ساز ناکوک بازار مرغ کهگیلویه و بویراحمد؛ سود گرانی مرغ به جیب دلالان می‌رود

ساز ناکوک بازار مرغ کهگیلویه و بویراحمد؛ سود گرانی مرغ به جیب دلالان می‌رود

معاون دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد گفت: قیمت مرغ در سراسر کشور ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است اما بازار یاسوج ساز خودش را می‌زند و برخی روزها قیمت مرغ تا ۲۰ هزار تومان هم بالا می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نشست کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز به ریاست استاندار برگزار شد.

محمدصدرا ادیبان در این نشست با اشاره به اینکه وضعیت واقعی بازار استان با گزارشاتی که در جلسات داده می‌شود متفاوت است، اظهار داشت: قیمت مرغ در سراسر کشور 12 هزار و 900 تومان است اما بازار یاسوج ساز خودش را می‌زند و برخی روزها قیمت مرغ تا 20 هزار تومان هم بالا می‌رود.

وی افزود: طبق گزارش جهاد کشاورزی در مورد وضعیت بازار مرغ قاعدتاً باید هیچ مشکلی وجود نداشته باشد این در حالی است که ما همواره در ایام مختلف با مشکلاتی در این حوزه روبرو هستیم.

معاون دادستان یاسوج با بیان اینکه ارائه گزارش واقعی توسط دستگاه‌های متولی منجر به تصمیم‌گیری بهتر مسئولان ارشد اجرایی استان می‌شود، گفت: خروج مرغ تولیدی استان به سایر استان‌ها از دیگر مشکلاتی است که در این زمینه داریم.

ادیبان عنوان کرد: از جهادکشاورزی خواستیم به مرغداری که مرغش را از بازار استان خارج می‌کند خوراک دام دولتی ندهد که پس از این تصمیم بسیاری از مرغداران گفتند ما خوراک دولتی نمی‌خواهیم و خوراک آزاد می‌گیریم که علت آن اختلاف قیمت ناچیز خوراک دام دولتی و آزاد در استان است.

وی ابراز کرد: مسئولان متولی باید توضیح دهند که چطور وقتی تفاوت قیمت ارز دولتی چهار هزار و 200 تومانی با ارز آزاد 11 هزار و 600 تومانی اینقدر زیاد است اما تفاوت قیمت خوراک دامی که با ارز دولتی وارد شده با خوراک دام آزاد حدود 300 تومان است و باید ببینیم این سود به جیب چه کسی می‌رود.

معاون دادستان یاسوج با بیان اینکه قیمت اجناس در یاسوج بستگی به مناسبت‌ها دارد و در اعیاد مختلف و یا روزهای تعطیل افزایش می‌یابد، گفت: تشکیل پرونده برای متخلفین در این حوزه درمان موقتی است و باید چاره‌ای اساسی اندیشید.

ادیبان ابراز کرد: در حالی که باید قیمت نهایی مرغی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد 12 هزار و 900 تومان باشد اما شاهد این هستیم که مرغ در روزهای جمعه تا 20 هزار تومان به فروش می‌رسد، چطور فروشندگان در سایر روزها ضرر نمی‌کنند و فقط در روزهای تعطیل این اتفاق رخ می‌دهد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد هم در این باره اظهار داشت: از 145 مرغداری دارای مجوز استان، 90 واحد فعال و 55 واحد راکد هستند به طوری که تعدادی از واحدهای مرغداری استان بیش از دو سال است که فعالیت نمی‌کنند و برای تعدادی نیز دستور تخریب صادر شده است.

برات‌علی صالحی با بیان اینکه در صورت استفاده از ظرفیت کامل 90 مرغداری فعال استان روزانه 29 تن تولید مرغ داریم در حالی که مصرف روزانه استان 47 تن است، افزود: بر این اساس میزان مرغ تولیدی ما کفاف بازار استان را نمی‌دهد و با کمبودی حدود 18 تنی در این حوزه روبرو هستیم.

وی کمبود مرغ تولیدی استان را از مهم‌ترین دلایل گرانی این کالا عنوان و بیان کرد: بخشی از مرغ موردنیاز کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های همجوار تأمین می‌شود و به همین علت قیمت مرغ در استان ما نیز متأثر از قیمت مرغ در این استان‌ها است.

رئیس سازمان جهادی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه واحد‌های مرغداری فعال استان جوابگوی سرانه مصرف استان نیستند و به‌ویژه در فصل‌های پیک مسافر با کمبود مرغ روبرو هستیم، گفت: گاهی متاثر از مسائل کشور چند روزی با کمبود توزیع مرغ روبرو می‌شویم و عده‌ای می‌خواهند از این آشفته بازار سودی به دست آورند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon