شورای صلح افغانستان: حذف طرف‌های موثر در صلح، مذاکره مستقیم آنها با طالبان را در پی دارد

شورای صلح افغانستان: حذف طرف‌های موثر در صلح، مذاکره مستقیم آنها با طالبان را در پی دارد

رئیس شورای عالی صلح افغانستان با اشاره به فهرست مذاکره کنندگان دولت این کشور گفت که اگر دولت به حذف طرف‌های تاثیرگذار در روند صلح اقدام کند، آنها به احتمال بسیار بطور مستقیم وارد مذاکره با طالبان می‌شوند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «محمد کریم خلیلی» رئیس شورای عالی صلح افغانستان هشدار داد که تهیه فهرست هیئت مذاکره کننده با طالبان بدون مشورت با طرف‌های تاثیرگذار تنها رفتار بی‌برنامه دولت را نشان می‌دهد. 

وی با تاکید به مذاکره کنندگان و دولت افغانستان گفت که اگر سعی در حذف جریان‌ها و طرف‌های تاثیرگذار از روند صلح داشته باشند، افراد و گروه‌های تاثیرگذار توانایی گفت‌وگوی مستقیم با طالبان را دارند.

خلیلی افزود: صلح و پایان جنگ خواسته تک تک مردم افغانستان است و از هر روندتامین کننده صلح برای این کشور استقبال می‌کنیم.

رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان ادامه داد که روند صلح فرق نمی‌کند از طریق جریان‌های داخلی، شورای عالی صلح، حکومت وحدت ملی و یا همکاران خارجی به سرانجام برسد، ما صلحی می‌خواهیم که خیر و عزت همه طرف‌ها را در پی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: افغانستان زمانی به صلح پایدار می‌رسد که این روند در فضایی شفاف صورت گیرد و همه مردم افغانستان خود را در این صلح شریک بدانند.

رئیس شورای عالی صلح تصریح کرد: به یک برنامه بسیار شفاف و روشن در روند صلح نیازمندیم در عین حال همه مردم خود را در روند صلح افغانستان سهیم بدانند و هیئت مذاکره کننده صلح نیز از همه طیف‌ها تشکیل شود.

پیش از این نیز، کریم خلیلی با تأکید به مذاکرات بین‌الافغانی و همکاری کشورهای منطقه در روند صلح افغانستان گفته بود: در حالی که صلح آرزوی تمام طرف‌های درگیر است اما هیچ کشوری با استفاده از زور توانایی کشاندن طالبان به مذاکره را ندارد.

خلیلی تصریح کرد که هیچ کشوری با استفاده از زور توانایی کشاندن طالبان به میز مذاکره را ندارد زیرا صاحبان اصلی روند صلح و این سرزمین تنها افغان‌ها هستند و البته که طالبان نیز سرانجام باید با دولت افغانستان به توافق برسد.

رئیس شواری صلح افغانستان پیش از این به خبرگزاری تسنیم گفته بود که خروج نیروهای آمریکایی یا حتی برقراری صلح، ارتباط مستقیمی با پایان یافتن جنگ در افغانستان دارد، اگر ناامنی و تهدید نباشد به‌طور یقین خارجی‌ها هم لزومی به حضور در افغانستان نمی‌بینند.

این موضوع به طالبان هم مربوط است، اگر ما با یکدیگر مذاکره کنیم و زمینه جنگ را از بین ببریم در نتیجه زمینه حضور خارجی‌ها هم از بین خواهد رفت.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت