وضعیت بیکاری از نگاه نماگرهای اقتصادی؛ آینده اشتغال در اصفهان چگونه است؟


وضعیت بیکاری از نگاه نماگرهای اقتصادی؛ آینده اشتغال در اصفهان چگونه است؟

نرخ بیکاری و سهم اشتغال در اصفهان به عنوان صنعتی‌ترین استان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارست و جدیدترین آمار منتشر شده، گویای کاهش نرخ بیکاری در ۱۹ استان از جمله اصفهان طی ۳ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ایجاد اشتغال در جامعه از آن جهت اهمیت دارد که معیشت و حیات خانواده‌ها بدان وابسته است و حتی در شعارهای انتخاباتی، نخستین مسئله و دغدغه اصلی نیز ایجاد شغل بوده و هست.

بحث اشتغال نیروهای جوان در طول سال‌های متمادی و با حضور هر کدام از دولت‌ها جزو مهم‌ترین مسائل مطرح شده به شمار می‌آید و تمام مسئولان مربوطه ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری را از ضروریات می‌دانند.

در این میان 15 درصد از تولید ناخالص کشور متعلق به استان اصفهان بوده و باید گفت اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است که 70 درصد از فولاد ایران، 50 درصد از صنایع ساختمانی، 60 درصد مصنوعات طلایی کشور و 25 درصد از فرآوردهایی نفتی کشور متعلق به این استان بوده و 10 درصد کارگران کشورمان در اصفهان فعالیت می‌کنند.

همچنین 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور در استان اصفهان قرار دارد که البته 100 هزار هکتار به دلیل خشکسالی از دایره کشاورزی خارج شده است.

اصفهان به عنوان 10 شهر برتر گردشگری دنیا مطرح است و باید گفت اصفهان همواره به عنوان یکی از 10 شهر زیبای جهان سرشار از آثار هنری و تاریخی است و با داشتن قابلیت‌های توریستی شهر اصفهان و برخورداری از جاذبه‌های گردشگری بسیار در زمینه‌های تاریخی، طبیعی و انسان ساخت با ارزش ملی و فراملی و وجود اثر تاریخی غیرمنقول و اثر شناخته شده منقول بازمانده از ادوار مختلف در جای جای استان به عنوان قطب مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در مناطق شهری و روستایی استان اصفهان در فاصله سال‌های 94 تا 95 روندی صعودی و از سال 95 تا 97 روند نزولی را طی کرده است اما نرخ بیکاری مناطق شهری در سه ماهه نخست امسال برابر با 11.4 درصد بوده که نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته کاهش 2.7 درصدی را نشان می‌دهد.

آمارها بیانگر این است که نرخ بیکاری مناطق روستایی نیز در سه ماهه نخست سال جاری برابر با 5.5 درصد بوده که نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته کاهش 2.2 درصدی را نشان می‌دهد.

البته براساس آمار نرخ بیکاری جوانان استان در فاصله سال 94 تا 96 روندی صعودی و از سال 96 تا 97 روندی نزولی را طی کرده و در سال 96 با 31.2 درصد بالاترین میزان را در چهار سال اخیر داشته است.

شایان ذکر است نرخ بیکاری جوانان در سه ماهه نخست امسال برابر با 24.9 درصد بوده که نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته کاهش 6.2 درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی اصفهان در بهار 98 که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان منتشر شد، سهم شاغلان در بخش کشاورزی 11.1 درصد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.1 درصد افزایش دارد.

همچنین سهم شاغلان در بخش صنعت استان اصفهان در بهار امسال 42.2 درصد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.8 درصد افزایش نشان می دهد از طرفی سهم شاغلان در بخش خدمات استان 46.6 درصد می‌باشد که نسبت به سه ماه نخست پارسال 2.9 درصد کاهش یافت.

بررسی این آمار نشان می‌دهد که در سه ماه نخست امسال سهم شاغلان در بخش کشاورزی و صنعت استان اصفهان افزایش یافته است.

کاهش 4 درصدی نرخ بیکاری در استان اصفهان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: نرخ بیکاری از 14.1 درصد در 3 ماه نخست امسال به 10. 7 درصد رسیده است و امیدواریم به زیر 5 درصد برسد، چراکه مسئله بیکاری بزرگترین مشکل اصفهان است.

سید حسن قاضی عسگر با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای رفع مشکل سرمایه گریزی استان اصفهان، اظهار داشت: در این راستا یکی از مواردی که در نظر گرفته شده، تکمیل و اصلاح ساختارها و همچنین لزوم تشکیل شوراهای سرمایه داری در تمام فرمانداری‌ها است که موظف هستند طرح‌های سرمایه داری را در مناطق خود اصلاح و مشکلات را به استانداری انعکاس دهند.

وی افزود: پرتال سرمایه گذاری در سایت استانداری ایجاد و به روز شده تا متقاضیان سرمایه‌گذار طرح‌های جدید خود را از طرق این سایت ثبت و دنبال کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در خصوص سرمایه گذاران خارجی، گفت: به دنبال سرمایه گذارانی هستیم که مستقیم در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند که خوشبختانه سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه معدن، تولید ماشین‌های برقی و لاستیک داشته‌ایم.

وی کاهش روند بیکاری را خبری خوش برای استان عنوان کرد و افزود: علی رغم تعدیل نیروهایی که در سطح استان رخ داد، خوشبختانه روند بیکاری از 14.1 درصد در 3 ماه اول به 10. 7 درصد رسیده است و امیدواریم به زیر 5 درصد برسد؛ چراکه مسئله بیکاری بزرگترین مشکل اصفهان است.

قاضی عسگر در خصوص رفع موانع بروکراسی یادآور شد: برای این منظور اصلاح روال کاری، استفاده از دولت الکترونیک برای گرفتن مجوز غیر حضوری و همچنین تشکیل جلساتی در روزهای یک‌شنبه‌ در استانداری از ساعت 3 تا 6 بعدازظهر برای ملاقات مردمی از مهم‌ترین اقدامات در نظر گرفته شده در این راستاست.

کاهش 1.3 درصدی نرخ بیکاری در استان اصفهان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: با وجود تحریم‌ها در سال گذشته موفق شدیم 1.3 درصد نرخ بیکاری در استان اصفهان را کاهش دهیم.

محسن نیرومند با بیان اینکه استان اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین استان صنعتی و کارگری بیش از یک میلیون نفر کارگر بیمه شده و حدود 300 هزار کارگر بازنشسته دارد، اظهار داشت: اگر متوسط خانواده‌های بازنشسته را یک نفر و شاغلان را دو نفر حساب کنیم 70 درصد جمعیت استان را کارگران تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه جامعه کارگری ثابت کرده جزء وفادارترین گروه‌ها به نظام اسلامی بوده است، افزود: هر زمان هر اتفاقی برای نظام افتاده است اول خط مقدم کارگران بودند، در جنگ اقتصادی هم خط مقدم کارگر است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه تحریم‌ها به کشور آسیب رسانده است، گفت: تحریم مزیت‌هایی را هم به دنبال داشته است، بسیاری از واحدهای تولید رونق گرفته و بسیاری از واحدهای تولیدی دوباره کارگران خود را به کار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته موفق شدیم 1.3 درصد نرخ بیکاری در استان اصفهان را کاهش دهیم، بیان کرد: به دستور استاندار اصفهان تمام مسئولان و مدیران اقتصادی در استان اصفهان باید به واحدهای صنعتی مراجعه کنند و مشکلات آنها را بررسی و درصدد رفع آن برآیند.

نیرومند با بیان اینکه با وجود تبلیغات گسترده درباره افزایش حقوق کارگران این میزان دستمزد برای تأمین حداقل شرایط زندگی کارگران نیز کافی نیست، تصریح کرد: امنیت شغلی کارگران بسیار مهم است و کارگران در این زمینه دغدغه دارند، تصمیماتی که گرفته می‌شود اگر درست نباشد به کارگران ضربه می‌زند.

وی با بیان اینکه هر تصمیمی در رابطه با امنیت شغلی کارگر باید امنیت سرمایه‌گذار را هم تأمین کند، خاطرنشان کرد: امنیت شغلی کارگر باید ایجاد شود که کارگر نزدیک ایام نوروز و موقع عقد قرارداد اطمینان خاطر داشته باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع کار بیان کرد: این سامانه می‌تواند با جلوگیری از سوء‌استفاده از قراردادهای کارگری، مانع تحمیل قراردادهای سفید امضا به کارگران شود، ولی امنیت شغلی برای کارگران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش تسنیم، مروری مجدد بر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان اصفهان از منابع انسانی گرفته تا معادن و کارخانجات نشان دهنده این است که با کمی تدبیر می‌توان فرصت‌ اشتغال را برای بخش عمده‌ای از جمعیت بیکار استان فراهم کرد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon