معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش: ۱۶ درصد دانشآموزان در مسابقات پژوهشی مشارکت میکنند
معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: از مجموع ۶۰۰ هزار دانشآموز پایه یازدهم در کشور ۱۶ درصد دانشآموز در مسابقات پژوهشی مشارکت دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علیرضا کمرئی ظهر امروز در آیین اختتامیه هفدهمین دوره مسابقات آزمایشگاهی دانش آموزان کشور که به میزبانی قزوین با حضور مسئولین استانی و کشوری برگزار شد، اظهار داشت: مراکز بزرگ آموزشی دنیا در حال پیشرفت و حرکت به سمت جهانی شدن هستند و در همه سیستمهای آموزشی روز مسئله مشارکت دانش آموزان در امر آموزش به یک کلید واژه تبدیل شده چرا که نقش این امر در یادگیری بر همگان واضح گردیده است.
وی خاطرنشان کرد: برای این که بتوانیم بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به سمت دانش آموز محور شدن آموزش برویم نیاز است تا با راههایی نظیر برگزاری جشنوارههای این چنینی، مسابقات دانش آموزی و افزایش زیرساختهای دسترسی دانش آموزان به امکانات آزمایشگاهی به دنبال تحقق مشارکت دانش آموزان باشیم.
معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در برگزاری این جشنواره در استان قزوین نیز مشاهده میشود مسئولین برگزاری از همه ظرفیتهای موجود بهره گرفتهاند تا با استفاده از قدرت خلاقیت و ذهن دانش آموزان بتوانند بهترین بازخورد را داشته باشند.
کمرئی عنوان کرد: امروز آماری نزدیک به 16 درصد دانش آموزان در جشنوارهها و مسابقات دانش آموزی مشارکت دارند که با تحول سیستم آموزشی این رقم تا چندین برابر قابل افزایش است.
وی همچنین بیان کرد: در حال حاضر بیش از 600 هزار دانش آموز در پایه یازدهم در کشور در حال تحصیل هستند که در صورتی که آموزش مشارکت محور ارائه شود این امکان وجود داشت تا بخش قابل توجهی از این دانش آموزان به عنوان پژوهشگر و فعال بتوانند در مسابقات این چنینی شرکت کنند.
بسترهای توسعه پژوهش در کشور باید از مدرسه آغاز شود
داود محمدی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به نیاز کشور به توسعه پژوهش عنوان کرد: بسترهای توسعه و ترویج پژوهش در کشور باید از مدرسه و مسیرهای مدرسه آغاز شود.
وی عنوان کرد: امروز کشور به توسعه پژوهش نیاز دارد و برای پیشرفت نیازمند این هستیم که تولید علم در بخش های مختلف گسترش یابد که بدون پژوهش امکان پذیر نیست.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پژوهش محوری نیز باید به عنوان یک فرهنگ از سنین کودکی به افراد آموخته شود و قطعا مدرسه بهترین مکان برای این آموزش خواهد بود.
انتهای پیام/ش