آتش به‌اختیار گروه‌ جهادی وصال ‌صحنه؛ ورود به محرومیت‌زدایی در مناطق زلزله‌زده


آتش به‌اختیار گروه‌ جهادی وصال ‌صحنه؛ ورود به محرومیت‌زدایی در مناطق زلزله‌زده

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه گفت: این گروه جهادی با ۵۰ نفر عضو فعال از مهندسان کشاورزی، اکیپ پزشکی و مهندسی عمران با هدف خدمت‌رسانی به مناطق محروم روستایی و شهری شهرستان صحنه فعالیت خود را آغاز کرده است.

مرتضی کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با اشاره به اینکه این گروه جهادی با 50 نفر عضو فعال از مهندسان کشاورزی، اکیپ پزشکی و مهندسی عمران با هدف خدمت‌رسانی به مناطق محروم روستایی و شهری شهرستان صحنه فعالیت خود را آغاز کرده است اظهار داشت: با گذشت بیش از 100 روز از تأسیس این گروه جهادی زلزله سرپل‌ذهاب رخ داد و ما به‌عنوان گروه جهادی در مناطق زلزله‌زده حضور پیدا کردیم و نخستین کار ما پخت غذای گرم در مناطق زلزله‌زده بود.

مرتضی کریمی با ابراز اینکه به‌منظور خدمت‌رسانی به مردم زلزله‌زده در دو روستای ثلاث‌باباجانی به‌مدت 12 روز مستقر شدیم عنوان کرد: اکنون نیروهای جهادی مشغول خدمات عمرانی در منطقه زلزله‌زده هستند و در این دو سالی که از وقوع زلزله گذشته ما تقریباً هفت خانه نیازمند را تأسیس کردیم و ده چشمه سرویس بهداشتی و حمام در مناطق محروم روستایی شهرستان صحنه احداث کردیم.

وی با اعلام اینکه 72 کامیون از پوشاک، لوازم گرمایشی، سرمایشی و سایر مواد از سطح شهرستان تهیه و بین مناطق زلزله‌زده توزیع کردیم اضافه کرد: در سیل لرستان هم نخستین گروه جهادی بودیم که آشپزخانه‌ای را در شهرستان فیروزآباد با همکاری آستان قدس رضوی مستقر کردیم.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با ابراز اینکه روزانه 3500 پرس غذای گرم بین مردم شهرستانهای خرم‌آباد، پلدختر و 103 روستای بیربگ به‌مدت روز 10 روز توزیع کردیم عنوان کرد: علاوه بر پخت غذا یک جیره خشک 48ساعته را با همکاری لشکر 29 سپاه کرمانشاه در اختیار مردم سیل‌زده روستاهای اطراف قرار دادیم.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه افزود: اعتقاد دارم که کار مردم را باید مردم انجام دهند زیرا دستگاه‌های دولتی گرفتار کارهای اداری هستند و چابکی لازم را برای خدمت‌رسانی در حوادث ندارند اما وقتی مردم پای کار هستند به طور مثال در اربعین مردم به خدمت‌رسانی به زوار می‌پردازند و صد در صد در بحران‌ها هم مردم می‌توانند کنار مردم باشند.

وی با اشاره به اینکه هنوز خیلی از افراد در سرپل‌ذهاب در کانکس به سر می‌برند ولی در روزهای نخست زلزله کانکسی برای استقرار مردم وجود نداشت گفت: مدیریت بحران کانکسی نداشت که در اختیار مردم قرار دهد اما مردم سراسر کشور همیاری کردند و با تهیه کانکس به مردم زلزله‌زده کمک کردند تا سرپناهی داشته باشند.

کریمی با بیان اینکه 72 ساعت پس از وقوع حادثه ساعات طلایی است اظهار کرد: در آن ساعات نخست افراد حادثه دیده از لحاظ روحی و روانی به دلیل از دست رفتن خانواده و سرمایه در شرایط مناسبی به سر نمی‌برد و توان درک بحران را ندارد و باید ما در کنار این افراد باشیم تا به آنها کمک کنیم و وضعیت آنها سر و سامان پیدا کند.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی گروه‌های جهادی تعاملات خوبی با ادارات استان دارند افزود: گروه جهادی وصال در بحث پروژه‌های عمرانی و در بحث توزیع ارزاق با آستان قدس رضوی و کمیته امداد ارتباطات تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده است که اگر این تعاملات بیشتر شود صددرصد مردم می‌توانند کمک بیشتری به هموطنان خود در موقع بحران انجام دهند.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با اشاره به اینکه به نظر بنده ستاد مدیریت بحران تنها یک عبارت است گفت: در تمامی صحنه‌های پس از وقوع زلزله و سیل مردم پای کار بوده‌اند.

کریمی با بیان اینکه تجهیزات و سرمایه ستاد مدیریت بحران چه زمانی می‌خواهد صرف خدمت‌رسانی به مردم شود؟ بیان کرد: تجربه‌ای که در این دو حادثه طبیعی در غرب کشور کسب شد به ما اثبات کرد که باید 48 تا 72 ساعت نخست حادثه مردم در کنار مردم باشند و بعد از آن دولت ورود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه ما عملکرد دولت را تضعیف نمی‌کنیم زیرا کارهایی انجام شده اما انتظار ما از دولت بیشتر از این است افزود: دولت باید از ظرفیت‌های نیروهای مردمی و گروه جهادی به خوبی در موقع بحران استفاده کند ولی برخی مسئولان دولتی و بعضی از اعضای ستاد مدیریت بحران دنبال این موضوع نیستند.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با اشاره به اینکه نخستین چیزی که در بحران باید مطرح کرد بحث فرهنگ‌سازی مردم در شهرهای حادثه‌دیده است گفت: باید درس بگیریم و این فرهنگ‌سازی شود که زمانی که یک حادثه‌ای اتفاق می‌افتد مردم فرهنگ کمک و آمادگی در برابر حادثه را داشته باشند و برای مثال در حادثه با گروه‌های امدادی توزیع‌کننده اقلام امدادی همکاری کنند.

کریمی با بیان اینکه پس از حادثه افراد به چند گروه حادثه‌دیده تقسیم می‌شوند افزود: فردی که تمام خانواده خود را در حادثه از دست داده اهمیتی به توزیع اقلام امدادی نمی‌دهد که باید به این فرد توجه بیشتری کرد و فردی که خانه‌اش خسارت جزیی دیده و توانایی دریافت و حتی انبار اقلام امدادی را دارد باید طوری دیگر کمک‌رسانی شود.

وی با اشاره به اینکه وقتی این درک و فرهنگ را داشته باشیم در هیچ جایی به مشکل برنمی‌خوریم، عنوان کرد: در بحث سیل لرستان اتفاقات زلزله برای ما تجربه شد و وقتی جیره خشک را برای توزیع به منطقه بردیم دیگر متوجه بودیم چطور آن را توزیع کنیم و روزانه یک آماری از محله می‌گرفتیم که این محله وسایل گرمایشی و پتو ندارد و شبانه ساعت یک و دو بامداد که دیگر ازدحام مردم در منطقه وجود نداشت اقدام به توزیع اقلام امدادی می‌کردیم.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با بیان اینکه برای این کار دو اکیپ تشکیل داده بودیم که یک سری از نیروها کالاها را بسته‌بندی و آماده می‌کردند گفت: یک اکیپ هم در روز به شناسایی افراد نیازمند می‌پرداخت و در شب توزیع شروع می‌شد زیرا مردم در روز با ازدحام اجازه توزیع عادلانه کالاها را نمی‌دادند.

وی با اشاره به اینکه ما این تجربه را پیدا کردیم که تیمهای ارزیاب ما روزها به شناسایی بپردازند و شبها کالاها را توزیع کنند افزود: تجربه دیگر ما این بود که گروه‌های جهادی واقعا توانایی‌های خوبی دارند و روز به روز بر تجربیات آنها افزوده می‌شود.

کریمی با اشاره به جوانانی که بدون هیچ چشمداشت مادی وقت خود و خانواده خود را برای خدمت به خلق خدا صرف می‌کردند عنوان کرد: باید از موازی کاری‌ها پرهیز کرد به طور مثال زمانی که من نوعی در روستای سرپل‌ذهاب اقلامی را توزیع می‌کردم گروه جهادی از سمنان نیز اقلام امدادی توزیع می‌کرد که رفع این مشکل نیازمند هماهنگی بود.

وی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران باید با تهیه سیستمی جلوی این موازی کاری‌ها در حوادث طبیعی را بگیرد بیان کرد: این مشکلی است که در حوادث برای تمامی شهرهای حادثه‌دیده پیش آمده و این موازی‌کاری‌ها در سیل لرستان هم پیش آمد و باید یک سری برنامه‌ریزی انجام شود تا موازی کاری‌ها در حوادث حذف شود.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با بیان اینکه بی‌نظمی پس از حوادث مقداری طبیعی و بقیه حاصل عدم فرهنگ‌سازی و نبود مدیریت پس از بحران است بیان کرد: در شهرستان صحنه در سیل اخیر 41 روستا دچار آبگرفتگی شد اما توزیع امکانات عادلانه نبود و باید مسئولان دولتی برنامه‌ریزی کنند و اگر نمی‌توانند مسئولیت را به تشکیلاتی مثل سپاه، ارتش یا گروه‌های جهادی بدهند.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با اشاره به اینکه ما به عنوان گروه جهادی با لبیک به فرامین مقام معظم رهبری در بحث محروم‌زدایی ورود پیدا می‌کنیم عنوان کرد: وظیفه ذاتی این گروه حضور هدفمند و موثر در بحران‌های سراسر کشور برای خدمت به مردم است.

کریمی اظهار کرد: گروه‌های جهادی در اردوهای جهادی واقع در مناطق محروم در حال تربیت مدیران جهادی برای سطوح مختلف اداره امور اجرایی کشور هستند.

وی با بیان اینکه زمانی که مدیر جهادی را در اردوهای جهادی تربیت کردیم دیگر در بحران‌ها با مشکل خاصی مواجه نخواهیم شد، بیان کرد: اگر مدیر از سطوح پایین تجربیات ارزشمندی کسب کرده باشد در زمان مدیریت به مشکل بر نمی‌خورد اما امروز شاهد هستیم افرادی در راس امور بحران قرار گرفته‌اند که این موضوع را درک نمی‌کنند.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با اشاره اینکه از محل اعتبار قرارگاه جهادی ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) مبلغی اعتبار تحویل و توانستیم 15 منزل مسکونی را در طرح سقف امید، ایزوگام و عایق کاری کردیم.

وی افزود: از محل کمک‌های خیرین استان تهران نیز دو منزل مسکونی را تخریب و شروع به ساخت‌وساز این منازل در مناطق محروم شهرستان صحنه کردیم.

کریمی با اشاره به اینکه در روز عید غدیر 1000 پرس غذای گرم در بین نیازمندان توزیع شد گفت: مهرماه امسال نیز در سطح شهرستان صحنه 1000 بسته تحصیلی و لوازم‌التحریر و کیف مدرسه بین دانش‌آموزان مناطق محروم شهرستان توزیع خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق فرمایش امام خامنه‌ای مبنی بر این که گفتمان جهادی باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود اقدام به طراحی یک سایتی در فضای مجازی با عنوان گروه جهادی وصال طراحی کردیم بیان کرد:

این گروه جهادی در فضای مجازی یک کانال تلگرامی و اینستاگرامی طراحی کردیم و با دانشجویان دانشگاه هنر تهران قرار شده خروجی و ورودی گروه جهادی وصال را به صورت گرافیکی در بیاوریم.

مسئول گروه جهادی وصال شهرستان صحنه با اشاره به اینکه باید فعالیت و خدمات گروه‌های جهادی را به صورت آماری و تصاویر انمیشینی و پوستر در بیاوریم گفت: تا هم اعتمادسازی مردم و خیرین افزایش یابد و هم خروجی کار را برای مردم نشان دهیم و تقاضا داریم مسئولان استانی و کشوری از فعالیت گروه‌های جهادی حمایت کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon