مربیان باشگاه‌ها حق تجویز رژیم غذایی ندارند


مربیان باشگاه‌ها حق تجویز رژیم غذایی ندارند

یک متخصص تغذیه ورزشی نسبت به رژیم‌‌های غذایی ارائه شده توسط برخی مربیان در باشگاه‌‌ها انتقاد کرد و گفت: تنها افراد دارای صلاحیت در تجویز رژیم غذایی در باشگاه‌‌ها، فارغ‌‌التحصیلان علم تغذیه‌‌اند که شماره‌‌ی نظام پزشکی تغذیه دارند.

فواد عسجدی، متخصص تغذیه ورزشی و عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، با انتقاد نسبت به دخالت برخی از مربیان باشگاه در امر رژیم‌‌درمانی گفت: تنها افراد حائز صلاحیت در تجویز رژیم‌‌های غذایی در باشگاه‌‌ها، فارغ‌‌التحصیلان علم تغذیه‌‌اند که شماره‌‌ی نظام پزشکی (نظام پزشکی تغذیه) دارند.

وی افزود: بسیاری از مربیان باشگاه‌‌ها تجربیات تغذیه‌‌ای خود را با ورزشکاران به اشتراک می‌‌گذارند در حالی که تعیین رژیم غذایی مناسب هر فرد، یک امر تخصصی است و دخالت افراد غیرمرتبط در آن، به دلیل اثرات نامطلوبی که ممکن است بر سلامتی فرد بگذارد، به دور از اخلاق انسانی و اخلاق حرفه‌‌ای است.

وی تاثیر رژیم‌‌های غذایی غیراصولی بر سلامتی ورزشکاران را با ارائه‌‌ی مثالی تببین کرده و تصریح کرد: گاها دیده می‌‌شود در بسیاری از رژیم‌‌های غذایی تجویزشده در باشگاه‌‌ها، مربیان ورزشکار را به حذف کربوهیدارتی مثل نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی از وعده‌‌های غذایی خود تشویق می‌‌کنند، اما باید توجه داشت که این مواد غذایی علاوه بر کربوهیدارت شامل پروتئین‌‌ها و ویتامین‌‌های مختلف از جمله ویتامین‌‌های گروه B هستند که این ویتامین‌‌ها در متابولیسم بدن نیز نقش مهمی ایفا می‌‌کنند.

وی ادامه داد: حذف کربوهیدارت‌‌ها باعث از دست رفتن وزن فرد ورزشکار می‌‌شود اما باید به این نکته توجه داشت که این کاهش وزن ناشی از ازبین‌‌رفتن بافت عضلانی است نه بافت چربی.

عسجدی با تاکید بر نوشیدن آب در حین ورزش گفت: بسیاری از افراد می‌‌گویند مربی‌‌های باشگاه‌‌ها آن‌‌ها را از نوشیدن آب در حین ورزش منع می‌‌کنند. حذف نوشیدنی‌‌ها در حین ورزش باعث دهیدراته شدن (از دست رفتن آب) بدن، عدم دفع گرما از بدن و بالارفتن حرارت بدن می‌‌شود. افزایش حرارت بدن نیز سبب غیرفعال شدن آنزیم‌‌ها و اختلال عملکرد آنها شده و در اثر از دست رفتن آب بدن شوک حرارتی ایجاد می‌‌شود و در موارد شدید حتی ممکن است به مرگ فرد منجر شود.

این متخصص تغذیه ورزشی با اشاره به اینکه تعیین وضعیت و تشخیص کمبودهای تغذیه‌‌ای در ورزشکاران تنها توسط متخصصین تغذیه امکانپذیر است گفت: شناسایی نیازهای تغذیه‌‌ای فردی که در حال ورزش کردن است و همچنین تعیین اینکه هر ماده غذایی چه مقدار کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و... دارد باید تنها توسط فارغ‌‌التحصیلان علم تغذیه که با فیزیولوژی بدن انسان و علم بیوشیمی و سایر علوم آشنایی کامل دارند انجام شود.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه در تمام ساعات زندگی انسان گفت: هنگامی که انسان یک وعده‌‌ی غذایی مصرف می‌کند فرآیند هضم و جذب غذا ممکن است چندین ساعت به طول بینجامد؛ بنابراین سه اصل مهم در ورزشکاران تغذیه، تمرین و دوره‌‌ی ریکاوری است و افرادی که ورزش می‌‌کنند باید از یک رژیم غذایی اصولی تبعیت کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon