۱۱۰ هزار تن خرما از نخیلات استان بوشهر برداشت می‌شود


110 هزار تن خرما از نخیلات استان بوشهر برداشت می‌شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه برداشت خرما از نیمه شهریورماه از نخیلات استان بوشهر آغاز می‌شود گفت: پیش بینی می‌شود ۱۱۰ هزار تن خرما از نخلستان‌های استان برداشت شود و این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار تن خارک و رطب برداشت شده است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید محصولات مختلف کشاورزی از جمله خرما است به گونه‌ای که بعداز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بیشترین اشتغال در استان بوشهر در حوزه کشاورزی به ویژه  در تولید، فرآوری و صنایع محصولات، خرما است.

خرما که یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی به‌ویژه در استانهای جنوبی است با اشتغال‌زایی و ارزآوری بالا در سبد صادرات غیرنفتی کشور جایگاه با ارزشی دارد.

خرمای استان بوشهر از بیش از چهار میلیون اصله نخل تولید می‌شود که  از لحاظ کیفیت در بازارهای داخلی و خارجی مشتریان بسیاری دارد.

خرمای استان بوشهر سالانه به کشورهای مختلف صادر می‌شود که روند آن با ارتقاء وضعیت فرآوری آنها رو به افزایش است.

تولید محصولات جانبی خرما از جمله شیره، شهد، عسل ، قند مایع ، سرکه، عصاره نوشابه، حلوا، شکلات صبحانه و لواشک خرما ظرفیت مهم و بازار پسندی را در بازارهای مختلف داخلی و خارجی فراهم کرده است.

سطح اراضی نخلستانی استان بوشهر 34.5 هزار هکتار است

سمیه فرح‌بخش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه نخیلات این استان در سطحی افزون بر 34.5 هزار هکتار است اظهار داشت: بیشتر نخیلات استان بوشهنر به روش غرق آبی آبیاری می‌شوند که این مهم به سبب بحران کم‌آبی مشکلات کشاورزان را در این عرصه تحت‌الشعاع قرار داده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح نخلستان برای ترویج ابیاری تحت فشار در اراضی نخلستانی دشتستان خبر داد و بیان کرد: برای حل مشکلات کشاورزان نخل‌دار، طرح آبیاری تحت فشار در اراضی نخلستانی دشتستان تدوین و در قالب طرح نخلستان در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شد.

طرح نخلستان در منطقه آب‌پخش دشتستان عملیاتی شد

وی از اجرای طرح نخلستان در منطقه آب‌پخش دشتستان خبر داد و خاطر نشان کرد: طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستان در سطح 170 هکتار در منطقه آب‌پخش به صورت پایلوت اجرایی شد و سپس از این طرح  در دیگر مناطق دشتستان اجرا می‌شود.

فرح‌بخش افزود: اکنون طرح آبیاری نوین در نخلستان‌های دشتستان در سطح افزون بر 10 هزار هکتار تدوین و عملیاتی شده است که با تکمیل آن ضمن پایدار شدن شغل کشاورزان، زمینه افزایش تولید محصول باکیفیت و کاهش مصرف آب در زمان خشکسالی فراهم می‌کند.

110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان برداشت می‌شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به وضعیت محصول نخیلات استان بوشهر تصریح کرد: برداشت خرما از نیمه شهریورماه از نخیلات استان بوشهر آغاز و پیش بینی می‌شود 110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان برداشت شود و این در حالی است که بیش از 50 هزار تن خارک و رطب برداشت شده است.

وی، برداشت 9 هزار تن خارک و 45 هزار تن رطب از نخلستان‌های استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بیشترین گونه محصول نخیلات  کبکاب، شکر و خاصویی، برهی، بریمی، شیخالی و  استعمران است که 75 درصد خرمای استان بوشهر در شهرستان دشتستان  برداشت می‌شود.

80 درصد نخل‌های استان بوشهر بارور و تولید محصول می‌کنند

استان بوشهر دارای بیش از شش میلیون اصله نخل  است که از 80 درصد نخل‌های بارور استان بوشهر سالانه افزون بر 160 هزار تن خارک، رطب و خرما برداشت و بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه برداشت محصولات نخیلات تا اوایل آبان ادامه دارد خاطر نشان کرد: پیش بینی می‌شود در مجموع افزون بر 160 هزارتن  محصول از نخل‌های استان بوشهربرداشت شود.

خسرو عمرانی  با تاکید بر صادرات محصول نخیلات استان بوشهر گفت: سال قبل 25 هزار تن خرمای استان بوشهر به کشورهای آسیای میانه، اروپا، کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند، روسیه و پاکستان صادر شد.

وی از تغییر شیوه آبیاری در نخیلات  استان بوشهر خبر داد و افزود: در اجرای طرح نخلستان روش آبیاری نخیلات از غرق‌ آبی به تحت فشار تبدیل می‌شود.

طرح آبیاری تحت فشار در 10 هزار و 100 هکتار نخلستان دشتستان اجرایی شد

معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح آبیاری  تحت فشار در فاز نخست در 10 هزار و 100 هکتار نخلستان دشتستان خبر داد و بیان کرد: از 10 هزار و 100 هکتار اراضی تحت پوشش آبیاری نوین در دشتستان 2400 هکتار در سعدآباد، 6500 هکتار در آب‌پخش و 1200 هکتار در منطقه کلل قرار دارند.

عمرانی افزایش محصول با کیفیت خرما، مدیریت مصرف آب، افزایش صادرات و توسعه صنایع تبدیلی و تثبیت شغل کشاورزان در نخلستان‌ها را از جمله مزایای طرح نخلستان دانست و تصریح کرد: توسعه صنایع فراوری محصولات کشاورزی از جمله خرما در استان بوشهر مورد توجه قرار دارد که در این راستا واحدهای تولیدی و سردخانه‌ها در باغات دشتستان افزایش می‌یابد.

و احدهای صنایع فرآوری خرما در این استان حرکت به سوی برند سازی را آغاز کرده‌اند که این امر نوید بخش آینده‌ای درخشان فراروی این محصول است.

 ثبت نشان جغرافیایی خرمای زاهدی و کبکاب استان بوشهر از جمله مواردی است که  نقش مهمی در توسعه صادرات این محصول به بازارهای هدف دارد.

80 هزار کشاورز در حوزه نخیلات استان فعال می‌کنند

 دبیر انجمن خرمای استان بوشهراز فعالیت 80 هزار کشاورز در حوزه نخیلات استان خبر داد و بیان کرد: در استان بوشهر 80 هزار نفر به‌طور مستقیم در حوزه نخیلات اشتغال دارند که این میزان اشتغال نگاه ویژه‌ای را به  حوزه خرما می‌طلبد .

ابوالفضل روزی طلب،  سرانه مصرف خرما در کشور را بسیار  پایین دانست و افزود: باید با روش‌های مختلفی از جمله برگزاری یک رویداد ملی در پایان فصل برداشت خرما مردم را به استفاده بیشتر از خرما در سبدهای غذایی تشویق کرد.

فاصله معنادار میزان تولید و صادرات خرما در استان بوشهر حاکی از کمبود زیرساخت لازم برای فرآوری، بسته‌بندی، سردخانه و صادرات این محصول  ارزشمند است که می‌طلبد به بخش فرآوری و صادرات این محصول که نقش مهمی در رونق اقتصادی استان بوشهر توجه ویژه شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon