آیتالله نوریهمدانی: قبله اول جهان اسلام از سلطه صهیونیستها آزاد خواهد شد / بهزودی در مسجدالاقصی نماز جماعت اقامه میشود
مرجع تقلید شیعیان گفت: قبله اول جهان اسلام از سلطه صهیونیستها آزاد خواهد شد و انشاءالله بهزودی جنود حزبالله در این مسجد اقامه نماز جماعت خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، متن پیام آیتالله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید به هفدهمین اجلاس سراسری روز جهانی مسجد بهشرح زیر است:
در سی و یکم مرداد 1348 جمعی از صهیونیستها با هدف تخریب مسجدالاقصی، نخستین قبله مسلمانان به این مسجد هجوم بردند و آن را بهآتش کشیدند که در این آتشسوزی مساحتی نزدیک به 1500 متر از مسجدالاقصی در آتش سوخت و علاوه بر منبر تاریخی آن، پایههای اصلی مسجد که گنبد بر آن قرار داشت سوخت و سقف مسجد فرو ریخت و خسارات زیادی به مسجد وارد شد و البته این عمل خبیثانه صهیونیستها در آن زمان با واکنش جهان اسلام مواجه شد و منجر به تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی شد و البته سالها بعد بهپیشنهاد جمهوری اسلامی، سالروز چنین بیحرمتی به مسجدالاقصی به نام روز جهانی مسجد نام گرفت.
یک جریان مسیحی صهیونیستی یا بهتر بگوییم صهیونیزم مسیحی که سالهاست در آمریکا شکلگرفته، معتقد است که مسجدالاقصی باید تخریب شود و بهجای آن معبد حضرت سلیمان ساخته شود و این را شرط ظهور حضرت مسیح میدانند و لذا یکی از اهداف همیشگی صهیونیستها تلاش برای تخریب مسجدالاقصی است و البته هرگاه هجمهای کردهاند با اعتراض و خشم جهانی مسلمانان مواجه شدهاند و انشاءالله وعدههای قرآن کریم برای نابودی صهیونیستها محقق خواهد شد و این قبله اول جهان اسلام از سلطه صهیونیستها آزاد خواهد شد و انشاءالله بهزودی جنود حزبالله در این مسجد اقامه نماز جماعت خواهند کرد.
تشکیل این اجتماع باشکوه با حضور ائمه جماعات استان تهران، فرصت مغتنمی است تا به نکاتی در خصوص اهمیت مساجد و فضیلت نماز جماعت در آن اشاره شود. در روایتی از امیرالمؤمنین(ع) آمده است که فرمودند: «مَنِ اختَلَفَ اِلَی المَسجِدِ اَصابَ اِحدَی الثَّمانِ؛ اَخاً مُستَفاداً فِی اللهِ، اَو عِلماً مُستَطرَفاً اَو آیَةً مُحکَمَةً اَو یَسمَعُ کَلِمَةً تَدُلُّ عَلی هُدیً، اَو رَحمَةً مُنتَظَرَةً، اَو کَلِمَةً تَرُدُّهُ عَن ردی، اَو یَترُكَ ذَنبا خَشیَةً اَو حَیاءً» (وسائل الشیعه، ج٣، ص٤٨ ) یعنی هر کسی که به مساجد رفتوآمد کند به یکی از این هشت چیز دست یابد: پیدا کردن برادری مفید در راه خدا، علم سودمند، نشانه محکم، رحمتی که انتظارش را دارد، سخنی که او را از بدیها بازدارد، کلامی که او را هدایت نماید، ترک دنیا بهخاطر ترس یا حیاء.
در روایت دیگری از پیامبر اکرم(ص) آمده است که فرمودند: «اَلا وَ مَنْ مَشی اِلی مَسْجِدٍ یَطْلُبُ فیهِ الجَماعَةَ کانَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ سَبْعُونَ اَلْفَ حَسَنَةً وَ مَحا عَنْهُ سَبْعینَ اَلْفَ سَیِّئَةً وَ یَرفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجاتِ مِثْلُ ذلِكَ، وَاِنْ ماتَ وَ هُوَ عَلی ذلِكَ وَکَّلَ اللّهُ عزوجلّ بِهِ سَبْعینَ اَلْفَ مَلَكِ یُعَوِدُّونَهُ فی قَبْرِهِ وَ یُؤنِّسُونَهُ فِی وَحْدَتِهِ، وَ یَسَتَغْفِرُونَ لَهُ حتّی یُبْعَثَ» (مکارم الاخلاق، ج2، ص375؛ یعنی کسی که بهسوی مسجدی گام بردارد تا به نماز جماعت برسد برای هر قدمش هفتاد هزار حسنه نوشته میشود و هفتاد هزار گناه محو میگردد و همچنین درجهاش هفتاد هزار مرتبه بالا رود و اگر در همین حال بمیرد خدا هفتاد هزار ملک را برای او موکل کند تا در قبر به دیدارش رفته و به او بشارت داده و با او مأنوس شوند و برایش استغفار کنند تا روزی که دوباره برانگیخته شود.
اینها نمونههایی از توصیههای دینی ما نسبت به مسجد و درک نماز جماعت است که بیان همین فرمایشات ائمه اطهار(ع) میتواند موجب جذب مردم به مساجد و استحکام اعتقادات دینی آنها شود.
همگی میدانید که پایگاه اصلی انقلاب اسلامی مساجد بوده است و استمرار آن نیز از طریق همین مساجد است، بنابراین باید تلاش کنیم حضور مردم در مساجد جدیتر و بیشتر شود. امام راحل و عظیم الشأن نسبت به مساجد فرمایشات زیادی دارند که باید همه آنها را مطالعه کرده و در تحقق آنها بکوشیم، حضرت امام(ره) خطاب به ملت ایران و مخصوصاً روحانیون فرمودند: «شما باید هشیار باشید که مسجدها، محرابها و منبرهایتان را حفظ کنید؛ بیشتر از سابق، شمایی که این معجزه را از مسجد دیدید که همه قدرتها را درهم شکست نهفقط ابرقدرتها را، قدرتهای دیگر را هم درهم شکست؛ نباید در اسلام سستی کنید مسجدها را محکم نگه دارید و پرجمعیت کنید، اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد ترس از فانتومها و آمریکا و شوروی نداشته باشید؛ آن روز باید ترس داشته باشید که به مسجد پشت کنید؛ ای ملت! مسجدهای خودتان را حفظ کنید بروید به مسجد تا این نهضت بهثمر برسد و مملکت شما نجات پیدا کند».
رهبری معظم انقلاب نیز همیشه نسبت به اهمیت مساجد و حفظ این سنگرها تأکید بسیار داشته و هشیارانه فرمودند: «مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همهچیز از دست میرود». اکثریت شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم از بچههای مسجدی بودند و این مساجد هستند که با پایگاههای بسیج و کانونهای فرهنگی رونق گرفته و شهیدپرور شدهاند.
اما بزرگواران! امروزه وضعیت مساجد چگونه است؟! آمارها وضعیت مطلوبی را نشان نمیدهد، کما اینکه اظهار داشتهاند از 75 هزار مسجد کشور شاید نیمی از آنها فاقد امام جماعت باشند! همه بدانید از اصلیترین وظایف روحانیت، احیاء مساجد است و هر روحانی باید سعی کند در کنار دیگر فعالیتهای علمی و دینیاش در یک مسجد مستقر شود و خود را در معرض ملاقات مردم بگذارد تا مردم دلگرم شده و حضورشان در مساجد بیشتر شود.
عموم برنامههای دینی مردم باید در مساجد شکل بگیرد، ایجاد هستههای فرهنگی برای جوانان و تعلیم قرآن و معارف اسلامی و احکام دینی به آنها باید در دستور کار باشد، برگزاری هیئات مذهبی و سنتی که معمولاً بهطور هفتگی و در طول سال فعال هستند باید در مساجد باشد و مسجدها سعی کنند فقط اقامه نماز نداشته باشند بلکه برای هر ساعتی و فرصتی برنامه داشته باشند. از ظرفیت مساجد باید حداکثر بهرهوری انجام شود و اینطور نباشد که مساجد نیم ساعت فقط موقع نماز باز باشد و بعد همه را بیرون کنند، بلکه درب مساجد حتیالمقدور باید 24ساعته باز باشد، چراکه خانه خداست و البته این مهم با یک خادم عملی نیست و یکی از طرحهای قابلاجرا در این زمینه بهکارگیری خادم افتخاری و شیفتی برای مساجد است.
از اهتمام مرکز رسیدگی به امور مساجد نسبت به برگزاری این همایش باشکوه از ائمه جمعه و جماعات و گرامیداشت روز جهانی مسجد صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم، اما باز هم متذکر میشوم که رسالت شما در احیاء مساجد بسیار سنگین است، سعی کنید در ارتباط نزدیکتر با حوزههای علمیه اولاً خلأ روحانیون مساجد را پر کنید و ثانیاً به محتوا و کیفیتبخشی به فعالیتهای مساجد هم توجه کنید که همه اینها نیازمند برنامهریزی است و امیدوارم با همت بلند شما و با همکاری همه دستگاههایی که در حیطه مساجد و جوانان فعال هستند، مساجدمان رونق سالهای اول پیروزی انقلاب را پیدا کرده و انشاءالله در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی بتوانند پیشگام باشند.
انتهای پیام/ش+