اصفهان|مکاتبه با وزارت نیرو برای تأمین حقابه تالاب گاوخونی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: اگر نظامنامه جدید حقابه به نتیجه برسد روش اختصاص حقابه به تالاب گاوخونی که البته بسیار مشکل است را دنبال میکنیم.
ایرج حشمتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره وضعیت تالاب بینالمللی گاوخونی و اینکه برای تأمین حقابه زیست محیطی این تالاب چه فکری شده است، اظهار داشت: مباحث مربوط به حقابه تالاب گاوخونی بسیار طولانی شده است، اما خوشبختانه پیگیریهایی در این زمینه انجام داده و مکاتباتی با وزارت نیرو داشتهایم.
وی افزود: مکاتباتی نیز با شرکت آب منطقهای اصفهان انجام دادیم تا درباره تالاب گاوخونی پیگیریهای لازم در سطح ملی انجام گیرد و اگر نظامنامه جدید حقابه که ایجاد و تصویب شده است و هنوز در حال پیگیری آن هستیم به نتیجه برسد، روش اختصاص حقابه به تالاب گاوخونی که البته بسیار مشکل است را دنبال میکنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: این سازوکار جدید هنوز تأیید نشده اما پیگیریهای لازم در حال انجام است. بالاخره اصفهان سالها است که با خشکسالی و برخی برداشتها مواجه بوده است. ما موضوع حقابه را پیگیری میکنیم و امیدوارم بتوانیم امسال حداقل حقابه را برای تالاب گاوخونی بگیریم.
به گزارش تسنیم، تالاب گاوخونی منطقهای به وسعت 476 کیلومتر مربع در 167 کیلومتری جنوب شرق اصفهان در 30 کیلومتری شهرستان ورزنه و 140 کیلومتری اصفهان است که بخش بزرگی از آن در اصفهان و مابقی در یزد است که در سال 1354 در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و نام آن در فهرست تالابهای بینالمللی قرار گرفت.
این تالاب در گذشته پناهگاهی برای پرندگان مهاجر و زیستگاه گونههای مختلف بود، اما از سال 1378 کم آب شد و روند خشک شدن آن بهصورت تدریجی اما مستمر ادامه داشت. این تالاب بیش از یک دهه به جز یک مورد آن هم کوتاه مدت در سال 95، آب را به خود ندیده است و امسال نیز پس از چندین سال و به دنبال جاری شدن آب در زایندهرود پس از بارندگیهای بهاری، بار دیگر این تالاب مرطوب شد.
به گفته کارشناسان تخصیص ندادن حقابه زیست محیطی مهمترین علت خشک شدن تالاب بینالمللی گاوخونی است که به استناد قانون و ضوابط تقسیمبندی سهمیههای آب، بعد از شرب اولویت دوم تأمین حقابههای زیست محیطی است. همچنین بیشتر مشکلات تالاب گاوخونی مربوط به کل حوضه آبریز است. کاهش و تغییر نوع بارش در سالهای اخیر، استمرار خشکسالیهای طولانی مدت، سدسازی و مهار روان آبها در سرشاخههایی که زایندهرود منتهی میشدند، بارگذاریهای بیش از حد ظرفیت یک رودخانه و انتقال آب به استانهای همجوار از دلایل خشکی حوضه آبریز زایندهرود و تالاب بینالمللی گاوخونی بهشمار میرود.
انتهای پیام/ ع