زمینه مبادلات کشاورزی بین ایران و ساحل عاج وجود دارد؛ از صادرات پسته دامغان استقبال می‌کنیم


زمینه مبادلات کشاورزی بین ایران و ساحل عاج وجود دارد؛ از صادرات پسته دامغان استقبال می‌کنیم

کاردار سفارت ساحل عاج  در ایران ‌گفت: میزان مبادلات اقتصادی دو کشور مطلوبی نیست، محصولات کشاورزی، گردشگری، تبادل دانش محققان و صنعتگران ایرانی، معدن، انرژی و ساختمان سازی، می تواند زمینه ساز همکاری اقتصادی دو کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، گمان می‌کنم وقتی با نام کشور ساحل عاج روبرو می شویم تنها از تیم ملی فوتبال این کشور، مشهور به فیلها و گلزن نامدار ساحل عاج در تیم های مطرح اروپایی یعنی دیدیه دروگبا خاطراتی در ذهن داریم و یا اگر اهل کاکائو و قهوه باشیم نام این کشور را به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان این دانه های استوایی شنیده باشیم.

ساحل عاج کشوری در غرب قاره سیاه و حاشیه اقیانوس اطلس است که کمی بیشتر از 320 هزار کیلومتر وسعت و قدری بیشتر از 24 میلیون نفر جمعیت دارد، زبان این کشور آفریقایی که سال‌ها مستعمره پاریسی های مدعی آزادی بوده و در اوت 1960 استقلال خود را به دست آورده، فرانسوی است! پایتخت کشور ساحل عاج شهر 200هزار نفری یاموسوکرو، 39 درصد جمعیت آن مسلمان و 33درصد مسیحی هستند؛ مهمترین صادرات این کشور کاکائو و قهوه است و غیر از این دو محصول ارزشمند موز، آناناس، الوار، پنبه و ماهی صادرات ساحل عاج به بازار جهانی است.

در حاشیه برگزاری ششمین جشنواره ملی پسته ایران - دامغان گفت و گویی کوتاه با جناب آقای تاماکولو واتارا،کاردار سفارت ساحل عاج  در کشورمان انجام دادیم که در زیر ماحصل آن را می خوانید:

از سفر شما به دامغان و حضورتان در ششمین جشنواره ملی پسته ایران- دامغان خرسندیم، جشنواره را چطور دیدید و لطفا از اهداف حضورتان در دامغان برای ما بگویید.

تشکر می کنم از مسئولان برگزاری این برنامه به دلیل دعوت از بنده برای شرکت در ششمین جشنواره ملی پسته ایران در شهر تاریخی دامغان، حضور در این جشنواره بزرگ بسیار برای بنده جذاب است زیرا کشور من ساحل عاج نیز در کشاورزی و تولید محصولاتی همچون کاکائو، حرف های بسیاری برای گفتن دارد، شخصاً بسیار علاقمندم ضمن گفتگو با دست اندرکاران جشنواره و تولید کنندگان و عرضه کنندگان پسته از باغات این محصول ارزشمند و مرغوب در دامغان بازدید نمایم.

جناب آقای تاماکولو واتارا برای ما از توانمندی های ساحل عاج در بخش کشاورزی بفرمایید، به نظر شما چه نوع از همکاری‌ها بین دو کشور ساحل عاج و ایران و البته به ویژه با شهردامغان مهد پسته ایران می تواند موفقیت آمیز باشد؟

باید بگویم که بنده دقیقاً با هدف گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور ایران و ساحل عاج در این جشنواره شرکت کردم، سعی دارم کشورم را بیشتر معرفی کنم؛ از نظر کشاورزی ما در ساحل عاج محصولاتی داریم از قبیله قهوه و کاکائو که رتبه نخست را در سطح جهان دارد، تمام میوه های استوایی مانند آناناس، موز و البته پنبه در کشور من تولید می شود این ظرفیت‌ها به ما اجازه می دهد تا بتوانیم مبادلات اقتصادی را بین عاملان اقتصادی ایران و ساحل عاج و البته عاملان اقتصادی شهرستان دامغان افزایش دهیم، البته پسته محصولی است که در کشور من چندان شناخته شده نیست، بسیار مایلم که بتوانیم با امضای تفاهم نامه ای این زمینه را برای تبادل محصولات کشاورزی بین کشور من ساحل عاج با شهر تاریخی دامغان و البته صادرات محصول ارزشمند آن یعنی پسته داشته باشیم.

درب سفارت ساحل عاج در ایران برای اجرایی شدن این تفاهم‌نامه به روی دوستان ایرانی و دامغانی باز است و بنده تمام تلاشم را در این راه انجام خواهم داد.

 روابط دو کشور ایران و ساحل عاج را در حوزه های مختلف چگونه ارزیابی می کنید و چه راهکارهایی برای گسترش همکاری ها مدنظر دارید؟

در حال حاضر قریب به 44 سال است که سفارت ساحل عاج در ایران فعالیت دارد، اما متأسفانه روابط اقتصادی دو کشور آنطور که می باید رونق نگرفته است، درحالی که خوشبختانه دو کشور از نظر سیاسی روابط دوستانه و بسیار خوبی دارند و بنده به عنوان سفیر کشور ساحل عاج بسیار تمایل دارم که سبب افزایش همکاری‌ها بین دو کشور و گسترش فعالیت فعالان اقتصادی ایران و عاملان اقتصادی کشورم ساحل عاج باشم، امیدوارم حضور بنده در ششمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان مقدمه ای برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور باشد.

البته بنده می خواهم از این فرصت استفاده کنم و بگویم که در جشنواره ملی پسته ایران - دامغان متوجه شدم که توانایی های بسیاری در محققین دامغانی و این منطقه برای فرآوری پسته و تهیه پودر، روغن و مواد آرایشی و بهداشتی از این محصول ارزشمند وجود دارد، ولی متاسفانه این دانش و توانمندی در ساحل عاج وجود ندارد، علاقمندم که محققان و پژوهشگران دامغانی و ایرانی بتوانند همکاری‌های مؤثری را با کشور ما داشته باشند تا ما بتوانیم با فراوری محصولاتمان بازار جهانی را با پودر و دیگر محصولات به دست آمده از کاکائو بجای دانه های خام کاکائو پر کنیم.

نظر شما به عنوان سفیر کشور ساحل عاج در زمینه گسترش همکاری های دو کشور و بالاخص شهرستان کهن دامغان با کشور شما در زمینه صنعت گردشگری چیست؟ آیا ظرفیت‌ انواع دیگری از همکاری ها بین دو کشور وجود دارد؟

بنده معتقدم که بسیار خوب است همکاری‌های دو کشور در زمینه صنعت توریسم و گردشگری گسترش پیدا کند، کشور ساحل عاج دارای بیش از 500 کیلومتر سواحل بسیار زیبا با هتل ها و امکانات بسیار مطلوب برای گردشگران است که می تواند پذیرای گردشگران ایرانی باشد و در نقطه مقابل آثار تاریخی فراوان کشور ایران و جاذبه های طبیعی بسیار این کشور و البته مناطقی همچون شهرستان دامغان می‌تواند زمینه خوبی برای جذب گردشگران کشور ما و دیگر کشورها باشد.

البته بنده معتقدم زمینه‌های خوبی برای همکاری های بیش از پیش دو کشور و افزایش مبادلات اقتصادی، تجاری و فرهنگی وجود دارد؛ ساحل عاج در بخش معدن، انرژی و ساختمان سازی کشوری بکر است که می‌تواند مقصد خوبی برای صاحبان صنایع، تکنولوژی و سرمایه گذاران اقتصادی ایران و شرکت های عمرانی باشد و ما از همکاری ها در این زمینه با دوستان ایرانی خود استقبال می‌کنیم.

مصاحبه از جواد رمضانیان

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon