۷ توصیه کاربردی بیانیه گام دوم انقلاب به روایت آیتالله خاتمی
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری صادر فرمودند بیانیهای عادی نیست، ایشان در این بیانیه خطوط ۴۰ ساله انقلاب را ثبت کردند که دارای ۷ توصیه کاربردی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیتالله سید احمد خاتمی شامگاه جمعه در جمع عزاداران حسینی در محفل رزمندگان اسلام اظهار داشت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری صادر فرمودند بیانیهای عادی نیست، ایشان در این بیانیه خطوط 40 ساله انقلاب را ثبت کردند که دارای 7 توصیه کاربردی است.
وی ادامه داد: در دومین توصیه رهبری در این بیانیه، به امر معنویت و اخلاق بسیار تأکید شده که معنویت و اخلاق را جهت دهنده حرکتها معرفی میکنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: اگر معنویت نبود دقیقاً چیزی میشد که در جهان غرب وجود دارد و اگر بخواهیم ابعاد معنویت را تفسیر کنیم یعنی اخلاص، ایمان و توکل به خدا در جامعه را مدنظر قرار میدهیم که معنویت مدنظر رهبری نیز همان اخلاصی است که در گروههای جهادی و جبهههای دفاع مقدس شاهد آن بودیم.
وی تصریح کرد: کانون معنویت، مجالس حسینی است، این است که ما به مجالس حسینی نگاه سرمایهای داریم، سرمایهای اصیل و ارزشمند تا این عناوینی که رهبری فرمودند جامه حقیقت بپوشد.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: اگر یک کلمه پیدا کنیم که همه ابعاد معنویت را داشته باشد آن کلمه غیرت دینی است که در آن ایثار، اخلاص، توکل و ایمان در جامعه نیز وجود دارد. غیرت دینی عنصری است که انقلاب را آفرید و تداوم انقلاب هم در سایه این عنصر ادامه دارد.
وی در رابطه با ابعاد غیرت دینی بیان کرد: معنای غیرت به صراحت عبارت است از حساسیت یک چیز؛ حساسیت به هر چیز را غیرت میگویند، هرکس که حساسیت بر هرچیزی دارد را نسبت به آن مسئله غیرتمند میدانند.
آیتالله خاتمی گفت: سه بعد مهم غیرت عبارت است از غیرت وطنی، غیرت ناموسی و غیرت دینی که در تعریف آنها به نکاتی باید اشاره کرد. در باب غیرت وطنی باید گفت بستگی دارد غیرت وطنی را چگونه تفسیر کنیم اگر به معنای دوستی وطن باشد که بسیار خوب است که البته مومنان در خط مقدم این حب وطن هستند و دفاع مقدس نشان این حب وطن بود.
وی افزود: در طول 200 سال اخیر هرگاه ایران با دولتی درگیر شده بود بخشهایی از خاکش را از دست میداد به استثنای دفاع مقدس و به این معناست که متدینین وطنشان را به معنای واقعی دوست میداشتند که البته غیرت وطنی معنای منفی نیز دارد که میشود وطن را جای خدا گذاشتن، دقیقاً همان کاری که در جهان غرب رواج دارد.
انتهای پیام/ش