قصه پر غصه این روزهای عناب خراسان جنوبی‌؛ وقتی خام‌فروشی دست از سر کشاورزان برنمی‌دارد

قصه پر غصه این روزهای عناب خراسان جنوبی‌؛ وقتی خام‌فروشی دست از سر کشاورزان برنمی‌دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: این استان ۹۸ درصد عناب کشور را تولید می‌کند اما همچنان گرفتار خام فروشی است و در سطح بین‌المللی جایگاه خاصی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اواخر تابستان که فرا می‌شود فصل برداشت عناب در اکثر شهرها و روستاهای خراسان جنوبی آغاز می‌شود. محصولی کم آب بر است که با آب و هوای منطقه خو گرفته و گفته می‌شود نخستین بار در منطقه‌ای به نام هردنگ در جنوب بیرجند کشت شده اما برخی شواهد حاکی از این است که در دوره هخامنشی بیش از دو یا سه هزار سال قبل عناب کشت شده است.

کافی است سری به باغات بیرجند و سیوجان بزنیم. قطب عناب استان در روستای سیوجان خوسف است. این روزها کشاورزان سخت مشغول برداشت این محصول قرمز رنگ هستند محصولی که خواص داروی زیادی دارد و متأسفانه خام فروشی می‌شود و سود اصلی نصیب دلالان می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: خراسان جنوبی با دارا بودن 98 درصد سطح زیرکشت محصول عناب به عنوان اولین تولیدکننده انحصاری این محصول درک شور و دومین تولید کنده جهان شناخته می‌شود.

غلامرضا قوسی افزود: در حال حاضر سطح زیرکشت عناب در استان 3 هزار و 600 هکتار است که سالانه بیش از 6 هزار و 500 تن در استان برداشت می‌شود.

وی اظهار داشت: امسال توفان، تگرگ و گرمای تابستان خسارت‌هایی به این محصول راهبردی باغی وارد کرده تا جایی که میزان تولید را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثابت نگه داشته است.

قوسی با بیان اینکه بهره‌برداران این حوزه 9 هزار نفر است افزود: عملکرد تولید در هر هکتار کاشت آبی 2 تن و 400 کیلوگرم و کاشت دیم 600 کیلوگرم است و بیشترین سطح زیرکشت عناب استان به ترتیب به خوسف، بیرجند و سربیشه اختصاص دارد.

به گفته  وی برداشت عناب از اواخر مرداد آغاز می‌شود و امسال به دلیل وزش بادهای شدید و ریزش گل‌ها، گرمای هوا و زودرس شدن عناب تولید این محصول افزایش نداشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: عناب تولید شده در استان هنوز در سطح  بین المللی جایگاه خاصی ندارند و برای فرآوری و بسته بندی عناب کار زیادی انجام نشده است.

قوسی افزود: در داخل و خارج کشور عناب برای مردم به طور خاص فرهنگ سازی نشده در حالی که میوه عناب برای تصفیه خون، نرم کننده سینه، هاضمه، آرامش اعصاب، معده، ضد سرفه و خواب راحت مناسب است.

وی اظهار داشت: عناب تولید شده در خراسان جنوبی به استان‌های همجوار از جمله خراسان رضوی، کرمان، یزد و تهران صادر می‌شود.

با همه این موضوعات چه می‌شود که ثروت چشمگیری از این محصول نصیب استان خراسان جنوبی نمی‌شود و اشتغال‌هایی که باید با توسعه فرآوری این محصول ایجاد شود در استان ایجاد نمی‌شود؟ مسئولان مربوطه باید در این رابطه پاسخگو بوده و در جهت برندسازی و فرآوری این محصول استراتژیک بیشتر تلاش کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon