وداعِ هنرمندان با پدربزرگِ سینما/ مراسم ترحیم روز پنجشنبه+عکس
پیکر «داریوش اسدزاده» بازیگر تلویزیون و سینما از مقابل خانه هنرمندان رهسپار خانه ابدی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیکر داریوش اسدزاده امروز از مقابل خانه هنرمندان به سمت بهشت زهرا(س) تشییع شد.
در این مراسم تعدادی از دوستان و همکاران این هنرمند برای آخرین دیدار با دوست دیرینه خود به خانه هنرمندان آمده بودند. اصغر همت، داریوش فرهنگ، شهرام گیلآبادی، علی دهکردی، شکرخدا گودرزی، حبیب دهقاننسب، ایرج راد و .. در این مراسم حضور داشتند.
پیکر زنده یاد داریوش اسدزاده در قطعه هنرمندان به خاک سپرده خواهد شد.
این هنرمند صبح سوم شهریورماه بعد از یک دوره تحمل و مبارزه با بیماری سرطان در منزل خود درگذشت.
داریوش اسدزاده، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، متولد اول آذرماه 1302 در کرمانشاه بود. او در 20 سالگی وارد عرصه بازیگری شد و سالها در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردان در تئاتر تهران (نصر) فعالیت کرد.
در دهه 40 و 50 شمسی در بیش از 50 فیلم سینمایی ایفای نقش کرد. او پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را ترک کرد و در سال 1365 پس از 10 سال اقامت در آمریکا بازگشت و در دو سریال «سمندون» و «خانه سبز» و فیلمهای سینمایی زیادی مثل دو نیمه سیب، همسر، قلادههای طلا، یتیمخانه ایران، زمان از دسترفته و بوی کافور عطر یاس بازی کرده است. آخرین فیلم او هم «حکایت دریا» به کارگردانی بهمن فرمانآرا بوده است.
همچنین مراسم ترحیم این هنرمند پیشکسوت روز پنجشنبه هفتم شهریورماه ساعت 15 در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار خواهد شد.
اصغر همت: امیدوار بودم «اسدزاده» 120 ساله شود
اصغر همت که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، گفت: امروز برای بدرقه یکی از سرسلسلههای هنر مملکت اینجا جمع شدهایم که تا همین چند ماه گذشته کاملاً سلامت بود و من به ایشان گفتم امیدوارم شما به رکورد 120 سالگی برسید. در این چند سال گذشته کمتر مراسمی بود که آقای اسدزاده شرکت نداشته باشد و اصلا اهل نخوت نبودند. من می گفتم اگر ما به این شرایط برسیم میتوانیم به این شکل سرزنده باشیم.
اسدزاده به روایت سالار عقیلی
سالار عقیلی دیگر سخنران این مراسم بود که از علاقه زنده یاد داریوش اسدزاده به موسیقی سنتی سخن گفت و در ادامه ابیاتی را برای این هنرمند فقید زمزمه کرد.
علی دهکردی: ما بزرگ خاندانمان را از دست دادیم
علی دهکردی بازیگر سینما و تلویزیون پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من به عنوان نماینده عزیزان جامعه هنری صحبت می کنم. قرار گرفتن واژه بزرگ خاندان در اعلامیه ترحیم نشان از این است که چه بزرگی از دست رفته و به واقع ما بزرگ خاندان خودمان را از دست دادیم.
وی افزود: ایشان گنجینهای در این دوره و یک هنرمند نمونه بود برای این که هنرمندان جوان از ایشان درس بگیرند. روی گشاده، مهربان، فروتن، صبور و شکیبا از خصوصیات اخلاقی ایشان بود و در مدتی که در انجمن بازیگران ریاست آن را بر عهده داشتند، انسانی همیشه صبور و مسئول بود.
دهکردی، آراستگی و خوش پوشی را از دیگر صفات ظاهری این هنرمند ذکر کرد و افزود: آقای اسدزاده همیشه آراسته بودند و همیشه به مردم احترام می گذاشتند تا مردم هنرمند خودشان را آراسته ببینند. نمی شود از داریوش اسدزاده گفت و از انس او با کتاب صحبت نکرد، آثاری که از او به جای مانده از این پس، در کتابخانهها به یادگار میماند.
راد: اسدزاده کتابخانهاش را به خانه تئاتر سپرد
«ایرج راد»، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر و رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران دیگر سخنران این مراسم بود. وی در ابتدای صحبت هایش گفت: در واقع تاریخ شفاهی بخشی از هنر نمایش این کشور را از دست دادیم. کسی که حدد 80 سال از عمر خود را در عرصه های مختلف هنر نمایش و سینما و تلویزیون گذراند و شاهد فراز و فرودهای بسیاری در این زمینه بود.
وی ادامه داد: اسدزاده در زمانی در تئاتر این کشور فعالیت می کرد که تئاتر در اوج خودش به عنوان تئاتر بخش خصوصی در این کشور بود و باید گفت ما در زمانی کمپانیهای تئاتر داشتیم. زمانی که هنرمندان قراردادهای محضری با کمپانیهای تئاتر داشتند و می توانستند حقوق خود را دریافت کنند و تئاتر بسیار قانون مند و ارزش گذار بود و جایگاه ویژهای داشت و مردم نیز استقبال خوبی از این هنر داشتند.هنرمندانی مثل او بی بازگشت هستند و جایگزین کردنشان سخت خواهد بود از این رو امیدوارم الگویی برای هنرمندان جوان ما باشند.
راد ادامه داد: اسدزاده کتابخانه خود را که ارزش ویژهای برایش داشت را در وصیتی به خانه تئاتر سپرد و از همینجا میگویم که خانه تئاتر با تمام وجود از این کتابخانه حفاظت خواهد کرد. نامش گرامی یادش شاد و روحش شاد و همواره در تاریخ این کشور جایگاه ویژه خواهد داشت و اعتبار او و اعتبار ما و هنرهای نمایشی و این مملکت است.
انتهای پیام/