طراحی مسابقه‌ای با هدف احیای پرچمداری ایران در کتابت قرآن

طراحی مسابقه‌ای با هدف احیای پرچمداری ایران در کتابت قرآن

در حالی که ترکیه، قطر و مالزی در زمینه کتابت قرآن پرچمداری می‌کنند؛ سازمان اوقاف و مدرسه اسلامی هنر مسابقه‌ای را برای کاتبان و خوشنویسان جوان ایرانی برگزار می‌کنند تا زمینه‌ای برای بازگردانی پرچمداری کتابت قرآن به ایران باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری مدرسه اسلامی هنر همزمان با چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن‌کریم، مسابقات دیگری را با عنوان مسابقات ملی کتابت قرآن‌کریم برگزار کرده است که روز گذشته نشست خبری آن با حضور حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین نواب، مدیر مدرسه اسلامی هنر در ساختمان مهر سازمان اوقاف برگزار شد.

حجت‌الاسلام حسینی در این نشست با اشاره به اهمیت کتاب قرآن و تاریخچه آن در کشور ایران گفت: از همان صدر اسلام، کتابت قرآن به عنوان یک امر مقدس در دستور کار مسلمانان قرار گرفت و کاتبان، همانند حافظان و قاریان قرآن از جایگاه ویژه‌ای در میان مردم برخوردار بودند؛ از این رو سیر تحولی که کتابت قرآن داشته، موضوع قابل توجه و اثرگذاری بوده و در بحث تمدن اسلامی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اختلاف نظر برخی مراکز کتابت قرآن درباره موضوع رسم‌المصحف و رسم‌الاملا گفت: رسم‌المصحف، همان روش کتابت بر اساس صدر اسلام است اما رسم‌الاملا روشی است که قرآن را بر اساس آنچه می‌خوانیم می‌نویسیم و این روش با نظر فقها موافق است؛ بیشتر فقها کتابت قرآن را توقیفی نمی‌دانند و آنچه حرام است تحریف قرآن است و در این روش‌ها اصل قرآن محفوظ است اما با این حال در برگزاری چنین مسابقاتی با مرکز طبع و نشر قرآن کریم هماهنگی‌های لازم انجام شده و کاری برخلاف سیاست‌های آن‌ها انجام نمی‌دهیم و سیاستی که مدرسه کتابت قرآن دارد، ادامه حرکت دارالکتابة است و باید این کار را توسعه دهیم تا اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین نواب، مدیر مدرسه اسلامی هنر نیز گفت: وظیفه ما احیای هنر اسلامی است و شاخص‌ترین هنر در طول 1400 سال گذشته که تلاش کرده مفهوم دینی را منتقل کند، هنر خوشنویسی است و این مقدس‌ترین هنر در طول تاریخ اسلام بوده اما در سده اخیر به این هنر کم‌توجهی شده است، در حالیکه ما صاحبان اصلی هنر اصیل خوشنویسی هستیم و این هنر در این سرزمین و آب و خاک بوده است اما متأسفانه قرآنی که امروز در دست داریم، نسخ ایرانی نیست و ما سنت خودمان را فراموش کرده‌ایم و دیگر ایران پرچمدار این خط و این هنر نیست و خوشنویسان کشور‌های ترکیه، قطر، مالزی و ... پرچم این هنر را به دست گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه خط نسخ از ایران وارد ترکیه شده است، افزود: در حال حاضر در هر خانه ایرانی چند قرآن با خط عثمان‌طه وجود دارد اما خبری از قرآن با خط خوشنویس ایرانی مانند میرزا احمد نیریزی نیست؛ از این رو هدف ما معرفی هنر ایرانی به جامعه ایرانی است. استعداد‌های زیادی در کشورمان هستند که می‌توان با تلاش این استعداد‌ها را شکوفا کرد تا دوباره روز‌های خوش را در این حوزه ببینیم.

نواب با اشاره به مسابقات خوشنویسی و کتابت قرآن گفت: در این دوره از مسابقات که فراخوان آن همزمان با عید غدیرخم منتشر شده بود، دو بخش کاتبان حرفه‌ای و کاتبان جوان در نظر گرفته شده است که تا 20 شهریور فرصت دارند، در رابطه با خط نسخ تمرین‌های لازم را انجام دهند و در روز 20 شهریور این مسابقه به صورت حضوری برگزار می‌شود.

به گفته حجت‌الاسلام حسینی، اوایل مهرماه پس از داوری، نتایج این مسابقات اعلام خواهد شد که به نفر اول تا سوم در بخش کاتبان حرفه‌ای به ترتیب 150، 80 و 50 میلیون تومان هدیه می‌شود و 10 جایزه 20 میلیون تومانی نیز به نفرات دیگر در این بخش اهدا خواهد شد. همچنین در بخش کاتبان جوان سه جایزه به مبلغ 40، 30 و 20 میلیون تومان تقدیم خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران