مشهد|صادرات زعفران لغو شود زمینه قاچاق آن فراهم میشود
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اگر صادرات زعفران لغو شود زمینه قاچاق آن فراهم میشود گفت: قاچاق زعفران به منافع ملی آسیب میزند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمد علی طهماسبی ظهر امروز در افتتاحیه مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان اینکه امروز افتتاح این مرکز آموزشی اتفاق خجستهای در خراسان و مشهد است اظهار داشت: مجموعهای در بلندمدت، توسعه و گسترش مییابد که نیروی انسانی ماهر تربیت کند و اساس و شاخصه آن تربیت نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: مهمترین عامل پیشبرد یک مجموعه تربیت و آموزش نیروی انسانی ماهر است، در واقع هزینهای که صرف این آموزش میشود، هزینههای جاری نیست و سرمایهگذاری دراز مدت است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قطعا تفاوت یک کشور پیشرفته و در حال پیشرفت تربیت نیروی انسانی است و توسعه یک کشور وابسته به منابع انسانی آن است لذا توجه به مهارتآموزی حائز اهمیت است.
طهماسبی با اظهار امیدواری از تشکیل زنجیره زعفران ابراز کرد: ایجاد این زنجیره به تولیدکنندگان کمک میکند که سهم واقعی از تولید داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اگر صادرات زعفران لغو شود زمینه قاچاق آن فراهم میشود، خاطرنشان کرد: قاچاق زعفران به منافع ملی آسیب میزند امروز فقط از زعفران و پیاز آن در کسب و کار استفاده میشود در صورتی که فعالیتهای وابسته به زعفران باید تعریف شود و از تمام اجزا این گیاه باید درآمدزایی صورت گیرد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تشکیل بورس زعفران سبب شفافیت قیمت در این حوزه شده است زیرا کشاورزی که امروز زعفران تولید میکند میتواند از طریق اطلاعات الکترونیکی قیمت محصول را پیدا کند.
احمد علی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: سیاست و هدف اساسی ما در مجلس شورای اسلامی توسعه و کمک به فعالیت کشاورزی در کشور است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز شاهد آغاز فعالیت بخش خصوصی در بحث آموزش عالی هستیم، افزود: پرداختن به این موضوع که سهم زعفران ایران در بازار جهانی اندک است یا اینکه کشورهای همسایه در غفلت ما توسعه پیدا کردند، نباید به عنوان یک انتظار از مجلس مطالبه شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از صادرکنندگان فرش در یکی از نمایشگاهها از بنده درخواست کرد مجلس شرایطی را فراهم کند که رایزنهای اقتصادی ما در سفارت خانهها برای تاجران بازار پیدا کنند، در حالی که این تفکر و درخواست از اساس اشتباه است.
وی با اشاره به نقش کلیدی اتاقهای بازرگانی در ایجاد بازارهای اقتصادی در کشورهای دیگر ادامه داد: یکی از ماموریتهای اتاق بازرگانی در هر استان پیدا کردن همین بازارهای هدف و تشویق تولیدکنندگان برای فعالیت در این بازارها است؛ بنابراین شما نباید این مطالبه را از مجلس داشته باشید بلکه باید اتاقهای بازرگانی نقش موثر خود را در این زمینه ایفا کنند.
کیخا تصریح کرد: نمیتوانیم مانع توسعه بازارهای دیگر کشورها باشیم، زیرا آنها با تلاش و پشتکار خود توانستند این موفقیت را کسب کنند، چرا تولیدکنندگان ما به طور مثال در زعفران سهم تولیدی خود را از چهار کیلو به 35 کیلو نمیرسانند تا سهم بیشتری در بازار داشته باشند؟
وی با انتقاد از این جمله که مشهد باید مرکز ثقل زعفران باشد، تاکید کرد: تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این محصول باید با تکیه بر تلاش خود گوی سبقت را از رقبای خود بگیرند در غیر این صورت این اتفاق رخ نخواهد داد. همانطور که نسل جوان ما توانستند در حوزه غنیسازی اورانیوم بدرخشند، میتوانند در سایر حوزهها و رشتههای تجاری نیز موفق باشند.
کیخا افزود: نباید از نمایندگان مجلس انتظار داشت که برای جذب دانشجو سیاست یا اقدامی انجام بدهد بلکه باید مطالبات بخش خصوصی که در بحث آموزش عالی شروع به فعالیت میکند دستیابی به راهکارهایی جهت افزایش تولید و سهم صادرات کشور باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس حامی تمامی ایدههای بزرگ بخش خصوصی در زمینه توسعه تجارت هستند، ادامه داد: امروز که مجموعه سحرخیز در عرصه آموزش عالی قدم گذاشته است، باید با دیدگاهی کارشناسانه عمل کند و به گونهای با سایر بخشهای درگیر در بخش زعفران ارتباط بگیرد که تمامی آنها از منافع این اقدام بهرهمند شوند.
انتهای پیام/ح