صندوقی که به ۶۸۰ هزار نفر وام اشتغال داد
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت بیش از ۶۸۰هزار فقره تسهیلات اشتغال با اعتبار ۸۰هزار میلیارد ریال از ابتدای دولت یازدهم تاکنون خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اصغر نوراللهزاده،مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در تشریح عملکرد این صندوق در دولت یازدهم و دوازدهم به مناسبت هفته دولت، اظهار داشت: با توجه به قانون حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، دولت رونق، توسعه و اشتغال روستاها را هدفگذاری کرد و طرح اشتغال روستایی و عشایری از برنامههای اولویتدار قرار داد که از بهمن 1396 با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری شروع شد.
وی افزود: تمام اعتبار ابلاغی صندوق کارآفرینی امید در قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار 26هزار و 360 میلیارد ریال بود که از این مبلغ اعتبار مرحله اول و دوم 10هزار میلیارد ریال و مرحله سوم و چهارم 16هزار و360میلیارد ریال است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به افزایش سهم صندوق در مرحله سوم و چهارم پرداخت این تسهیلات، گفت: با وجود تأخیر ابتدایی در سپردهگذاری صندوق توسعه ملی نزد صندوق کارآفرینی امید نسبت به بانکهای دیگر صندوق رتبه قابل قبولی را در بین مؤسسات عامل به خود اختصاص داد و در نتیجه سه صندوق در مراحل بعد افزایش یافت.
نوراللهزاده افزود: از کل اعتبار ابلاغی تعداد28هزار و 917 طرح به ارزش 17هزار و 488 میلیارد ریال پس از بررسیهای لازم مصوب و تعداد 27هزار و 949 طرح به ارزش 15هزار و635 میلیارد ریال در مرحله انعقاد قرارداد است.
وی همچنین از پرداخت 15هزار و 33میلیارد ریال تسهیلات به 27هزار و 683 طرح خبر داد و بیان کرد: با توجه به عملکرد مثبت صندوق در مرحله سوم و چهارم پرداخت تسهیلات، 10درصد از سهم بانک کشاورزی کاسته و 7درصد آن به صندوق کارآفرینی امید، 2درصد به بانک توسعه تعاون و یکدرصد به پست بانک تعلق گرفت.
این مقام مسئول با اشاره به افتتاح 781 طرح و کلنگزنی 17 طرح با اعتبار 2هزار و 441 میلیارد ریال همزمان با هفته دولت اظهار داشت: کل سرمایهگذاری صورت گرفته در این طرحها چهارهزار و 434میلیارد ریال است و موجب ایجاد سههزار و 173 فرصت شغلی میشود.
وی درخصوص پراکندگی پرداخت این تسهیلات در بخشهای مختلف گفت: این طرحها بهصورت عمده در مناطق روستایی و عشایری هستند و 65درصد آنها در حوزه کشاورزی، 37درصد در بخش صنعت، چهاردرصد در فناوری اطلاعات و نزدیک به 10درصد از طرحها در حوزه بوم گردی، گردشگری و صنایع دستی است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید به پرداخت 2هزار و 34میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اقامتگاههای گردشگری و بوم گردی اشاره کرد و گفت: یکی از اولویتهای اصلی ما در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، طرح های گردشگری و بومگردی است که جدا از اشتغالزایی بالایی در توسعه محلی و درآمدزایی برای خانوار و محیط مناطق گردشگری اهمیت بهسزایی دارد.
نورالله زاده اظهارداشت: گردشگران علاوه بر خوراکیهای محلی از محصولات و صنایع دستی روستائیان را خریداری میکنند و از این جهت به اقتصاد خانوار و درآمدزایی و اشتغالزایی در این مناطق کمک میکنند. هیچ روستای گردشگری یا طرح بومگردی در کشور نیست که صندوق کارآفرینی امید آن را مورد حمایت مالی قرار نداده باشد.
وی درباره پرداخت تسهیلات قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار گفت: تعداد 9هزار و 756 طرح از مجموع طرحهای پرداختی به اعتبار سههزار و 980میلیارد ریال با نرخ کارمزد چهاردرصد در مناطق مرزی پرداخت شده است. 35درصد طرحهای افتتاحی در هفته دولت در مناطق مرزی و 65درصد در مناطق غیرمرزی هستند.
انتهای پیام/