رشد ۱.۵ برابری عوائد ناشی از موقوفات؛ یک ریال از درآمد موقوفه‌ها از لارستان خارج نشده است


رشد 1.5 برابری عوائد ناشی از موقوفات؛ یک ریال از درآمد موقوفه‌ها از لارستان خارج نشده است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان با تأکید بر اینکه درآمد موقوفه‌ها حتی یک ریال هم از لار خارج نشده و به هیچ جا نمی‌رود، از رشد یک و نیم برابری عوائد ناشی از موقوفات در سال ۹۷ در لارستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از لارستان، محمد قاسم‌پور عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، هدف از برگزاری این جلسه را معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری موقوفات و ارائه برنامه‌های اجرای نیات واقفین  در محرم و صفر سال 98 برشمرد و اظهار داشت: ایرادی که ‌معمولا به اوقاف می‌گیرند این است که گفته می‌شود اداره اوقاف درآمد سرشاری دارد اما در هیچ کار اجتماعی و سازندگی و پروژه  عمومی مشارکت نمی‌کند که در پاسخ باید گفت اصلاً این طور نیست.

وی با بیان اینکه در شهر لار پروژه‌هایی نظیر مجتمع تجاری حمام انصاری،  بازار روز قدمگاه و پروژه بازار بزرگ لارستان زمین موقوفه اختصاص داده شده و ساخت و ساز آن با سرمایه‌گذار بخش خصوصی بوده است، افزود: ایراد دیگری که به ما میگرفتند و به حق هم بوده آن است که معمولا در انتخاب سرمایه‌گذار گزینشی عمل شده که در این زمینه نیز قابل ذکر است که از این به بعد برای جذب سرمایهگذار فراخوان عمومی زده خواهد شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان با اذعان به اینکه اکنون 15 موقعیت سرمایه‌گذاری فوق العاده در لار داریم که در زمین‌های موقوفه در قالب سرمایه‌گذاری و تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاران  قابل اجراست، تصریح کرد: با طرح‌های خوب پیش‌بینی شده امکان رونق تولید و اشتغال و همچنین افزودن امکانات شهری و تفریحی در لارستان کمک می‌کند. 

قاسم پور در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا درآمد حاصل از فروش واحدهای تجاری ساخته شده در زمین‌های وقفی از لارستان به استان فرستاده می‌شود یا در این شهرستان می‌ماند؟! گفت: تصورات اشتباه مردم درباره عملکرد اوقاف شاید به این دلیل است که ما تاکنون اطلاعات اوقافی را نتوانسته‌ایم خوب و کامل ارائه دهیم و مسئولین قبلی هم زیاد با جراید صحبت نکرده‌اند تا ذهن مردم را روشن کنند.

وی با بیان اینکه در پروژه بازار بزرگ لارستان سهم حق شراکت اداره اوقاف مشخص و سهم‌حق شراکت سرمایه‌گذاران و سازندگان نیز مشخص است، تصریح کرد: هیچ ملکی از املاک موقوفه  به فروش رسانده نمی‌شود مگر اینکه یک زمین در طرح و مسیر جاده‌سازی قرار گرفته باشد که برای آن زمین به نرخ عادلانه و قیمت کارشناسی روز از شهرداری یا هر نهاد دیگری هزینه آن اخذ و در جای دیگر ملکی خریداری و وقف می‌شود و مجددا مطابق همان نیت قبلی واقف انجام خواهد شد، در غیر این صورت نه تنها در لار بلکه در هیچ جای کشور به هیچ عنوان املاک موقوفه به فروش نمی‌رسد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان با تأکید بر اینکه درآمد موقوفه‌ها حتی یک ریال هم از لار خارج نشده و به هیچ جا نمی‌رود بلکه دقیقاً مطابق  نیت واقف  در همین شهرستان هزینه می‌شود، ادامه داد: اگر موقوفه دارای واحد تجاری باشد، آن واحد تجاری به مزایده گذاشته می‌شود و هر کس که در مزایده برنده شد به مدت یک سال آن واحدهای تجاری اجاره داده می‌شود و درآمد حاصل از آن هم تبدیل به نیت واقف و مطابق آن هزینه می‌شود و پس از یک سال دوباره مزایده تجدید و به نرخ کارشناسی به اجاره داده می‌شود.

این مسئول با ابراز خرسندی از رشد یک و نیم برابری عوائد ناشی از موقوفات در سال 97 در لارستان، خاطر نشان کرد:  این رشد عواید بدون یک اظهارنامه و بدون حتی یک دادخواست بر علیه مستاجرین بوده بلکه فقط با اعتمادسازی و تشویق مستاجرین خوش حساب این کار صورت پذیرفته است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در استان فارس از عواید منطبق با موقوفات 2 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد را آزاد کرده‌ایم که بازتاب بسیار گسترده‌ای داشته است، یادآور شد: براساس این حرکت ابتکاری، یک دستورالعمل از سازمان اوقاف کشور برای تکرار این مهم صادر شده و بسیار خرسندیم که این اقدام ارزشمند برای نخستین بار در سطح ادارات اوقاف فارس به نام لارستان ثبت شده است.

قاسم‌پور با اشاره به اینکه خوشبختانه با گذشت 5 ماه از سال70 درصد از برنامه‌های امسال ما محقق شده است، عنوان کرد: این مهم با اعتمادسازی در راستای اجرای صحیح نیات واقفین بوده و تمام نیات را طبق وقفنامه واقفین انجام داده‌ایم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان با گلایه از افرادی که معتقدند اداره اوقاف در واگذاری‌ها سختگیری می‌کند و اراضی موقوفه را واگذار نمی‌کند، بیان کرد: در گذشته برخی واگذاری‌ها بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب صورت می‌گرفته است اما الان واگذاری‌ها فقط با مجوز نماینده ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف صادر می‌شود و ما هیچ تفویض اختیاری در این زمینه نداریم.

وی ادامه داد: واگذاری اراضی خام از دستور کار سازمان اوقاف خارج و در حال حاضر فقط در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری و با هدف بهره‌وری موقوفات و با کسب مجوزات لازم واگذاری صورت می‌گیرد.

قاسم پور با بیان اینکه در خصوص جلوگیری از زمین‌خواری و به تعبیری برای جلوگیری از موقوفه خواری اقدامات مهمی در لارستان انجام شده است، گفت: یک سال اخیر نگذاشته‌ایم کسی حتی یک متر به حریم موقوفات تجاوز کند و این اقدام با استفاده از ظرفیت دادگستری و در قالب پیشگیری از وقوع جرم و شورای حفظ حقوق بیت المال صورت گرفته است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان تصریح کرد: براساس قانون هر فردی قصد دارد سندی ثبت کند اداره ثبت باید از ما استعلام بگیرد و هر دفترخانه اسناد رسمی که خواست سند موقوفه‌ای  را ثبت کند میبایست رونوشت آن را به ما بدهد که همین حرکت از بسیاری از مفسده‌ها در خصوص اراضی جلوگیری می‌کند.

وی از الزام متولیان موقوفات به رعایت قانون اشاره کرد و افزود: تقریباً  40 درصد زمین‌های اوقافی در لار متولی خاص دارند، یعنی اداره اوقاف نمی‌تواند در آن دخالت و فقط وظیفه نظارت با ماست و این نظارت از نوع شبه قضایی است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان با بیان اینکه قانون ما را موظف می کند که متولی را دعوت کرده و از او گزارش و نحوه اداره موقوفه را مطالبه کنیم، اذعان کرد: برای نخستین بار در لارستان 200 حکم برای اعضاء هیأت امنا بقاع متبرکه و مساجد صادر شده است.

قاسم پور با اشاره به اینکه بیش از 98 درصد از موقوفات لارستان دارای نیت اطعام و روضه خوانی برای امام حسین(ع) است، تصریح کرد: همه این موقوفات دارای قید زمان و مکان است و تمام و کمال نیز مطابق نیات واقفین اجرا می شود.‌

وی با بیان اینکه با تجربه به دست آمده در سال گذشته، امسال در سه مکان حسینیه کوریچان، حسینیه آقا کاظمی و امامزاده میر علی بن حسین(ع)اطعام و روضه‌خوانی انجام می‌شود، ادامه داد: یک نوآوری در دهه محرم امسال در امامزاده میرعلی بن الحسین(ع) وجود دارد به این ترتیب که هر شب از  یکی از جامعه هدف اقشار ضعیف جامعه از جمله کمیته امداد، بهزیستی، ایتام، معلولین، سالمندان، خیریه‌ها و غیره دعوت به عمل می‌آید تا ضمن شرکت در مراسم سوگواری، اطعام نیز شوند.

این مسئول با اشاره به اینکه برای ایام ماه محرم 20 مبلغ از قم به لارستان سفر می‌کنند در مناطق محروم طبق دستور العمل‌های خود در خصوص محرم تبلیغ خواهند کرد، یادآور شد: امسال در قالب طرحی به نام اطعام رهگذران، قصد داریم در یکی از شب‌های ماه محرم ایستگاهی در کنار پلیس راه زده شود و نسبت به اطعام رهگذران اقدام شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان بیان کرد: دستگاه‌های نظارتی به شدت بر درآمدها و هزینه‌ها نظارت دارند و برخلاف برخی دیدگاه‌ها که متصور هستند درآمدهای اوقاف بی‌حساب و کتاب است، اصلاً اینگونه نیست.

وی گفت: از اجرای برنامههایی نظیر تعزیه و تئاتر با مضامین عاشورا و شب شعر عاشورا  در کنار سینه زنی، زنجیرزنی وغیره حمایت می‌کنیم.

قاسم پور درباره علت عدم مشارکت اداره اوقاف در بازسازی آب انبارها، گفت: آب انبارها موقوفاتی هستند که بیشتر آنها فاقد درآمد هستند و با توجه به اینکه از موقوفات دیگری نمی‌توان در جای دیگری هزینه کرد و طبق قانون باید از درآمد خود موقوفه خرج خودش شود، بنابراین بودجه‌ای برای هزینه در این زمینه برای اوقاف وجود ندارد.

این مسئول با اشاره به اینکه اماکنی همچون امامزادگان درآمدزا بوده و مخارجشان تأمین می‌شود، افزود: آب انبارها هیچ درآمدی ندارند بنابراین این موضوع را به عنوان یک آسیب، ‌شناسایی و به سازمان اوقاف انتقال داده‌ایم و در همین زمینه بنده به سازمان پیشنهاد داده‌ام که با توجه به اینکه در لارستان آب‌انبارهای زیادی وجود دارد و مردم حساسیت زیادی بر روی این آب انبارها دارند و قانون هم اجازه نمی‌دهد از موقوفه دیگری هزینه  تعمیر و مرمت این آب انبارها را تامین کنیم، بنابراین از  سرجمع درآمد کلیه آب انبارها درصدی را برای حفظ و تعمیر آب انبارها به  اختصاص دهند تا بتوانیم کمک کنیم و این مجوز را فقط نماینده ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف کشور می‌تواند صادر کند که امیدواریم به زودی این اتفاق بیافتد. 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لارستان درباره علت کُندی بهسازی محوطه حیاط امامزاده میراحمد(ع) روستای بریز، گفت: با توجه به بزرگ بودن محوطه امامزاده میراحمد(ع) و اینکه نذورات این مکان مقدس زیاد نیست و کفاف تمام مخارج ساخت و ساز این مکان را نمی‌دهد و باید از اعتبارات دولتی کمک گرفته شود که این مهم امسال صورت گرفته و اعتبار به این پروژه تزریق خواهیم کرد تا این طرح به زودی به اتمام  برسد.

وی با اشاره به اینکه درآمدهای هر امامزاده تمام و کمال صرف مخارج خود آن مکان می‌شود و یک ریال از نذورات امامزاده هیچ جای دیگر نمی‌تواند هزینه شود، اضافه کرد: این مخارج تنها در زمینه عمرانی نیست و در زمینه‌های مختلف فرهنگی مثل برپایی مجالس مذهبی در این مکان‌ها، مجالس قرآنی، حقوق ماهیانه خادمین و غیره صرف می‌شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon