معادن شن و ماسه مسیر رودخانههای یزد را تغییر دادهاند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد گفت: معادن شن و ماسه مسیر رودخانههای یزد را تغییر دادهاند به گونهای که در سیل امسال حتی یک قطره آب پشت بند خاکی صادق آباد نرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محسن صادقیان ظهر امروز در نشست بررسی امکان ثبت محدوده معاده شن و ماسه خارج بستر و حریم رودخانههای یزد اظهار داشت: بحث کیفیت مصالح شن و ماسه استان یزد در راستای افزایش کیفیت ساخت و ساز در استان به صورت جدی در شورای فنی استان مورد بررسی قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد خاطرنشان کرد: در یک دورهای ممنوعیت برداشت از حریم رودخانههای استان یزد استان یزد مطرح شد ولی در 8 – 10 سال گذشته این ممنوعیت برداشته شد و دوباره معادن شن و ماسه به سمت حریم رودخانهای رفتند.
صادقیان با تاکید بر اینکه ممنوعیت برداشت از حریم رودخانهای و سوق دادن آن به سمت مصالح کوهی در راستای افزایش کیفیت مصالح و همچنین بهبود کیفیت ساخت و ساز در استان بود گفت: این اقدام درستی بود که در یزد در نظر گرفته شده بود که دوباره کنار گذاشته شد.
وی ادامه داد: دومین موضوعی که در این رابطه وجود دارد و در مدیریت بحران استان در مورد آن بررسیهای زیادی انجام دادیم، مربوط به بارندگیهای امسال در کشور بود که اهیمت رودخانههای استان را دوچندان کرده است.
وی افزود: در بازدیدهایی که از رودخانه سمت نصرآباد تفت صورت گرفت، در سیل امسال، حتی یک لیتر آب پشت بندهای خاکی صادق آباد نرفت و دلیل آن این بود که معدنی که واگذار کرده بودیم، مسیر رودخانه را کاملا تغییر داده بود و ما نتوانستیم حتی یک لیتر آب را در آن منطقه ذخیره کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد گفت: مصالح رودخانهای در بازهای زمانی مشخص ممنوع میشود و همه معادنی که در بستر رودخانهها فعالیت دارند باید به سمت مصالح کوهی حرکت کنند.
وی تصریح کرد: حتی معادنی هستند که بیشتر از پروانه برداشت کردهاند و این افراد لازم است برای دریافت مجوز جدید، باید اضافه برداشت را به محل بازگردانند تا مجوز برای آنها صادر شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد تصریح کرد: یکی از مهمترین مواردی که در ارتباط با مجوز در این حوزه وجود دارد این است که هر کسی مجوز جدید خواست دریافت کند باید مجوز معدن کوهی بگیرد.
صادقیان ادامه داد: فنیترین بخش در یزد، شورای فنی استان است که متشکل از تمام ادارات فنی و کارشناسان و متخصصان امر است و موضوع معادن شن و ماسه یزد در پنج نشست این شورا مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار گرفت.
وی افزود: در بحث انتقال حسابها مروری بر مصوبات قبلی شورای معادن صورت گرفت که بهترین آن مربوط به جلسه چهارم این شورا بود که مقرر شد حسابهای بانکی به داخل استان منتقل شود.
علی نمازی مدیرکل دارایی استان یزد هم در این نشست با اشاره به ضرورت انتقال حساب بانکی فعالان صنایع و معادن یزد به داخل استان گفت: بحث انتقال حسابها موضوعی است که در چند سال اخیر مطرح شده و به هیچ عنوان بحث اجرای آن در استان یزد حالت پینگ پنگی به خود نگرفته است.
انتهای پیام/ ت