حمایت از هنر صنایع دستی بانوان هرمزگانی را خودکفا می‌کند


حمایت از هنر صنایع دستی بانوان هرمزگانی را خودکفا می‌کند

مدیر بازارچه دائمی صنایع دستی شهرستان بندرعباس گفت: صنایع دستی تاثیر و نقش بسیار مهمی در اقتصاد مردم هرمزگان بخصوص بانوان هرمزگانی دارد.

عایشه پرباره در گفت­وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس با اشاره به اهمیت و جایگاه صنایع دستی بومی هرمزگان اظهار داشت: هدف از افتتاح بازارچه دائمی صنایع دستی، ارتقاء توانمندی بانوان درعرصه کسب و کار و معرفی هنرهای سنتی هرمزگان در استان و خارج از هرمزگان است.

وی به آمار متعدد صنایع دستی بومی استان در این بازارچه پرداخت و گفت:علاوه بر صنایع دستی بومی استان هرمزگان که صنایع دستی مشخص شده ای مانند گلابتون دوزی، خوس دوزی، حصیر بافی، گرگوربافی، تور بافی و ... است، صنایع خارج از استان نیز مانند پته دوزی کرمان و دیگر صنایع نقاط کشور موجب افزایش آمار هنرهای دستی در این بازارچه شده است.

 مدیر بازارچه دائمی صنایع دستی شهرستان بندرعباس با بیان اینکه سعی کرده ایم تمام هنرهای دستی استان را به معرض نمایش بگذاریم، خاطرنشان کرد: صنایع دستی تاثیر و نقش بسیار مهمی در اقتصاد مردم هرمزگان بخصوص بانوان هرمزگانی دارد که با شروع کار منسجم، بسیاری از بانوانی که این فعالیت ها را برای خود کفایی انجام می دادند اکنون با فراهم شدن محیط مناسب برای ارائه محصولاتشان بسیار خرسند و راضی هستند.

پرباره اظهار داشت: بانوان توانمند استان با عرضه محصولات در جامعه و دریافت سفارش، موفق شدند گامی مفید در زمینه درآمدزایی خود و خانواده‌شان بردارند و بسیاری از آن ها از خانواده های بی سرپرست یا بدسرپرست جامعه هستند.

وی تصریح کرد: تعدادی از فعالان عرصه صنایع دستی از مدد جویان کمیته امداد و بهزیستی هستند که با در اختیار قرارگرفتن غرفه، محصولات شان را در این بازارچه عرضه می‌کنند.

مدیر بازارچه دائمی صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان بندرعباس خطاب به مسئولان استانی گفت: تهیه برخی از ملزومات و مواد اولیه صنایع  دستی به هزینه های بالایی نیاز دارد که از توان بانوان خارج است و می­طلبد در این زمینه مسئولان استان تسهیلات لازم را ارائه دهند.

پرباره تاکید کرد: معبد هندوها بندرعباس به عنوان مکان مورد نظر برای فعالیت بازارچه دائمی کوچک است که نیاز به نگاه ویژه برای برندسازی این مکان در جهت فروش محصولات دستی بانوان وهمچنین نیاز به تخصیص تسهیلات دارد.

وی به ثبت ملی هنر گلابتون دوزی در بندرلنگه اشاره کرد و گفت: بندرلنگه قدمت زیادی در هنر گلابتون دوز دارد و شهرستان های میناب و حاجی آباد نیز در حوزه صنعت حصیربافی قدمت زیادی دارند که ثبت آن نیاز به تصمیم مسئولان دارد.

 مدیر بازارچه دائمی صنایع دستی و هنرهای سنتی استان هرمزگان در ادامه بیان کرد: هنرهای خوس دوزی، زری بافی، کمه زنی، شک دوزی و بسیاری از هنرهای ظریف و زیبا نیز داریم که قابلیت ثبت ملی و جهانی را دارند.

پرباره با تاکید به اینکه هنرهای بومی استان نقش بسیار مهمی در فرهنگ  به خصوص آداب و رسوم ما دارد، افزود: بخشی از این هنرها مربوط به طراحی و نقش حنا است که به دنبال ثبت ملی این هنر در صنایع‌دستی هستیم و با توجه به اینکه این هنر جزء هنرهای دستی استان هرمزگان است و در نمایشگاه های صنایع و گردشگری بسیار به چشم می آید و به عنوان نقش حنا بندری رواج یافته است اما امیدواریم برای ثبت هنر نقش حنا با ما همکاری شود.

 وی در پایان خاطر نشان کرد: پرونده ناملموس نقش حنا، ثبت اداره کل سازمان میراث فرهنگی تهران شده است و با توجه به اینکه نقش حنا مکمل کارهای صنایع دستی است لازم است یک نگاه ویژه در بحث صنایع دستی شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon