موشک‌های نقطه‌زن چین و عرصه تنگ آمریکا در آسیا-اقیانوسیه

موشک‌های نقطه‌زن چین و عرصه تنگ آمریکا در آسیا-اقیانوسیه

یک اندیشکده آمریکایی تأکید کرده موشک‌های دوربرد نقطه‌زن ارتش چین مجال حرکت آزادنه آمریکا در منطقه آسیا - اقیانوسیه را گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک اندیشکده آمریکایی مستقر در سیدنی اعلام کرده زرادخانه روبه گسترش موشک‌های دوربرد و نقطه‌زن چین در منطقه آسیا - اقیانوسیه مجال خودنمایی از حضور نظامی آمریکا را گرفته است.

بر اساس گزارش اندیشکده  "مرکز مطالعات ایالات متحده در دانشگاه سیدنی" این موشک‌ها تهدیدی جدی برای آمریکا و همپیمانان آن، پایگاه‌های آمریکا و تأسیسات نظامی همپیمانان آن در منطقه غرب اقیانوسیه محسوب می‌شوند.

این اندیشکده در گزارش خود که روز دوشنبه منتشر شده تأکید می‌کند تأسیسات آمریکا و همپیمانان آن در منطقه در ساعات اولیه درگیری احتمالی با حملات دقیق موشک‌های چین، بی‌استفاده خواهند شد.

این گزارش تأکید می‌کند موشک‌های چین می‌توانند قابلیت آمریکا برای حرکت آزادانه نیروهای آن در منطقه آسیا - اقیانوسیه را به چالش بکشند.

اندیشکده مذکور به استرالیا توصیه می‌کند به عنوان یک کشور همپیمان آمریکا در منطقه ذخایر موشکی خود را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش،‌ بودجه دفاعی آمریکا در دهه آینده احتمالاً نتواند نیازهای راهبرد دفاع ملی را به دلیل فشارهای سیاسی، مالی و داخلی برآورده کند.

این فشارها از هم اکنون خود را نمایان کرده و بودجه دفاعی آمریکا چند سالی است با تأخیر در تصویب روبه‌رو می‌شود. ناکامی کنگره در تصویب بودجه‌های مربوط موجب شده قابلیت پنتاگون برای اختصاص منابع و برنامه‌ریزی طولانی‌مدت به شکل چشمگیری آسیب ببیند.

استرالیا به علت نگرانی‌های امنیتی، مانع از آن شده است که شرکت هواوی چین تجهیزات مخابراتی نسل پنجم را در این کشور عرضه کند. استرالیا همچنین به دنبال مقابله با نفوذ چین در جزایر واقع در جنوب اقیانوس آرام است.

گزارش اندیشکده آمریکایی در حالی منتشر شده که مارک اسپر رئیس پنتاگون اخیراً از طرح آمریکا برای استقرار موشک در منطقه آسیا - اقیانوسیه خبر داده بود.

وزیر دفاع آمریکا در سفر اخیر خود در سیدنی اعلام کرد: آمریکا باید هرچه زودتر برای استقرار موشک‌های میان‌برد متعارف (غیرهسته‌ای) با قابلیت‌های پیشرفته در منطقه آسیا - اقیانوسیه اقدام کند.

البته اسکات موریسون نخست‌وزیر استرالیا به این طرح آمریکا اعتراض و اعلام کرد که کشورش میزبان موشک‌های میان برد آمریکا نخواهد بود.

آمریکا به بهانه مقابله با نفوذ چین در منطقه آسیا - اقیانوسیه قصد دارد حضور نظامی خود را گسترش دهد.

جان ریچاردسون فرمانده عملیات دریایی ارتش آمریکا اردیبهشت‌ماه از کشورهای جنوب شرق آسیا به‌ویژه استرالیا و ژاپن خواسته بود تا به آنچه "نظامی‌گری چین در دریای جنوبی چین" عنوان کرده است، به‌طور مناسب پاسخ دهند. وی علناً این کشورها را به اقدام مقابل چین تشویق کرده بود.
 
پکن نیز بارها واشنگتن را به اتخاذ اقدامات تحریک‌آمیز در دریای جنوبی چین متهم کرده و به ایالات متحده درباره اعزام کشتی‌ها و هواپیماهای جنگنده به منطقه هشدار داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon