یونکر: اتحادیه اروپا اقدامات لازم برای جلوگیری از برگزیت نامنظم را انجام می‌دهد


یونکر: اتحادیه اروپا اقدامات لازم برای جلوگیری از برگزیت نامنظم را انجام می‌دهد

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا همه اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا از خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی "کوریر"، "یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بار دیگر اعلام کرد که اتحادیه اروپا همه اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا از یک خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کند.

حدود 2 ماه مانده تا تاریخ مقرر برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس بر موضع قاطع خود در مسئله مرزهای ایرلند تاکید می‌کند.

بر اساس اطلاعات دفتر نخست وزیری انگلیس، بوریس جانسون روز گذشته در تماسی تلفنی با "یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که بدون لغو طرح اضطراری بحث برانگیز درباره مرزهای ایرلند هیچ شانسی برای توافق برگزیت وجود نخواهد داشت.

به گفته جانسون انگلیس در 31 اکتبر اتحادیه اروپا را فرقی نمی‌کند که تحت چه شرایطی باشد ترک خواهد کرد. البته برای یک توافق درباره مناسبات آینده تلاش می‌شود؛ اما این توافق به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت اگر طرح موسوم به Backstop همچنان وجود داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست.

پس از جنگ‌های خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال 1998 امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.

طرحی موسوم به Backstop یا «پشتیبان» یکی از راه‌های پیشنهاد شده برای حل این معضل است که با اجرای آن از بازگشت «مرز سخت» یا همان مرز فیزیکی بین دو ایرلند جلوگیری شده و بریتانیا موظف می‌شود برای مدتی محدود در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند.

طرح «پشتیبان» می‌تواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راه‌حل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمی‌پذیرد.

یونکر هم در گفتگوی تلفنی حدودا 20 دقیقه‌ای با جانسون بر مواضع خود در قبال برگزیت تاکید کرده و همچنین برای گفتگوها با انگلیس در صورتی که این کشور پیشنهادات و راه حل‌های جدید مشخصی را ارائه دهد اعلام آمادگی کرد. یونکر اعلام کرد که اتحادیه اروپا همه اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا از خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کند.

وی در عین حال اعلام کرد که یک سناریوی عدم توافق تنها به تصمیم انگلیس و نه اتحادیه اروپا بستگی دارد.

به گفته وی حمایت کشورهای اروپایی برای ایرلند تغییر ناپذیر است. اتحادیه اروپا همچنان آشکارا در مسیر حمایت از منافع ایرلند گام بر می‌دارد.

یونکر هم زمان تاکید کرد که وی می‌خواهد به صورت سازنده با جانسون همکاری کرده و برای هرگونه پیشنهاد مشخص از طرف لندن تا زمانی که با توافقنامه برگزیت مطابقت داشته باشد آماده است.

در این میان احزاب اپوزیسیون انگلیس یک اقدام مشترک را در پیش گرفته اند تا از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کنند.

"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس اخیرا هم در نامه‌ای به "دونالد تاسک"، رئیس شورای اروپایی بار دیگر خواستار تغییراتی در توافق برگزیت شده و یک راه حل موقتی برای حل مسئله مرزهای بین ایرلند و ایرلند شمالی بعد از برگزیت را پیشنهاد داد.

وی در این نامه چهار صفحه‌ای تصریح کرد که هدف باید حذف طرح بحث برانگیزBackstop از این توافق برگزیت باشد. به اعتقاد جانسون این تغییرات در توافق برگزیت باید از یک برگزیت نامنظم در آخر اکتبر جلوگیری کند.

از دید اتحادیه اروپا این طرح باید از این مسئله جلوگیری کند که بین ایرلند شمالی و ایرلند به عنوان عضو اتحادیه اروپا مجددا کنترل های مرزی ایجاد شود.

اتحادیه اروپا همواره امکان مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت را رد کرده است.

توافق انجام گرفته بین ترزا می، نخست وزیر سابق انگلیس و اتحادیه اروپا پیش بینی می کند که کنترل های مرزی در مرزهای بین ایرلند دوباره شکل نگیرد. اما به اعتقاد بروکسل قواعد اتحادیه اروپا باید همچنان در ایرلند شمالی یا تمام انگلیس اعتبار داشته باشد. جانسون این مسئله را رد کرده و اعلام کرده که کشورش حداکثر تا 31 اکتبر یا با توافق یا بدون توافق این اتحادیه را ترک می کند.

کمیسیون اتحادیه اروپا اخیرا هیچ مبنایی برای مذاکرات مجدد درباره برگزیت ندیده و از این رو نگران وقوع یک سناریوی خروج نامنظم در 31 اکتبر است. این مسئله به گفته کارشناسان عواقب اقتصادی وخیمی برای هم انگلیس و هم اتحادیه اروپا خواهد داشت.

از طرفی با توجه به اینکه بلغاری های زیادی در انگلیس زندگی می کنند "بویکو بوریسوف"، نخست وزیر بلغارستان هم خواستار خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا شده است.

بوریسوف هم در گفتگوی تلفنی با جانسون تاکید کرده که کشورش همه اقدامات لازم برای خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا را انجام می دهد.  به گفته وی این برای همه خوب خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon