رئیسی: بیتوجهی به قیمتگذاریها مصداق منکرات است/ نمیتوانم بیتفاوت باشم؛ نظارت مردمی تقویت شود
رئیس قوه قضائیه گفت: بیتوجهی به حقوق مصرفکننده و خریدار و بیتوجهی به قیمتگذاریها از منکرات است. بهعنوان یک مسلمان و انقلابی نمیتوانم نسبت به آنچه انجام میشود بیتفاوت باشم.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در گردهمایی فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: نامگذاری هفته اول ماه محرم بهعنوان هفته امر به معروف و نهی از منکر بسیار بجا و مناسب است و فضای عمومی جامعه اقتضا میکند با فلسفه پیرامون قیام امام حسین(ع) بیش از پیش آشنا شویم و بدانیم که پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر حضرت سیدالشهداء است. امروز قدرت آمر به معروف و ناهی از منکر از تأثیر امام حسین(ع) است و موعظه در دین ما بسیار اهمیت دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: برخی فقها امر به معروف و نهی از منکر را جلوهای از جهاد فیسبیلالله میدانند و در امر به معروف و نهی از منکر، آمر و ناهی، خدا و رسول خداست و در اصل امر و نهی از لسان آمر به معروف و ناهی از منکر تحقق مییابد.
رئیسی با بیان اینکه این جایگاه، جایگاه جانشینی خدا و پیامبر(ص) است و خلافت مانند ولایت مراتبی دارد و در حقیقت این امر و نهی و آمر و ناهی بودن قرار گرفتن در جایگاه خلافت است و امرکننده و نهیکننده جلوهای از کار قاضی است زیرا قضاوت سهم خدا و رسول خدا(ص) و امیر مؤمنان علی(ع) است.
وی افزود: کسی که در جایگاه قضاوت قرار میگیرد حق ندارد غیر از حکم خدا حکم دیگر بدهد و فقط باید حکم خدا را بگوید. در قضاوت شناخت موضوع حکم و تناسب بین حکم و موضوع و دخالت ندادن هیچ حب و بغضی لازم و ضروری است و در امر به معروف و نهی از منکر نیز همینگونه است و آمر و ناهی باید فقط برای خدا امر به معروف و نهی از منکر کنند.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر برای مچگیری و حالگیری باشد بهعنوان امر به معروف شناخته نمیشود ضمن اینکه باید معروف و منکر، برای آمر و ناهی روشن و شناختهشده باشد.
وی با ابراز اینکه حقیقت امر به معروف و نهی از منکر حکم خداست، افزود: امرکننده و نهیکننده در جایگاه برتر قرار دارند و اگر لازم باشد باید چندین بار گفته شود تا منکری در جامعه اسلامی نباشد.
رئیسی با بیان اینکه معروفها بهگستردگی همه خوبیها و منکرات بهگستردگی همه زشتیها و پلیدیهاست گفت: عقاید حقه و عمل صالح از بهترین معروفات است و باید برای تحقق معروفها در زندگی اجتماعی و سیاسی، کسبوکار و در حوزههای فرهنگی تلاش شود.
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: در دین مبین اسلام جامعه بیحس در مقابل ترک معروفات و انجام منکرات، جامعهای مرده تعریف شده است و فردی که در مقابل ترک معروف و انجام منکر حس نداشته باشد و امر به معروف و نهی از منکر نکند و احساس مسئولیت نداشته باشد در روایات بهعنوان یک فرد مرده معرفی شده است و شاخص و معیار برای مرده نبودن یک جامعه داشتن احساس مسئولیت و آمر به معروف و ناهی از منکر است.
وی با تأکید بر آنچه تمام فرایض بستگی به توسعه امر به معروف و نهی از منکر دارد اظهار کرد: اگر در جامعهای حس مسئولیت وجود نداشته باشد منکرات مانند فساد اخلاق، بداخلاقی و انواع ظلمها را شاهد خواهیم بود و اگر امر به معروف کمرنگ شود سرانجام از وظیفه خود غفلت کردهایم و جامعهای که خطرپذیری و مسئولیتپذیری در امور اجتماعی نداشته باشد نمیتواند با فساد مقابله کند.
رئیسی با تصریح به اینکه «حاضر نیستیم برای دین یک "بهتوچه" را تحمل کنیم» گفت: در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر هیچ کس حق ندارد حب و بغض شخصی خود را در این وظیفه دخالت دهد، زیرا امر به معروف و نهی از منکر مجاهده فیسبیلالله است و برای خداست و آثار و برکات الهی خود را هم داشته است. پرچم امر به معروف و نهی از منکر را امام راحل بلند کرد و برکات الهی این پرچم همواره برای ملت ما و ملتهای جهان ساری و جاری بوده است.
وی تأکید کرد: دشمن بهدنبال گسترش فساد فکری و الحادی و اقتصادی در کشور ما است و قصد دارد آن را برپایه ترویج بیقانونی ایجاد کند و امروز قانونمندی از مهمترین معروفهاست. دیروز اگر انکر منکرات نظام طاغوت بود امروز اعرف معروفها حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران است و دشمن درصدد تضعیف نظام با گسترش فساد و ناامیدی در جامعه است. از بهترین معروفها ایجاد امید در جامعه است زیرا مردم با امید زندگی میکنند.
وی همچنین تأکید کرد: دشمن دنبال گسترش ناامیدی در جامعه است و کسانی که در جایگاه دینمداری و ولایتمداری قرار دارند باید با همه وجود امید را در جامعه در سخن و عمل گسترش دهند. دشمن بهدنبال حساسیتسنجی و حساسیتزدایی است یعنی ابتدا دنبال این است که ببیند جامعه نسبت به فلان موضوع احساس دارد یا خیر و اگر ببیند حساسیتها کم است یک گام به جلو برداشته و حساسیتزدایی میکند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر فقط وظیفه ستاد امر به معروف نیست بلکه وظیفه این ستاد احیای این فریضه الهی است و تمام دستگاهها در نظام جمهوری اسلامی وظیفه امر به معروف و نهی از منکر دارند و نظام ما مبتنی بر 4 اصل اساسی شامل اقامه نماز، پرداخت زکات برای گرهگشایی از امور مسلمین، امر به معروف و نهی از منکر است و همه لایههای نظام با همه وجود باید حامی آمران به معروف باشند و آنها را مورد حمایت قرار دهند و اگر اینچنین نباشد با روند نظام جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.
وی با بیان اینکه امروز از بهترین معروفها رونق تولید و ساماندهی مصرف است، گفت: مصرف بیرویه نسبت به ظرفیتها و داشتهها بیتوجهی به حقوق مصرفکننده و خریدار و بیتوجهی به قیمتگذاریها از منکرات است و در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید بایدها و نبایدها تبیین شود.
رئیسی ادامه داد: بهعنوان یک مسلمان و انقلابی نمیتوانم نسبت به آنچه انجام میشود بیتفاوت باشم و در حالی که دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه وظیفه نظارت دارند اما یک نظارت دیگر نیز وجود دارد آن حضور مردم در تمام سطوح اجتماعی است.
رئیس دستگاه قضا یکی از بهترین معروفها را در نظام اسلامی اجرای عدالت و قانون خواند و گفت: امروز خودکنترلی و خلوت و جلوت حضور دستگاههای نظارتی، امر به معروف و نهی از منکر و برخورد قاطع با مفسد و مجرم 4 اصل تضمین کننده اجرای عدالت است.
وی ادامه داد: بهرغم مشکلات ایجادشده توسط دشمن امروز فضای جامعه ما فضای مقاومت است نه مذاکره، و ایستادگی مقابل دشمن و زیادهخواهیهای آن روحیه و فضای امروز جامعه ماست و این موضوع نیز فقط با رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی و با بصیرتآفرینی در جامعه و هدایت و رهنمودهای ایشان امکانپذیر شده است.
رئیسی با بیان اینکه دشمن بهدنبال تبلیغ فساد در جامعه است گفت: امروز فضای کشور بهخلاف خواست دشمن فضای مبارزه با فساد است نه فضای فساد، و دشمن بهدنبال تضعیف روحیه ایستادگی در جامعه است اما این فضا با پرچمداری رهبر معظم انقلاب اسلامی به فضایی تبدیل شده که در آن تصمیم و اراده جدی به مقابله با مفاسد در کشور وجود دارد و ما نیز سربازان رهبری هستیم.
وی تأکید کرد: همانطور که آثار خون حضرت علیاکبر(ع) ضایع نخواهد شد یقین بدانید آثار خون شهید حججیها نیز ضایع نمیشود. مگر میشود خدا از این خونها بگذرد، مگر میشود در جامعه اسلامی کسی بخواهد فسادی را انجام و ترویج کند و موفق باشد؟ البته ممکن است یک جولانی داشته باشد، اما قطعاً فضای عدالت و حق اجازه گسترش فسادها را نمیدهد.
رئیس قوه قضائیه در پایان تأکید کرد: همه شعبات دادگستری برای حمایت آمران به معروف و ناهیان از منکر خواهد بود و نهفقط دادگستری بلکه همه سازمانها و دستگاههای اجرایی، انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را دارند و حامی آمران به معروف و ناهیان از منکر خواهند بود.
انتهای پیام/+