل‌های بلوط را درمان نکرد

آفت خشکیدگی درختان بلوط، آتش سوزی، زمین خواری و کوه خواری در سال‌های اخیر به جان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد افتاده و در سایه بی تدبیری مسئولان و متولیان امر روز به روز سرعت این تخریب افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بدون شک منابع طبیعی اعم از جنگل، مرتع و اراضی ملی به عنوان سرمایه‌های ارزشمند به صورت امانت در اختیار نسل امروزی بوده که باید با حفاظت و صیانت دقیق و اصولی تحویل آیندگان شود تا بلکه جریان زندگی ادامه داشته باشد.

این روزها جنگل‌ها و مراتع استان حال و روز خوشی ندارند تا جایی که درست بیخ گوش مسئولان منابع طبیعی و در کنار مرکز استان شاهد زمین خواری و کوه خواری هستیم و متولیان امر چشمان خود را بر روی تمام تخلفات می‌بندند.

از ابتدای امسال تاکنون بیش از یک هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع این دیار نیز در آتش بی تدبیری سوخته است و درختان چندصدساله بلوط راست راست جان می‌دهند و یکی پس از دیگری نابود می‌شوند.

حدود 300 هزار هکتار از جنگل‌های مقاوم بلوط کهگیلویه و بویراحمد به دلیل آفت در سال‌های اخیر در حال خشک شدن و رو به نابودی است اما کسی صدای ناله آنان را نمی‌شنود و یا شاید به عمد پنبه در گوش کرده‌اند تا خود را به ندانم کاری بزنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد پروژه‌های بدون ضابطه اجرایی و مسیریابی دقیق و کارشناسی در منابع طبیعی در حال اجرا بوده که کمکی به بهبود وضعیت موجود نمی‌کنند و بلکه در تسریع در روند نابودی نیز موثر هستند.

آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع بیش از چند روزی در برخی مناطق از جمله کاکان، باشت و گچساران و کهگیلویه دل تمام طبیعت دوستان را به درد آورده است و اگر نبود همت مردم بدون شک تاکنون چیزی از منابع طبیعی نمانده بود.

خلیل آقایی رئیس سازمان جنگل‌ها به همراه معاونان خود به بهانه حضور در یازدهمین نشست ستاد ملی برنامه مدیریت بوم سازگان زاگرس در هتل آزادی یاسوج نشست و برای درمان درد جنگل‌ها بدون دیدن بیمار نسخه پیچید در حالی حتی زحمت بازدید از جنگل‌های دردمند نقاط مختلف این استان را به خود نداد.

البته برخی از کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری می‌گویند: این امکان وجود دارد که بنا به هر دلیلی برنامه ریزان و هماهنگ کننده‌های سفر خلیل آقایی رئیس سازمان جنگل‌ها و مسئولان ارشد این سازمان به طگونه‌ای برنامه‌ها را طراحی کرده تا مسئولان این سازمان از وضعیت بغرنج منابع طبیعی مطلع نباشند.

بدون شک اختصاص هزینه یازدهمین نشست ستاد ملی برنامه مدیریت بوم سازگان زاگرس در هتل آزادی یاسوج به بحث مقابله با آتش سوزی جنگل‌ها در این استان مفیدتر از نسخه‌های بدون درمان بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد مساحت جنگل‌های این استان را 873 هزار و 600 هکتار اعلام کرد و گفت: جنگل‌های استان حدود 16 درصد از مساحت جنگل‌های زاگرس و 8 و نیم درصد از جنگل‌های کل کشور را به خود اختصاص داده است.

غلام‌حسین حکمتیان با اشاره به اینکه مساحت مراتع و بیابان استان  نیز 5 هزار و 527 هکتار است، افزود: سرانه جنگل در استان  یک و 4 دهم هکتار بوده و 92 درصد از مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی شاخص‌های کشوری این استان در حوزه جنگل و مرتع گفت: بنا به دلایلی از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر یک هزار هکتار از جنگل‌های استان در آتش سوخت که نیازمند توجه ویژه در این حوزه است.

حسین کلانتری اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری را مهمترین راهکار برای کنترل سیلاب و فرسایش خاک در استان دانست و افزود: حدود 40 هزار هکتار از جنگل‌های شهرستان‌های باشت، چرام، گچساران و بهمئی در معرض نابودی هستند که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon