واردات و مصرف محصولات تراریخته "نسل‌کشی" است


واردات و مصرف محصولات تراریخته "نسل‌کشی" است

یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف گسترده محصولات تراریخته و واردات آن به کشور "یک نسل‌کشی" است؛ بسیاری از کشورها از این محصولات به‌عنوان سلاح بیولوژیک علیه دشمنان خود استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ موضوع تولید و استفاده از محصولات تراریخته در ایران یکی از مهمترین مباحث چالشی در حوزه کشاورزی، بهداشت و تأمین کالاهای اساسی و استراتژیک است.

در چند سال اخیر با وجود مخالفت و نقد کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف درباره خطرات استفاده از این محصولات چه برای کاشت و چه برای مصرف غذایی مردم همچنان شاهد دفاع برخی از مسئولان دولتی از محصولات تراریخته هستیم؛ آخرین نمونه آن عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور است که در برنامه تلویزیونی دستخط، علاوه بر دفاع از واردات محصولات کشاورزی، اعلام کرده که عمده واردات این محصولات تراریخته است!

وی در بخشی از این برنامه گفت: "ذرت، روغن، شکر، برنج، چای، گوشت قرمز و غیره به‌ارزش 12 میلیارد وارد می‌شود؛ بخش عمده اینها هم تراریخته است. برای تولید داخل می‌گویند بد است اما برای واردات همه تراریخته است. الآن دولت مدعی تراریخته نیست ولی کسانی بیرون از دولت به دولت فشار می‌آورند؛ ما که تراریخته داریم می‌خوریم، هر روز من و شما تراریخته می‌خوریم. مرغ می‌خوریم به‌نوعی تراریخته است چون ذرت و سویای آن تراریخته است. روغن نباتی می‌خوریم که تراریخته است".

این سخنان کلانتری با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شده است؛ در همین زمینه دکتر حسین روازاده از فعالان حوزه طب سنتی، درمان و سلامت در گفتگویی در این باره گفت: متأسفانه سیاست دولت فعلی از وزارتخانه بهداشت، کشاورزی و تجارت گرفته تا سازمان محیط زیست و استاندارد و... مبتنی بر واردات محصولات ترایخته است و به هیچ عنوان جان و سلامتی مردم برای آنها ارزشی ندارد؛ در حالی که رئیس سازمان استاندارد در سخنانی گفته بود که در سه سال گذشته به هیچ وجه اجازه واردات ذرت تراریخته را به کشور نداده‌اند اما رئیس سازمان محیط زیست تنها دو روز بعد، در اظهاراتی مدعی می‌شود 70 درصد واردات ذرت، تراریخته است!

وی افزود: این همه تناقض برای چیست؟! یکی از مسئولان اصلی حفظ جان و سلامت مردم در دولت جمهوری اسلامی، علاوه بر مخالفت با خودکفایی در بخش کشاورزی، به توجیه واردات و کاشت محصولات تراریخته پرداخته، محصولاتی که باعث بزرگترین نسل‌کشی در تاریخ ایران می‌شود؛ صراحتاً می‌گویم توجیه استفاده از محصولات تراریخته، توجیه نسل‌کشی است.

وی عنوان کرد: در تحقیقات علمی ثابت شده که محصولات تراریخته عامل مرگ‌ومیر و بیماری‌های پیچیده است؛ مصرف این محصولات ارتباط مستقیمی با بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، پیری زودرس، عقیم شدن، اختلال در تولید هورمون انسولین، اختلال در گوارش، سیستم ایمنی بدن، اوتیسم، معلولیت جسمی  و ذهنی دارند؛ این اختلالات نه‌تنها نسبت به نسل حاضر بلکه باعث تهدید نسل‌های آینده کشور نیز خواهند شد.

روازاده با بیان اینکه بیشتر محصولات تولیدی تراریخته وابسته به شرکت‌های آمریکایی و صهیونیستی هستند، خاطرنشان کرد: کمپانی‌های آمریکایی ــ صهیونیستی مانند مونسانتو، داپونت، بایر، داو و سینجنتا دارای رتبه اول در تولید تجاری و صادرات این محصولات هستند. آیا برای مسئولان دولتی و به‌ویژه نظام سلامت و بهداشت ایران این افتخار است که درصد عمده واردات محصولات کشاورزی و غذایی از خارج، تراریخته باشد.

وی متذکر شد: این یعنی تسلط آمریکا و صهیونیسم بر قوت غالب ایرانیان! مسئول محیط زیست کشور با افتخار در برنامه تلویزیونی علاوه بر دفاع از محصولات تراریخته، واردات آن را توجیه می‌کند؛ آقای کلانتری، شما مسئول حفاظت از محیط زیست و معاون عالی‌ترین مقام اجرایی کشور هستید؛ چطور واردات چنین محصولاتی را تأیید می‌کنید در حالی که در کشور آمریکا و کشورهای اروپایی به‌خاطر عوارض خطرناک تراریخته، مصرف آن با محدودیت‌های شدید یا ممنوعیت همراه است؟! مصرف گسترده این محصولات و واردات آن به کشور، یک نسل‌کشی است و باید پرسید؛ چگونه جواب وجدان خود را می‌دهید؟ بسیاری از کشورها از این محصولات به‌عنوان سلاح بیولوژیک علیه دشمنان خود استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به جایگاه رئیس سازمان محیط زیست گفت: کلانتری نمی‌تواند از مسئولیت خود درباره واردات محصولات تراریخته خلع ید کند و باید پاسخگو باشد؛ در حوزه تخصصی رئیس سازمان محیط زیست، مضرات و خسارات فراوان محصولات تراریخته برای محیط زیست به اثبات رسیده است. بقایای این محصولات برای محیط زیست خطرناک است و تا مدت‌ها به‌صورت مخفی در طبیعت باقی می‌ماند. تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به ارگانیسم‌ها در اکوسیستم می‌شود و تنوع زیستی را کاهش می‌دهد؛ این محصولات بسیاری از گونه‌های حیوانی مانند موش‌ها و پروانه‌ها را از بین می‌برد؛ این تنها بخشی از خسارات به محیط زیست و اکوسیستم از طریق محصولات تراریخته است و نه‌تنها واردات آن باید ممنوع شود بلکه با عوامل آن نیز باید برخورد شود نه اینکه یکی از مهمترین مسئولان نظام سلامت و حفظ زیست کشور، به دفاع و تأیید آن بپردازد.

وی ادامه داد: نمی‌توان با دادن آمارهای مخدوش و غلط، وارادات یا تولید محصولات تراریخته را توجیه کرد؛ متأسفانه بسیاری از کسانی که به توجیه و دفاع از این محصولات می‌پردازند از بنگاه‌داران و سرمایه‌گذاران این بخش یا وابسته به آن هستند؛ به‌گفته جمع زیادی از محققان و کشاورزان، عملاً لزومی به استفاده از تراریخته‌ها وجود ندارد زیرا نسبت به ارقام طبیعی، عملکرد بالایی ندارند و خواص خوب‌شان هم مانند مقاومت به آفات و علف‌کش‌ها پر از ضرر و زیان است.

این متخصص حوزه طب سنتی گفت: متأسفانه برخی از مسئولان سیاستگذار در بخش سلامت و بهداشت و کشاورزی کشور، از اصلی‌ترین موانع تأمین زنجیره امنیت غذایی کشور هستند که با امنیت ملی نیز گره خورده است؛ بارها مشاهده  شده که با خودکفایی محصولات کشاورزی مخالفت می‌شود و در عین حال قصد دارند ایران را به بزرگترین واردکننده محصولات تراریخته در غرب آسیا تبدیل کنند! عادی‌سازی واردات محصولات تراریخته از سوی مسئولان دولتی جای بسی تأمل و تأسف دارد؛ این در حالیست که تنها کشورهای فقیر و برخی از کشورهای در حال توسعه عقب‌مانده اقدام به واردات و عرضه گسترده و خلاف قانون محصولات تراریخته می‌کنند در حالی که براساس پروتکل‌های نظام بهداشت جهانی، دولت‌ها نباید به‌جای مردم تصمیم بگیرند و محصولات تراریخته را بدون برچسب هشدار عرضه کنند؛ حداقل باید در این زمینه در سایه غفلت و اصرار مسئولان به استفاده از محصولات تراریخته، روشنگری کرد و هشدار داد تا مردم حق انتخاب در استفاده از محصولات غذایی سالم و تراریخته را داشته باشند؛ تأکید می‌کنم استفاده از این محصولات بازی با جان مردم است و به هیچ وجه توجیه‌پذیر نیست.

انتهای پیام/+

 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon