۶۰ چاپخانه در استان خراسان جنوبی فعال است
مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی با بیان اینکه صنعت چاپ خراسان جنوبی دارای تجهیزات بهروز و مدرنی است که توانایی حضور در عرصه های فراملی را دارد گفت: ۶۰ چاپخانه در خراسان جنوبی فعال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ناصر نبیزاده شامگاه چهارشنبه در چهارمین جشنواره صنعت چاپ استان اظهار داشت: صنعت چاپ بزرگترین و مفیدترین اختراعات بشر است و با گسترش این صنعت اندیشهها و دانش فرهیختگان به نسلهای آینده انتقال یافت.
وی با بیان اینکه ایجاد بازارهای تازه را از اولویتهای این اداره کل برای حمایت از صنعت چاپ است، افزود: صنعت چاپ در خراسان جنوبی با تجهیزات مدرن علاوه بر برطرف کردن نیاز استان توانسته در بازارهای ملی و فرا ملی حضور پررنگی داشته باشد.
مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صنعت چاپ موجب گسترش تمدن بشر شد، یادآور شد: جنبه فرهنگی صنعت چاپ از اهمیت بسیار بالایی در رشد و تعالی جوامع داشته است.
نبیزاده خاطرنشان کرد: قدمت صنعت چاپ به دوره صفویه و حدود سال 1248 (132 سال پیش) هجری شمسی برمیگردد که یک کتاب قرآن به چاپ رسید.
وی با اشاره به اینکه «زرین» نخستین چاپخانه در استان در سال 1337 شروع بهکار کرده است بیان کرد: اکنون در همه شهرهای استان گسترش پیدا کرده است و همتراز با بسیاری از استانهای بزرگ هستیم.
نبیزاده با اشاره به اینکه هشت هزار و 500 واحد چاپخانه از وزارت ارشاد دارای مجوز هستند، افزود: تعداد 60 چاپخانه در خراسان جنوبی است که 55 باب در حوزه چاپ و پنج مورد لیتوگرافی است.
مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اکنون صنعت چاپ ایران در خاورمیانه رتبه پنجم را دارد و چشماندازی که متصور هستیم این است که به جایگاه اول برسیم.
نبیزاده با اشاره به اینکه در سالهای اخیر 7 هزار میلیارد ریال چرخش مالی صنعت چاپ کشور داشته است، ادامه داد: 75 درصد آن در حوزه صنعت بستهبندی و بقیه در حوزه کتاب و تبلیغات است.
وی اظهار کرد: همچنین امروزه صنعت چاپ در بخشهای بستهبندی و تبلیغات با نگاه ویژه به محصولات داخلی، رونق تولید را به دنبال داشته است.
در پایان این مراسم از فعالان عرصه چاپ خراسان جنوبی قدردانی شد.
انتهای پیام/ح