دبیر کمیسیون یونسکو: سند ۲۰۳۰ اشتباهی بود که با مداخله رهبری برطرف شد


دبیر کمیسیون یونسکو: سند 2030 اشتباهی بود که با مداخله رهبری برطرف شد

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو گفت: یونسکو خالی از اشتباه نبوده و یکی از اشتباهات این سازمان سند ۲۰۳۰ بود که خوشبختانه با مداخله رهبری برطرف شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری ششمین کنفرانس ثبت‌های زنجیره‌ای در مسیر جاده ابریشم با حضور حجت‌الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، سواتان سوتوکفسکی رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو، سید سعید شاهرخی استاندار همدان، عباس صوفی شهردار همدان برگزار شد.

در ابتدای نشست حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون یونسکو گفت: برای اولین بار ایران میزان کنفرانس ثبت‌های زنجیره‌ای در مسیر جاده ابریشم شده است که این میزبانی را مدیون شهر و استان همدان هستیم. ما به عنوان کمیسیون ملی یونسکو در ایران وظیفه داریم پیگیر منافع کشور در جهان باشیم. سازمان یونسکو هم در جهان سازمان خوشنامی است و با این اندیشه کار خود را آغاز کرد که سایه جنگ را از سر جهانیان ببرند.

یونسکو برای آمریکا و رژیم صهیونیستی جذاب نبود

وی افزود: یونسکو در حال حاضر پرچم علم، فرهنگ و هنر را بلند و شرایطی را مهیا کرده است تا تنها صدای ملت‌ها شنیده شود و اینگونه نیست که هر کشور و دولتی که قدرت داشته باشد صدایش را بلند کند و هر اقدامی خواست در این سازمان انجام دهد. به خاطر همین یونسکو برای کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی جذاب نبود و از آن خارج شدند. من به عنوان نماینده ایران می‌خواهم ظرفیت‌های خاموش گردشگری و میراث فرهنگی را در کشور بیدار کنم. یونسکو تلاش می‌کند بین دولت‌ها ارتباط برقرار کند اما بنایش عدم مداخله در قوانین کشورهاست و نمی‌خواهد استقلال آنها را در هر حوزه‌ای نقض کند که این موضوع صراحتا در ماده 2 قانون یونسکو آمده است.

ایوبی تصریح کرد: در جهان کنونی بازگشت به اخلاق مدنظر همه است یونسکو هم بازگشت به اصول و آموزه‌های اخلاقی را مدنظر قرار داده. ما هم در ایران با فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی بزرگ شده‌ایم در حالی که بعد از انقلاب صنعتی جهان به سمت علم‌پرستی پیش رفته بود حالا جریان به سمت اخلاق‌مداری بازگشته است و می‌بینیم که حالا دنیا به سمت فرهنگ ما آمده ما نباید کنار بکشیم و این اخلاق را به جهان عرضه کنیم.

وی افزود: البته اشتباهاتی در همین سازمان یونسکو رخ داده بود و در چارچوب سند توسعه پایدار، سند 2030 طراحی شده بود که خوشبختانه با مداخله رهبری این موضوع برطرف شد و ما هم اعلام می‌کنیم این سند به هیچ وجه سند درستی نیست و هر جایی آن را اجرا کنند اشتباه کرده و ربطی به یونسکو ندارد.

ایوبی ادامه داد: اقدامات زیادی در این کمیسیون صورت گرفته که قصد توضیح این اقدامات را نداریم اما تلاش کردیم از ظرفیتهای کشور به درستی استفاده کنیم به عنوان مثال شهرهای خلاق را ایجاد و اقدام به تاسیس باشگاه‌های یونسکو کردیم. همچنین از ظرفیت‌های نشست‌های جهانی استفاده می‌کنیم و خوشحالیم میزبان این نشست بین‌المللی هستیم.

در ادامه سواتان سوتوکفسکی، رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو درباره برنامه نشست ششم کنفرانس ثبت‌های زنجیره‌ای در مسیر جاده ابریشم توضیح داد: ایران یکی از فعالترین کشورهای یونسکو است و نشست همدان از 23 سپتامبر آغاز می‌شود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. ما برای این نشست 3 برنامه مجزا تدارک دیده‌ایم که اولین برنامه ما ثبت‌های زنجیره‌ای است که در استان اتفاق می‌افتد. ما در دو برنامه بعدی گفت‌وگوی بین ادیان را خواهیم داشت و این انتخابها برحسب اتفاق نبوده است چرا که ایران در بین کشورهای جهان رتبه دهم ثبت‌های میراث فرهنگی را دارد و در حال حاضر 24 محوطه فرهنگی را ثبت کرده و 57 محوطه در فهرست موقت ثبت‌ها قرار دارد. این سلسله نشست‌های جاده ابریشم از سال 2009 آغاز شده است و هدف ما از برگزار ی این نشست‌ها معرفی پتانسیل‌های ایران است که 15 کشور با دو نماینده در این سلسله نشست‌ها شرکت خواهند کرد. این کشورهای منطقه یک مقام دولتی و یک کارشناس تاریخی - فرهنگی به همراه خود خواهند داشت.

وی افزود: این سه نشست یک هفته در همدان طول خواهد کشید و فعالیتهای هنری و فرهنگی هم چاشنی برگزاری این نشست‌ها می‌شود. در واقع این یک فرصت به همدان است تا پتانسیل‌های خود را به جهان عرضه کند. البته اعلام شده برای اعضای کمیته یونسکو بازدیدهای میدانی هم در نظر گرفته شده است که یکی از مکانها برای بازدید هکمتانه است.

سوتوکفسکی از اطلس الکترونیکی برای همکاری و تعامل کشورهای جاده ابریشم خبر داد و گفت: این اطلس الکترونیک در سال 2013 ایجاد شده است و هم اکنون در سایت یونسکو قرار دارد. ما در ادامه تعامل بین ادیان در کشورهای حوزه جاده ابریشم فعالیتهایی انجام دادیم که نشست‌های این کنفرانس هم در همان راستاست. فرهنگ و میراث فرهنگی مورد توجه یونسکوست و به همین دلیل از مجامع تخصصی و دانشگاهی هم دعوت به عمل آورده‌ایم که از جمله آنها دانشگاه بوعلی‌سینای همدان هست همچنین برشورهایی تهیه شده که در اختیار شرکت کنندگان و اصحاب رسانه قرار می‌گیرد امیدواریم در پایان این کنفرانس نشریه‌ای تولید و به جهان عرضه شود.

در ادامه برنامه شاهرخی استاندار همدان توضیح داد: یکی از گسترده‌ترین میراث تاریخی کشور راه ابریشم است که پیوند جامعی بین فرهنگها در مسیر خود به وجود آورده است همدان هم یکی از شهرهای مرتبط با این راه است و دارای تاریخ غنی 3200 ساله است. یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‌های انسانی است که بیش از 1800 اثر تاریخی دارد این آثار به ادوار متفاوتی برمی‌گردد و 1100 اثر ثبت ملی شده همدان بیش از 500 سال پایتخت ایران بود مجلس شورای اسلامی هم این شهر را به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن کشور به ثبت رساند. همچنین ما به عنوان پایتخت گردشگری آسیا کنفرانس آسیایی را برگزار کردیم و میزبان میهمانان بودیم و حالا هم خوشحالیم میزبان این کنفرانس بین‌المللی هستیم.

در انتهای برنامه صوفی شهرداری همدان از حضور میهمانان در این شهر برای برگزاری کنفرانس استقبال کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon