نجات کامل دریاچه ارومیه در گرو تکمیل پروژههای ستاد احیاء
امروز دریاچه نمکین ارومیه که به لطف الهی روزهای خوبی را سپری میکند حیات را به غربیترین نقطه کشور برگردانده و به زیستبوم منطقه جانی دوباره بخشیده اما نجات کامل آن در انتظار تکمیل پروژههای ستاد احیاء است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، این روزها دریاچه ارومیه حال و هوای دیگری دارد تا چشم کار میکند پر از گردشگرانی است که روزی حسرت پر آب شدن این دریاچه را داشتند و حال فرصت را غنیمت شمرده و دل به نگین فیروزهای آذربایجان سپردهاند گردشگران میآیند و میروند اما آنچه که ذهن مرا به خود مشغول ساخته این است که دومین دریاچه شور جهان، فاقد برخی امکانات و زیرساختهای گردشگری است.
شرایط کنونی دریاچه ارومیه بهگونهای است که گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است که با احیاء این دریاچه پتانسیلهای اقتصادی نیز در آن منطقه شکوفا خواهد شد و اکنون با بالا آمدن تراز دریاچه ارومیه این اتفاق میافتد اگر تراز دریاچه ارومیه مطلوب باشد خواهد توانست گردشگران زیادی را سمت خود جذب کند که با جذب گردشگر نیز، رونق اقتصادی در آن منطقه شکوفا شده و تحولاتی را رقم خواهد زد.
مقدار قابلتوجهی از بارشها و همچنین اقدامات ستاد احیا دریاچه ارومیه ازجمله لایروبی مسیلها و رهاسازی آب از پشت سدها، توانست وضعیت دریاچه را به حالت فعلی برساند اگر این نزولات ادامه پیدا کند و پروژه های ستاد احیا تکمیل شود دریاچه به حال و روز خوب گذشته خود برمیگردد و به یک تور گردشگری جهانی تبدیلشده و اقتصاد استان را متحول میکند.
دریاچه ارومیه آهنربای سرمایه گذاری
اگر دریاچه ارومیه احیای کامل شود با توجه به پتانسیل های جذاب منطقه وبا ایجاد شرایط مناسب برای حضور سرمایه گذاران در غربی ترین نقطه کشور یک محیط بکر گردشگری در نگین نمکین ارومیه ایجاد می شود.
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اعلام اینکه دریاچه ارومیه نسبت به کمترین تراز ثبت شده برای آن یک متر و 41 سانتیمتر بالاتر آمده، می گوید: تراز این دریاچه اکنون یکهزار و 271 متر و 43 سانتیمتر برآورد شده که 105 سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه سال 1397 است.
فرهاد سرخوش میافزاید: ورود روان آبها به دریاچه ارومیه با توجه بهقرار گرفتن در فصل گرما و بسته بودن حوضه آبریز آن بهطور کامل قطعشده اما تراز و وسعت نگین آبی آذربایجان بسیار مطلوبتر از سالهای گذشته است.
وی با تأکید بر اینکه ورود آب به دریاچه ارومیه با پایان فصل گرما و آغاز بارشها دوباره آغاز میشود، تصریح میکند: هرساله شاهد کاهش حتی 70 سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه در فصل گرما هستیم و این مقدار در زمان بارشها جبران میشود.
سرخوش با اشاره به کاهش تبخیر آب نگین آبی آذربایجان در مقایسه با سالهای گذشته، تأکید میکند: دریاچه ارومیه در سایه افزایش حجم آب و حل شدن نمکهای رسوب شده در کف آن در بسیاری از نقاط عمیقتر شده است.
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه بابیان اینکه قبل از تشکیل این ستاد، تراز دریاچه ارومیه سالانه بهطور متوسط 40 سانتیمتر کاهش مییافت، بیان کرد: برنامهریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.
نجات کامل دریاچه در گرو تکمیل پروژه های ستاد احیاء
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به روند احیای دریاچه ارومیه میگوید: با این هزینه قابلتوجه طرحهای مهمی ازجمله انتقال آب میان حوضه به دریاچه، احداث تصفیهخانه و انتقال پساب، اقدامات حفاظتی از تالابها و منابع آبی، اجرای طرحهای آبخیزداری و تثبیت ریزگردها، پروژههای افزایش بهرهوری مصرف آب و اقدامات فرهنگی در حاشیه دریاچه ارومیه انجامشده است.
پیمان آرامون میافزاید: با بارشهای مناسب امسال و همچنین اجرای موفق برخی طرحهای تثبیت و احیای دریاچه ارومیه، در حال حاضر تراز این دریاچه به یکهزارو 271 متر و 42 سانتیمتر رسیده که 104 سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است در حال حاضر همچنین حجم آب موجود در دریاچه ارومیه به سه میلیارد و 800 میلیون مترمکعب رسیده که حجم مناسبی در این فصل از سال است.
آرامون تصریح میکند: دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال به تراز اکولوژیک خود برسد این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
گزارش از زهرا بخشی
انتهای پیام/ ع