گزارش| اولین سفر سرلشکر باقری به چین؛ تداوم دیپلماسی دفاعی در «شرق»

گزارش| اولین سفر سرلشکر باقری به چین؛ تداوم دیپلماسی دفاعی در «شرق»

سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح تا چند روز آینده به چین سفر خواهد کرد؛ کشوری که در چند سال اخیر پیشرفت‌های خوبی در حوزه اقتصادی و دفاعی داشته، همکاری‌های مختلفی در زمینه‌های متعدد با جمهوری اسلامی ایران دارد.

گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم- سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح  روز چهارشنبه در رأس هیئت عالی رتبه نظامی به دعوت رئیس ستاد ارتش چین به این کشور سفر می‌کند.

بررسی تحولات منطقه، تعمیق روابط دو جانبه دفاعی و گسترش همکاری ها ازجمله مهمترین اهدافی است که سرلشکر باقری آن را در دیدار با مقامات عالیرتبه چین ازجمله «لی زوا چنگ» رئیس ستاد ارتش و عضو کمیسیون مرکزی نظامی جمهوری خلق چین دنبال خواهد کرد.

این سفر را در ادامه 6 سفر گذشته سرلشکر باقری به کشورهای خارجی طی 3 سال گذشته، می توان زنجیره ای از برنامه دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران ارزیابی کرد که در دوره جدید ستاد کل مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

همانطور که گفته شد، طی چند سال اخیر، شاهد رشد فعالیت‌‌های نیروهای مسلح در حوزه دیپلماسی دفاعی و برقراری ارتباط با نیروهای مسلح سایر کشورها بخصوص کشور های دوست و همسایه ایران بوده‌ایم و در این بین یکی از فعال ترین مقامات نظامی کشورمان در حوزه دیپلماسی دفاعی سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.

سردار باقری که در سال 95 به ریاست ستادکل نیروهای مسلح منصوب شده‌ است، از سال 96 فعالیت گسترده‌ای در حوزه دیپلماسی دفاعی را آغاز کرده که در این راستا ضمن سفر به برخی کشورهای منطقه، میزبان مقامات نظامی آن کشورها در تهران نیز بوده‌ است. این فعالیت‌های حدود یکسال بعد از انتصاب سردار باقری، به صورت جدی آغاز شد.


 ترکیه؛ مقصد اولین سفر

24 مرداد ماه سال 96 سردار باقری در اولین سفر خارجی خود به عنوان رئیس ستادکل نیروهای مسلح به آنکارا رفت. وی در این سفر علاوه بر دیدار با ژنرال حلوصی آکار رئیس وقت ستاد نیروهای مسلح ترکیه، با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه(میت) نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. 

درجریان دیدار سردار باقری با وزیر دفاع ترکیه مقرر شد تا پیشنویس سندهمکاری‌های پژوهشی - دانشگاهی در صنعت دفاعی  تهیه وبرای امضا به وزرای دفاع دو کشور در دوره آینده ارائه شود.


سفر به سرزمین شام

دو ماه بعد، رئیس ستادکل نیروهای مسلح عازم سوریه شد. سردار باقری در این سفر با ارتشبد فهد جاسم الفریج وزیردفاع، سپهبد علی ایوب رئیس ستاد ارتش و بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و پیرامون مسائل دو جانبه و تداوم همکاری‌ها برای مبارزه با تروریسم و همچنین راهکارهای ثبات و امنیت منطقه گفت‌وگو کرد.

سرلشکر باقری در اولین سفر خود به سوریه هم چنین با حضور در مناطق عملیاتی حلب و دیرالزور سوریه از نزدیک با مدافعان حریم اهل بیت دیدار کرد و درجیان آخرین تحولات میدانی سوریه قرار گرفت.


سردار باقری به روسیه می‌رود

اما سال 96 سال پرکاری در حوزه دیپلماسی دفاعی برای رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان بود. سرلشکر باقری در این سال علاوه بر سفر به ترکیه و سوریه، 29 آبان ماه به منظور شرکت در اجلاس سه جانبه سوچی که بین ایران، روسیه و ترکیه بر قرار شد،‌ راهی کشور روسیه شد.

وی در این سفر علاوه بر دیدار با ژنرال والری گراسیموف رئیس ستاد ارتش روسیه، با ژنرال حلوصی آکار رئیس ستاد نیروهای مسلح ترکیه نیز دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه، بجران سوریه، راهکارهای مقابله با تروریسم و بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کرد.


پاکستان؛ مقصد چهارمین سفر

24 تیرماه سال 97 سرلشکر باقری در راس یک هیئت بلند پایه نظامی وارد اسلام آباد پایتخت پاکستان شد. در این سفر که به دعوت فرمانده ارتش پاکستان صورت گرفت، سرلشکر باقری ضمن دیدار با ژنرال قمر جاوید باجوا پیرامون مسائل مرزی مشترک، مبارزه با تروریسم، مسائل منطقه‌ای و جهان اسلام و همچنین توافقات سفر یکسال پیش فرمانده ارتش پاکستان به تهران گفت‌وگو کرد.

سردار باقری و ژنرال باجوا پس از دیدار با یکدیگر با صدور بیانیه‌ای مشترک بر همکاری‌های مشترک اطلاعاتی و امنیتی بین دو شکور تاکید کردند. در این بیانیه مشترک همچنین تاکید شده است که دو کشور اجازه نخواهند داد از خاک کشورشان علیه کشور دیگر استفاده شود.

سردار باقری در دومین روز سفر خود به پاکستان با ممنون حسین رئیس جمهور پاکستان و همچنین دریاسالار ظفرمحمد عباسی فرمانده نیروی دریایی پاکستان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در دیدار با رئیس جمهور پاکستان پیشنهاد داد تا دو کشورمحصولات دفاعی مشترکی به عنوان محصولات دفاعی کشورهای اسلامی تولید کنند.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری‌اسلامی ایران در سومین روز از سفر به پاکستان با سفر به ایالت خیبر پختونخوا؛ به صورت میدانی از مناطق عملیاتی و مرزی خیبر و تورخم در مرز پاکستان و افغانستان بازدید کرد.

"نذیر احمد بت" فرمانده سپاه 11 ارتش مستقر در پیشاور از  سرلشکرمحمد باقری در مقر ارتش در این شهر استقبال کرد. در این بازدید میدانی که 6 ساعت به طول انجامید، هیات عالی نظامی ایران از نزدیک در جریان اقدامات و دستاوردهای ارتش پاکستان در مبارزه با تروریسم در ایالت خیبرپختونخوا و مناطق قبایلی قرار گرفت.


سفر به همسایه شمالی

26دیماه سال 97 سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که در راس یک هیات عالی رتبه نظامی به جمهوری آذربایجان سفر کرده و با «الهام علی‌اف» رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در جریان سفر به جمهوری آذربایجان با «اکتای اسداف» رییس مجلس ملی این کشور دیدار کرد.وی در این دیدار عزم ایران برای تعمیق روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی با جمهوری آذربایجان را مورد تأکید قرار داد.


دومین سفر به سوریه

اما سردار باقری حدود یک سال بعد از سفر اول خود به سوریه، در اسفندماه سال 97 نیز دوباره به این کشور سفر کرد. هدف وی از این سفر شرکت در اجلاس سه جانبه روسای ستاد کل نیروهای مسلح ایران، عراق و سوریه به منظور ارتقای همکاری‌های دفاعی و نظامی، مشورت و همفکری درباره مبارزه با تروریسم و ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی سه کشور ایران، عراق و سوریه در تداوم مقابله با گروهک‌های تروریستی، بود.


 


حالا سردار باقری در هفتمین سفر خارجی خود قرار است تا چند روز آینده به کشور چین سفر کند. کشوری که در چند سال اخیر پیشرفت‌های خوبی در حوزه اقتصادی و دفاعی کرده و امروز هم به عنوان یکی از کشورهای دوست و ازجمله شرکای مهم تجاری ایران محسوب می‌شود.

در مرداد ماه سال 94 نیز یک هیات عالیرتبه نظامی چین به سرپرستی دریاسالار سان جین گوا جانشین رئیس ستادکل ارتش چین به تهران سفر کرد و در دیدار با سرلشکر باقری، موضوعاتی نظیر همکاریهای نظامی و امنیتی مورد تاکید قرار گرفت.

دیپلماسی فعال دفاعی ایران زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم بنا بر قطعنامه 2231 سازمان ملل، کمتر از 14 ماه دیگر تحریم های نظامی علیه ایران برداشته شده و فضا برای همکاری های بیشتر با کشورهای خارجی در حوزه نظامی بازتر‌ می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر به دلیل تحریم‌های گسترده در حوزه نظامی، اقدام به تامین نیازهای خود در داخل کرده و در این راستا توانسته به توفیقاتی بزرگ دست پیدا کند که آخرین نمونه آن ساخت سامانه موشکی پدافند هوایی برد بلند باور 373 بود که بنا بر اذعان کارشناسان از برخی نمونه های خارجی مشابه خود مانند اس300 روسی، پاتریوت آمریکایی و اچ کیو9 چینی بهتر است.

جمهوری اسلامی ایران البته در راستای تقویت بنیه دفاعی خود قائل به همکاری با کشورهای دیگر در حوزه فناوری و ساخت تجهیزات نیز هست و بدون شک در همین راستا کشورهایی نظیر روسیه و چین، می‌توانند در اولویت همکاری های احتمالی آینده قرار بگیرند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران