غنای تاریخی و فرهنگی اردبیل نیازمند معرفی در سطح بینالمللی است
امام جمعه اردبیل گفت: اردبیل خواستگاه حکومت صفویه بوده که این امر بیانگر غنای تاریخی این منطقه بهشمار میرود و باید تلاش و جدیت بر این باشد تا این غنا و هویت تاریخی و فرهنگی استان اردبیل در سطح بینالمللی معرفی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، دیدار نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه اردبیل با هیئت پژوهشی به سرپرستی پروفسور جوشکون کوکل مولف ترکیهای کتاب «اردبیلیلر» با همراهی برخی مسئولان استانی برگزار شد.
لزوم معرفی گسترده هویت تاریخی اردبیل
امام جمعه اردبیل در این دیدار اظهار کرد: اردبیل خواستگاه حکومت صفویه بوده که این امر بیانگر غنای تاریخی این منطقه به شمار میرود و باید تلاش و جدیت بر این باشدتا این غنا و هویت تاریخی و فرهنگی استان اردبیل در سطح بینالمللی معرفی شود.
آیتالله سیدحسن عاملی با تاکید بر ترویج گسترده این هویت تاریخی و فرهنگی استان در سطح جهانی بیان کرد: خواستگاه حکومت صفویه بودن استان اردبیل و تشکیل این حکومت با انسجام ملی و معرفی مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور قابل توجه بوده و این استان باید به شکلی گسترده معرفی شده و غنای تاریخی آنها به همگان شناسانده شود.
نماینده ولیفقیه در استان اردبیل انسجام ملی و رسمی شدن مذهب شیعه در کشور در دوران صفویه را دارای تاثیرات مهم و قابل توجه در تاریخ کشور دانست و گفت: این تاثیرات نشانگر اهمیت استان اردبیل در تاریخ کشور است.
وی با اشاره به اشتراکات دینی و فرهنگی استان اردبیل با علویان ار کشورهای مختلف افزود: این اشترکات سبب شده تا استان اردبیل میزبان بسیاری از علویان از کشور ترکیه و سایر کشورهای اروپایی باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل با قدردانی از تالیف کتاب «اردبیلیلر» توسط محقق علویهشناس ترکیهای تصریح کرد: تلاش و جدیت بر این استتا میزبانی شایستهای از علویان در استان داشته و زمینه حضور و فعالیت آنها را فراهم آوریم.
تالیف کتاب اردبیلیلر با تشریح عقاید و مسلک مریدان شیخ صفیالدین اردبیلی
مولف کتاب «اردبیلیلر» و محقق علویهشناس ترکیهای نیز در این دیدار اظهار کرد: کتاب اردبیلیلر با تشریح عقاید و مسلک مریدان شیخ صفیالدین اردبیلی با توجه به تاثیرگذاری آن در تاریخ در آناتولی تدوین شده و به تشریح مکتب عرفانی شیخ صفیالدین و شاه اسماعیل پرداخته است.
جوشکون کوکل با اشاره به وجود مریدان شاه اسماعیل در آناتولی و اعتقاد راسخ به وی بیان کرد: تلاش شده تا کتاب اردبیلیلر که مدت پنج سال برای تدوین آن تلاش شده در پنج جلد به تشریح عقاید مریدان شیخ صفیالدین و شاه اسماعیل پرداخته شود.
وی با اشاره به تقدس درگاه شیخ صفیالدین اردبیلی برای شیعیان ایران و ترکیه گفت: با توجه به نقش بیبدیل شاه اسماعیل در دنیای اسلام در ترکیه حتی یک علوی یافت نمیشود که حداقل یک بیت از شاه اسماعیل صفوی نداند.
کوکل افزود: بسیاری از مردم کشور ترکیه و به ویژه علویان این کشور احترام خاص و ویژهای به مرقد شیخ صفیالدین اردبیلی داشته و در آرزوی زیارت آن هستند.
وی با اشاره به اعتقاد راسخ علویان ترکیه به شیخ صفیالدین اردبیلی و شاه اسماعیل صفوی بیان کرد: علویان کشور ترکیه با احترام ویژهای از این دو شخصیت مهم تاریخی یاد میکنند.
استاد دانشگاههای ترکیه با اشاره به اهمیت و غنای تاریخی اردبیل تصریح کرد: معرفی تاریخ اردبیل و اهمیت این منطقه در شناساندن دین اسلام در بین مردم ترکیه از مهمترین مواردی بوده که ما در دانشگاههای ترکیه به آن میپردازیم.
حمایت مادی و معنوی از اقدامات پژوهشی در معرفی هویت تاریخی اردبیل
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز اظهار کرد: از هر گونه اقدام پژوهشی که در راستای معرفی تاریخ، هویت و فرهنگ استان و هویت تاریخی و جاذبههای گردشگری مذهبی و آئینی اردبیل در سطح بینالمللی باشد حمایتهای لازم مادی و معنوی را انجام میدهیم.
نادر فلاحی با اشاره به هویت و تاریخ بیبدیل اردبیل تصریح کرد: این هویت و غنای تاریخی نیازمند معرفی در سطح بینالمللی بوده که انتظار میرود مورد توجه مولفان و پژوهشگران قرار گیرد.
وی با اشاره به اشتراکات مختلف بین ایران و ترکیه بیان کرد: با توجه به این اشترکات فرهنگی، پژوهشهای مشترک بین دو کشور در زمینه آئینهای مذهبی میتواند زمینهساز افزایش ارتباطات بین دو کشور باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل توسعه روابط گردشگری با کشور ترکیه را از برنامههای مهم دانست و گفت: دو کشور ایران و ترکیه معتقد به توسعه روبط گردشگری هستند که این امر زمینهساز توسعه روابط گردشگری استان به ترکیه میشود.
فلاحی از تامین زیرساختهای لازم برای جذب گردشگران مذهبی به استان خبر داد و افزود: تلاش میکنیم تا در راستای رونق گردشگری خارجی به ویژه تلاش میکنیم تا زمینه حضور گردشگران علوی در استان را فراهم آوریم.
انتهای پیام/p