شهرکرد| شرکت‌های دانش بنیان چهارمحال و بختیاری برای راه‌اندازی شهر هوشمند کمک کنند

شهرکرد| شرکت‌های دانش بنیان چهارمحال و بختیاری برای راه‌اندازی شهر هوشمند کمک کنند

شهردار شهرکرد گفت: ما امروز در جهان شهرداری نمونه را شهرداری هوشمند می‌دانیم  پس ما باید به سمت شهرداری هوشمند پیش برویم و در این راستا شرکت‌های دانش بنیان چهارمحال و بختیاری برای راه‌اندازی شهر هوشمند کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ظهر امروز نشست تخصصی «در خدمت شهر» پارک علم و فناوری در چهارمحال و بختیاری با حضور 30 شهردار و 10 شرکت دانش بنیان برگزار شد. در این نشست تخصصی، اقدامات شهردارها و شرکت‌های دانش بنیان در جهت کارآفرینی و خدمت به شهر و مردم گزارش داده شده و راهکارهای مفید در راستای خدمت به شهر ارائه شد.

نورالله غلامیان شهردار شهرکرد در این نشست با اشاره به شهرداری نمونه اظهار داشت: ما امروز در جهان شهرداری نمونه را شهرداری هوشمند می‌دانیم  پس ما باید به سمت شهرداری هوشمند پیش برویم.

وی با بیان اینکه مشغله شهرداری و موضوعات مدنظر بسیار زیاد بوده و در هر مبحث باید سرمایه اجتماعی یعنی مردم شهر را مد نظر داشته باشیم، افزود: ما باید مردم را از حوزه‌های مختلف هوشمندسازی شهر مطلع کرده و آنها را متوجه موضوعات پیش‌رو کرده و آموزش‌های لازم را به آنها بدهیم و کارها و اقدامات ما باید موجب، رضایتمندی آنها شود.

غلامیان تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید در راستای دانش‌بنیان کردن شهرها و هوشمندسازی آن‌ها حرکت کرده و اقداماتشان موجب رضایت مردم و برطرف کردن مسائل شود.

اسماعیل پیرعلی رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در این نشست گفت: صندوق اعتباری با اعتبار 3 میلیارد تومان در چهارمحال و بختیاری ایجاد شده و منابع مالی را برای حمایت از ایده‌ها استفاده می‌کنیم. شهردارهای استان در صورت تمایل می‌توانند در بحث خلاقیت و نوآوری مراکز رشد و فناوری استان سهام‌دار شوند.

وی با اشاره به اقدامات پارک علم و فناوری در راستای خدمت شهری افزود: تورهای دانش‌آموزی و بازدیدهای دانش‌آموزی از مراکز رشد و فناوری و پارک علم فناوری چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: چند برنامه ایده‌شو برای دانش‌آموزان در شهرستان بروجن برگزار شد که موفقیت و نتیجه مطلوبی را به همراه داشته است.

پیرعلی تصریح کرد: کلیدواژه‌های خلاقیت، تحقیقات و فناوری باید در بطن شهر نفوذ کرده و فعالیت و مشارکت هر چه بیشتر انجام شود.

رئیس مرکز پژوهش شورای شهر اصفهان در ادامه این نشست با اشاره به اکوسیستم کارآفرینی عنوان کرد: شرایطی که زمینه رشد فناوری را فراهم می‌کند، اکوسیستم کارآفرینی است. ما باید اکوسیستم کارآفرینی را برای جوانان در جهت خلق ایده جدید و کسب و کار ایجاد کنیم.

وی افزود: برای شکل‌گیری اکوسیستم کارآفرینی، به فرهنگ کار تیمی، سنجش مردم شهر مبنی بر چشم‌اندازهای جوانان، نیروی انسانی متخصص نیازمند است.

رئیس مرکز پژوهش شورای شهر اصفهان با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری و اصفهان هر دو از یک مشکل رنج می‌برند، خاطرنشان کرد: ما یک مدرسه تربیت مدیر متخصص نداریم.

خسروی شرکت‌های دانش‌بنیان را برای نهایی کردن اکوسیستم کارآفرنی مورد نیاز دانست و بیان کرد: هر چه تعداد این شرکت‌ها و استارتاپ‌ها بیشتر باشد، تعامل بین مردم متخصص و کارآفرینی بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه مقدار منابع مالی خطرپذیر در استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان نیز یکی دیگر از مشکلات رنج‌آور این دو استان است، تصریح کرد: مراجعه کارآفرین به بانک ممکن است باعث ضرر در کارآفرینی و سود کم شود.

رئیس مرکز پژوهش شورای شهر اصفهان ادامه داد: شهرهای دنیا در حال تلاش در جهت ساخت اکوسیستم کارآفرینی موفق هستند که باید مورد توجه ما قرار گیرد.

خسروی بیان کرد: اگر شهرداری با یک شرکت دانش بنیان قرارداد ببندد، خدمتی به شرکت نکرده بلکه بر شهر و مردم اثرگذار است.

وی با بیان اینکه کارآفرینی با اشتغال‌زایی تفاوت دارد، گفت: افزایش تعداد دستگاه‌های کاری در یک کارگاه یا کارخانه به معنای کارآفرینی نیست بلکه اشتغال‌زایی است.

رئیس مرکز پژوهش شورای شهر اصفهان افزود: کارآفرینی یعنی یک کسب و کار جدید و نو را برای نخستین بار ایجاد کرده و افرادی در آن وارد کار شوند.

خسروی با اشاره به یکی از اقدامات اصفهان خاطرنشان کرد: تصمیم بر آن شد که 100 نفر از مردم اصفهان را به مدت 100 ساعت در جهت کارآفرینی آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه برخی افراد اصفهان ایده و پیشنهاد خلاقانه خود را با کسی در میان نگذاشته تا ایده او به قول معروف دزدیده نشود، تصریح کرد: این طرز تفکر بسیار اشتباه و غلط بوده و مانع کارآفرینی و پیشرفت می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش شورای شهر اصفهان اضافه کرد: شهرداری‌ها و شورای شهر باید پارک علم و فناوری را به عنوان خدمت‌رسان به مردم و شهر پذیرفته و در جهت تأمین امکانات اقدام کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان همچنین در این نشست گفت: شهرداری اصفهان در سه زیر سیستم خلاقیت، تحقیقات و فناوری در حال فعالیت هستیم.

سعید ابراهیمی با بیان اینکه هر سیستمی دارای فعالیت‌های مدیریتی، اجرایی و پشتیبانی است، خاطرنشان کرد: این همسویی‌ها باید در اجزای زیر سیستم‌ها وجود داشته باشد تا هدف اصلی در آن سیستم به خوبی جلو رود.

وی با بیان اینکه ما در حوزه نظام پیشنهادات از سال 97 کمیته‌هایی را در راستای ارائه پیشنهادات کارکنان و شهروندان ایجاد کردیم، افزود: درصد پذیرفتن پیشنهادات در بین کارکنان حدود 13 درصد و در بین شهروندان 3 درصد است.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با اشاره به ایده کاپ‌ها در اصفهان تصریح کرد: ایده کاپ‌ها در بین دانش‌آموزان و نوجوانان با پیشرفت بسیار عالی و موفقیت همراه بود.

ابراهیمی ادامه داد: مدارس صنایع دستی برای دانش‌آموزان، اتاق‌های فکر تخصصی رصدخانه، عمران، شهرسازی، نظرسنجی و نیازسنجی شهری، سنجش آلاینده‌های هوا و 14 پروژه مشارکتی در اصفهان در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها در راستای علم و فناوری همکاری دارند، اضافه کرد: باید بین شهرداری‌ها و پارک‌های علم و فناوری یک همسویی ایجاد شده و با یکدیگر در جهت خدمت به شهر همکاری کنند.

رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان در ادامه گفت: شهرداری‌ها مشکلاتی را برای ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها دارند.

علیرضا گلچین‌فر بیان کرد: فرایند به‌کارگیری فناوری را برای شکسته شدن دیوار جلوی این ارتباط ایجاد کردیم.

وی افزود: ساختار شهرداری‌ها با توجه به مشغله‌های کاری به گونه‌ای است که ممکن است به دلیل عدم اطلاعات بخش‌های مختلف شهرداری، یکسری موازی‌کاری‌ها و افزایش هزینه به وجود می‌آید که فرایند بکارگیری فناوری مانع از بروز چنین مشکلی می‌شود.

رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان تصریح کرد: ما قصد مداخله در بخش‌های شهرداری نداشته بلکه دارای یک ساختار تسهیل کننده هستیم.

گلچین‌فر ادامه داد: سرعت رشد تکنولوژی در دنیا بسیار زیاد بوده و باید به صورت دائم این تکنولوژی‌ها و فناوری‌ها را رصد کرده و از عقب‌ماندگی در این زمینه جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حوزه بهره‌بردار در شهرداری ممکن است نیازی را داشته و ما سعی در رفع آن نیاز را داریم.

رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها پیشنهاد خود را به بهش ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرداری در میان گذاشته و اقدامات لازم در جهت رفع نیاز مورد نظر صورت می‌گیرد.

گلچین‌فر با بیان اینکه شورای عالی فناوری، عالی‌ترین بخش در بدنه شهرداری اصفهان است، تصریح کرد: سیاست‌گذاری و تخصیص بودجه، فراهم آوری امکانات لازم، تصویب به‌کارگیری فناوری مورد نظر، برنامه‌های میان مدت و بلند مدت در جهت پیش روی ایده‌ها از جمله وظایف شورای عالی فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: انعقاد قرارداد، استقرار فناوری، رفع مشکلات فناوری و ایده، بررسی گزارشات فناوری مستقر بعد از اقدامات شورای عالی فناوری انجام می‌شود.

رئیس اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش بنیان شهرداری اصفهان با بیان اینکه ارتباط بین اداره صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان با مدیران شهری ضعیف است، اضافه کرد: تورهای فناوری و بازدیدهایی در جهت افزایش همکاری و آگاهی مدیران از علم و فناوری برگزار می‌شود.

گلچین‌فر در این نشست به سایر اقدامات و کارهای اداره ارتباط صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان اشاره کرد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon