عملیات «شهید ناصر کاظمی» علیه ضد انقلاب در کردستان


عملیات «شهید ناصر کاظمی» علیه ضد انقلاب در کردستان

شهید ناصر کاظمی در سال ۶۰ در مقام فرماندهی وقت سپاه کردستان، عملیاتی زیادی علیه گروهک‌های ضد انقلاب اجرا کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، 6 شهریورماه سال 1361 بود که یک خبر ناگوار همه را شوکه کرد و آن هم "ناصر کاظمی" میدان‌دار بزرگ جهاد در حین پاک‌سازی محور «پیرانشهر- سردشت»‌، در یکی از روستاها، به شهادت رسید و مردم کردستان را در سوگ خود نشاند.

تا آن زمان شاید کمتر کسی سردار ناصر کاظمی را می‌شناخت. اما ناصر کاظمی نامی شناخته شده در بین فرماندهان دوران دفاع مقدس بود.

سردار محمدحسین رجبی فرمانده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان، ضمن تسلیت سالگرد شهادت شهید ناصر کاظمی می‌گوید: یادآوری حوادث و حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس و بازخوانی رخداد‌ها و وقایع آن به ویژه شهادت بزرگ‌مردانی که در قامت مجاهدان فی سبیل الله با ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی توانستند استقلال و تمامیت ارضی کشور و انقلاب و نظام عزیز اسلامی را در طوفان توطئه‌ها و هجمه‌های اردوگاه دشمن حفظ کنند، از ضرورت‌های هر مقطع از تاریخ این سرزمین به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: نام، یاد و خاطره و آرمان‌های بلند شهدای دفاع مقدس از جمله شهید ناصر کاظمی، امروز در سنگر‌های رزمندگان اسلام در جای جای میهن اسلامی و بلکه در جبهه مقاومت ضد استکبار و صهیونیسم بین‌الملل زنده است و تحت رهبر معظم انقلاب ایفاگر نقش‌های سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده است.

سردار رجبی سالیاد شهادت این شهید مجاهد و پاکباز را به خانواده شهدا و مخصوصاً خانواده محترم شهید کاظمی تسلیت عرض کرد و گفت: برای آن شهید والام مقام علو درجات استدعا دارم.

به گزارش تسنیم؛ ناصر کاظمی در 12 خردادماه 1335 در خانواده‌ای معتقد و اهل تقوا در تهران دیده به جهان گشود و از همان ابتدای زندگی، با قشر محروم جامعه، ‌آشنا و همراه شد. پس از پایان دوره متوسطه، با شرکت در کنکور، در رشته‌ «پیراپزشکی و تربیت بدنی» پذیرفته شد و بنا به علاقه‌ای که داشت تحصیلاتش را در تربیت بدنی ادامه داد؛ ناصر همزمان با تحصیل، به کار معلمی و تدریس در مدارس جنوب شهر تهران همت گماشت و بخش مهمی از حقوق معلمی خود را صرف خریدن کتاب‌های دینی برای شاگردانش کرد. کاظمی در این کلاس‌ها با طرح مباحث دینی، اجتماعی و سیاسی دانش‌آموزانش را نسبت به مشکلات روز و نیازهای قشر جوان آْگاه کرد.

شهید ناصر کاظمی با اوج‌گیری مبارزات مردم مسلمان ایران علیه رژیم ستمشاهی، همراه جمعی از زندانیان سیاسی، ‌از زندان آزد شد و جدی‌تر از گذشته به مبارزه پرداخت و تا پیروزی انقلاب اسلامی، لحظه‌ای آرام نگرفت.

 ناصر کاظمی، در خردادماه 1358 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد تا تجربیات خود را در این نهاد مقدس به کار بندد؛ این رزمنده برای مبارزه با گروهک‌های ضد انقلاب در کردستان، راهی این خطه از میهن اسلامی شد و به پیشنهاد شهید « محمد بروجردی» فرمانده وقت سپاه کردستان، همراه چند نفر دیگر در 10 دی ماه 1358 به «پاوه» رفت. ناصر فعالیت خود را در پاوه، با سمت «فرماندار» آغاز کرد. وی که در این مسئولیت شایستگی لیاقت و کاردانی خود را نشان داد و علاوه بر سمت فرمانداری، به فرماندهی سپاه پاوه نیز منصوب شد. او بیشتر جلسات خود را با مسئولان شهر، پس از فعالیت طاقت فرسای روزانه و در نیمه‌های شب می‌گذاشت و در تمام مدت برای حل مشکلات مردم شهر، از هیچ کوششن دریغ نمی‌کرد.

سپس ناصر کاظمی از راه ایجاد وحدت بین سپاه و ارتش و بکارگیری نیروهای مردمی و طراحی چند عملیات، موفق شد تا تمام مناطق تحت اشغال ضد انقلاب را از چنگ آنها خارج کند و آْرامش را به منطقه برگرداند. او برای پاکسازی مناطق کردنشین، از مردم بومی استفاده می‌کرد که این اعتقاد او سبب برقراری ارتباط عاطفی میان او و مردم شد و موجبات آزادی و پاکسازی منطقه «نوربان» و «قشلاق»‌ در راه پاوه را فراهم کرد. خبر این پیروزی‌ها در منطقه می‌پیچید و رعب و وحشت زیادی در دل ضدانقلاب می‌افکند.

آزاد سازی و پاکسازی «باینگان»، ‌«نودشه»، «نیسانه»،‌ «نروی»‌،‌ «‌نوسود»، ‌«کله چناره»‌، ‌«‌شمشی»‌،‌ از دیگر فعالیت‌های این شهید بزرگوار است. وی همچنین برای مقابله با گروه‌های مسلح ضد انقلاب در کردستان «تیپ ویژه شهدا» را تشکیل داد و فرماندهی آن را به عهده گرفت.

ناصر پس از یک سال و نیم خدمات ارزشمند در پاوه، به سنندج برگشت و به‌عنوان «مسئول سپاه پاسداران کردستان» منصوب شد. پاک‌سازی مناطق حساسی همچون جاده «‌بانه-سردشت»، «کامیاران»، «‌مریوان»، «تکاب»،‌ «‌بوکان» و «سد بوکان» از جمله اقدامات شجاعانه او به شمار می‌رود.

شهید کاظمی با تمام عشق، در خدمت مردم محروم بود. در کردستان درخشید و چنان شخصیت والایی از خود بروز داد که مردم، دل در گرو محبت او سپردند و حتی نام «ناصر» را برای کودکانشان برگزیدند و بر این نام مباهات کردند.

هوشمندی، بصیرت، شجاعت و قاطعیت از ویژگی‌های بارز شهید ناصر کاظمی بود؛ کردستان به وجود او مباهات می‌کرد و در کنار او، احساس تنهایی و غربت نداشت.

این میدان‌دار بزرگ جهاد سرانجام در تاریخ ششم شهریور ماه سال 1361،‌ در حین پاکسازی محور «پیرانشهر- سردشت»‌، در یکی از روستاها، به شهادت رسید و کردستان را در سوگ خود نشاند.

آری؛ اینها تنها گوشه‌ای از تلاش‌ها و عملیات شهید کاظمی علیه ضد انقلاب بود که همراه همرزمانشان در جبهه‌های ناامن و سخت کردستان مقتدرانه جنگیدند و جان خود را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کردند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران