تعزیه‌خوانی عاشورای حسینی در شهرها و روستاهای استان بوشهر اجرا شد + تصاویر


تعزیه‌خوانی عاشورای حسینی در شهرها و روستاهای استان بوشهر اجرا شد + تصاویر

در ایام ماه محرم هنرمندان استان بوشهر در شهرها و روستاها در قالب گروه‌های تعزیه‌خوان، حماسه روز دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری «عاشورای حسینی» را به نمایش می‌گذارند که این برنامه‌ها در راستای تبیین واقعه عاشورا از جایگاه مهمی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، در ایام ماه محرم یکی از ویژه برنامه هنرمندان بوشهری تبیین واقعه عاشورا است که در قالب تعزیه‌خوانی ارائه می‌شود.

تعزیه‌خوانی که روایتگر واقعه کربلا و قیام سرخ عاشورای حسینی است قدمت آن در استان بوشهر به بیش از دو قرن می‌رسد.

تعزیه‌خوانی که نزد مردم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است با همکاری هنرمندان در شهرها و وروستاهای استان بوشهر اجرا می‌شود که جوانان، نوجوانان علاقه خاصی برای دیدن این نمایش مذهبی دارند.

تعزیه‌خوانی هر ساله در ایام ماه محرم در جای جای این استان ولایت‌مدار برگزار می‌شود که نقش مهمی در روشن شدن حادثه عاشورا برای دانش آموزان و دانشجویان دارد.

هنرمندان در آئین تعزیه‌خوانی مصیبت‌هایی که بر ائمه اطهار(ع) وارد شده و حماسه‌ قیام عاشورا و اسرای دشت کربلا را با هنرمندی به نمایش می‌گذارند.

پژوهشگر و هنرمند بوشهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه اجرای تعزیه نمایشی از عشق و ارادت به ائمه اطهار(ع)  است اظهار داشت:  تعزیه بوشهر جزء دیرینه‌ترین مجالس تعزیه کشور است و این برنامه از دوره قاجاریه شکل گرفته است.

محمد مظفری تعزیه‌خوانی را از هنرهای اصیل و ماندگار  این استان دانست و خاطرنشان کرد: حضور زنان در تعزیه‌خوانی از نکات مثبت و منحصر به‌فردی است و بوشهر جزو نخستین استان‌هایی است که در تعزیه، شبیه‌خوان زن داشته است.

این پژوهشگر با اشاره به  کشف اسناد تعزیه‌خوانی در استان بوشهر تصریح کرد: اسناد کشف شده تعزیه نشان دهنده این است که نمایش تعزیه خارگ دیرینه‌ترین برگزاری این نوع مجالس بوده است.

وی استفاده از نغمه‌ها و آئین‌های بوشهری، آوازهای دشتی و دیگر سبک‌ها را از ویژگی تغزیه خوانی استان بوشهر برشمرد و افزود: دو نوع تعزیه در استان بوشهر مورد توجه است که یکی از آنها شبیه‌گردانی یا نعش‌کُتل است که شبیه‌گردانان با نوحه، نوای عزا، سنج و دمام و کُتل در عاشورای حسینی اقدام می‌کنند.

مظفری بیان کرد: نوع دوم تعزیه در استان بوشهر، شبیه‌خوانی است که هنرمندان بر اساس نسخ قدیمی تعزیه در بوشهر اجرا می‌کنند.

وی گفت: در تعزیه عاشورا هنرمندان با ظرفیت خاصی تمام  ظلم‌های روا شده به امام حسین(ع) و یارانش را به تصویر می‌کشند که ظرفیت مهمی در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌ها محسوب می‌شود.

تصاویر زیر مربوط  به تعزیه روستای نظرآقا شهرستان دشتستان در «عاشورای حسینی» است که با هنرمندی  مردم این روستا اجرا شده  است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران