زاهدان| سازمان هواشناسی برای توسعه نیازمند حمایت مجلس شورای اسلامی است
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان با توجه به نقش اساسی که در مدیریت بحران و ریسک دارد نیازمند توسعه است که در این راستا حمایت مجلس شوای اسلامی میتواند کمک کننده باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محسن حیدری ظهر امروز در دیدار با نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان در حال حاضر با کمبودهای جدی در زمینه توسعه ای مواجه است اظهار داشت: با اعتبارات فعلی که در اختیار این سازمان قرار دارد نمیتوان این نارساییها را جبران کرد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با تقویت و توسعه سازمان هواشناسی میتوان جان و مال هزاران نفر را از گزند پدیدههای مخرب جوی نجات داد.
وی با اشاره به ایستگاههای هواشناسی ژاپن با توجه به اینکه مساحت آن کشور به اندازه استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان است گفت: تعداد ایستگاههای زمینی هواشناسی این کشور بیش از 1200 درصد بیشتر از این دو استان است.
حیدری گفت: در حال حاضر 12 ایستگاه سینوپتیک هواشناسی وضعیت جوی استان را پایش میکنند که با توجه به مساحت استان حداقل 30 ایستگاه جدید برای پوشش وضعیت جوی در این استان مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه کمبود ایستگاهها سبب شده اقلیم برخی نقاط استان ناشناخته باقی بماند، خاطرنشان کرد: ناشناخته بودن اقلیم استان ممکن است فرایندهای توسعه پایدار را مختل کند چون ممکن است طرحهای بزرگی بدون لحاظ پیوستهای اقلیمی و سازگاری آب و هوایی در منطقه ای اجرا شود.
حیدری ادامه داد: قبل از تأسیس ایستگاه هواشناسی دلگان، ایرانشهر در فصل گرم سال گرمترین نقطه استان بود اما با تأسیس ایستگاههای خودکار هواشناسی در دلگان و زرآباد، هر کدام در فصلهای مختلف سال، گرمترین نقاط کشور شدند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان این دیدار گفت: اهمیت هواشناسی در زندگی روزمره مردم بر کسی پوشیده نیست البته سالها قبل نیز در طرح آمایش سرزمین استان به موضوع «آب» که یکی از مهمترین دلایل عدم گسترش شهر زاهدان بود اشاره شد.
حسینعلی شهریاری ادامه داد: در آمایش سرزمین برای بخشهای مختلف توسعه هر منطقه و استان برنامهریزی میشود تا توسعه پایدار محقق شود.
وی بیان کرد: اگر قرار است در منطقه به توسعه کشاورزی روی بیاوریم باید بدانیم چه نوع کشتی در آن انجام دهیم همچنین اگر قرار است دانشگاه در منطقه ای توسعه پیداکند باید در رشتههایی باشد که با بیکاری قشر تحصیل کرده مواجه نشویم.
انتهای پیام/ن