کشف دم خروس فساد بانک سرمایه در موسسه مالی اعتباری نور کرج
نماینده دادستان در پرونده فساد بانک سرمایه گفت: دم خروس فساد را در موسسه مالی اعتباری نور کرج پیدا کردیم.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم رسول امیرقهرمانی در ادامه جلسه محاکمه و اخذ آخرین دفاع از اعضای وقت هیئت مدیره بانک سرمایه اظهار کرد: هر کدام از مدیرانی که پای میز محاکمه میآیند میگویند به ما ربطی ندارد؛ پس فساد به چه کسی ربط دارد؟ چرا میخواهید فرافکنی کنید؟ آقای شورانی که در زمان حیدرآبادی به بانک سرمایه میآمد و مسئول بازرسی بود، مواردی را ملاحظه کرده و به نهادهای مختلف از جمله آقای محسنی اژهای گزارش میدهد مبنی بر اینکه تعدادی از مشتریان شعب مرکزی و اکباتان بانک سرمایه با دستور خانی رئیس هیئت مدیره بدون اعتبارسنجی و دقت کافی تسهیلات گرفتند که از جمله آنها ریختهگران است.
قهرمانی افزود: ریختهگران 1600 میلیارد تومان به مجموعه بانکهای کشور بدهکار بود و یکسری اموال به بانک تجارت معرفی میکند تا این بانک به عنوان عامل، مجموعه بدهیها را تسویه کند و بانک تجارت نیز یکسری اموال را کارشناسی میکند اما به یکباره خانی به بانک تجارت نامه میزند که ما میخواهیم قائم مقام بانک عامل در تسویه بدهیها باشیم. آقای خانی شما از حل مشکلات خود عاجز بودید چگونه میتوانستید مشکلات ریختهگران را حل کنید. شما قادر به دادن تسهیلات نبودید چگونه میخواستید بدهی ریختهگران را پرداخت کنید.
نماینده دادستان گفت: خانی در همان ارتباط به امور حقوقی بانک نامه میزند و امور حقوقی چند مسئله را توصیه کرده و میگوید اولا باید بررسی شود و دقت کافی صورت گیرد و ثانیا شما بدهی ریختهگران را از طریق املاکی که دستتان مانده تسویه کنید. با این حال خانی 20 میلیارد تومان بابت بدهی تسویه ریختهگران و همچنین یک ملک در فرمانیه به بانک تجارت میدهد.
قهرمانی اضافه کرد: شخصا حسب نیابت صادره از سوی سرپرست دادسرا با مدیران عامل بانک تجارت و سرمایه جلسه گذاشتم و با بانک تجارت بحث کردیم که با توجه به اینکه وضع بانک خوب است پول بانک سرمایه را برگرداند اما بانک تجارت قبول نکرد و قانونا هم میتواند قبول نکند. با این حال روز گذشته نیز جلسهای برگزار شد که از نتیجه آن خبر ندارم.
وی گفت: خانی همان موقع نامهای را هم به زارعی معاون مالی مدیرعامل میزند تا نظر او را نیز جویا شود که زارعی اعلام میکند اگر دادستان تایید کند که این قائم مقامی صورت بگیرد به لحاظ حقوقی منعی نیست اما در مقام اجرا باید دقت کنیم.
نماینده دادستان خطاب به خانی گفت: شما درباره خانمی که در دفترتان بود و 50 سند مهم بانک را حبس کرده و اسناد بسیاری را فتوشاپ کرده توضیح دهید؛ از تاریخ 6 اردیبهشت سال 95 تا 21 فروردین سال 96 خانم سمیرا غفوری حبس کننده این اسناد که ارتباطات کاری بسیاری با شما داشته و تا دیروقت کارهای شما را انجام میداده اسناد بسیاری را حبس و فتوشاپ کرده است.
قهرمانی تاکید کرد: شما و سایر اعضای هیئت مدیره باید پاسخگوی امضاهایتان باشید و نقش شما فراتر از اینهاست. ما امروز دم خروس فساد را در موسسه مالی اعتباری نور در کرج میبینیم؛ میبینیم که توسط شرکت پایدار قشم 80 میلیارد تومان به علیرضا نکوئی مدیر مسئول روزنامه قانون و 250 میلیارد به ریختهگران پرداخت شده است.
وی گفت: آقایان در قبال پرداخت تسهیلات در بانک سرمایه از مشتریان درصد میگرفتند و هفت صدم درصد به بهانه بیمه و این قبیل مسائل بوده و 4 درصد نیز به اسم کارگزاری دریافت میکردند.
نماینده دادستان افزود: این 4درصدها را پیگیری کردیم و رد آن را در یک موسسه مالی و اعتباری در کرج شناسایی کردیم. حسابها را که بررسی کردیم به دو خانم، یک نوه و اشخاص دیگری رسیدیم که پولها به حساب آنها واریز شده است. وقتی موضوع را جویا شدیم مسئولان پایدار قشم گفتند که این خانمها تحت پوشش کمیته امداد هستند و پولهایی به حسابهای آنها واریز شده است که در ابتدا باور کردیم اما بعدا متوجه شدیم از آنجا پرداختها صورت گرفته است.
به گفته قهرمانی از محل همین 4 درصدها یک میلیارد تومان به حساب برادر خانی، 160 میلیارد تومان باز هم به حساب برادر خانی و یک دستگه خودرو بیام و برای برادرزاده خانی خریداری شده است. آقای خانی میگوید برادرش در شرکت پایدار قشم کار میکرده اما اگر اینطور بوده باید از آنجا پول میگرفت چرا از موسسه نور گرفته است.
وی تاکید کرد: اگر آقایان بانک مرکزی به دنبال فساد هستند این چهار درصدها را در بانکها که به اسم کارگزاری گرفته میشود بررسی کنند. پروندههای زیادی داریم که 4 درصدها به اسم کارگزاری گرفته میشود و بانک مرکزی باید دقت کند اما بانک مرکزی نیز حتی یک گزارش در این باره نداده است.
انتهای پیام/