اهدای خون در استان مرکزی بیشتر از سرانه کشوری است


اهدای خون در استان مرکزی بیشتر از سرانه کشوری است

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: اهدای خون در استان مرکزی بیشتر از سرانه کشوری است.

فاطمه السادات مهدویانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آمار 5 ماهه انتقال خون اظهار داشت: در زمینه جمع‌آوری سلول‌های بنیادی تعدادی از اهداکنندگان که در سنین 18 تا 35 سال هستند برای انجام این کار ثبت‌نام می‌شوند و زمانی که خون فرد اهداکننده با خون فرد بیمار سرطانی نیازمند مایل باشند این کار انجام می‌شود، با توجه به شرایط پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی این کار به خون بیمار بستگی دارد.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: برای انجام این کار آزمایش سازگاری انجام می‌شود که پس از گرفتن نمونه خون و نگهداری در شرایط ویژه و پس از پیداکردن فرد نیازمند با اهداکننده تماس گرفته می‌شود و اهداکننده باید یک هفته در تهران مقیم و تعدادی دارو خاص بدون عوارض مصرف ‌کند زیرا این داروها سبب ورود سلول‌های بنیادی از مغز استخوان به خون می‌شوند سپس خونگیری انجام می‌شود.

مهدویانی تصریح کرد: پس از خون‌گیری و در مراحل ویژه سلول‌های بنیادی از خون جدا می‌شود سپس سلول‌های بنیادی به فرد نیازمند تزریق می‌شود، مدتی که فرد در تهران مقیم است برای او هزینه‌ای ندارد و برعهده سیستم درمانی است.

وی بیان کرد: تقریبا هفته‌ای دو تا سه مورد برای انجام آزمایش سلول‌های بنیادی ثبت‌نام می‌کنند، نمونه‌ها از سراسر کشور به ستاد مرکزی تهران ارسال می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به ضایعات خون در استان گفت: به سبب مصرف زیاد بیمارستان آیت‌الله خوانساری که پلاکت زیاد نیاز دارد، خون‌گیری زیادی انجام می‌شود به‌طوری که سرانه اهدا خون در کشور 26 نفر به‌ازای هر یک هزار نفر است در ‌استان مرکزی 30 نفر و در شهرستان اراک 50 نفر به‌ازای هر یک هزار نفر است به عبارتی اهدای خون در استان مرکزی بیشتر از سرانه کشوری است به همین سبب مقدار اضافی گلبول قرمز  به شبکه خون‌رسانی کشور ارسال می‌شود که شبکه خون‌رسانی هم به استان‌های نیازمند ارسال می‌کند بنابراین ضایعات خونی نداریم.

مهدویانی با اشاره به ذخیره خونی بیان کرد: همیشه ذخیره خونی بیش از 7 روز است به عبارتی مازاد 7 روز به شبکه خونرسانی ارسال می‌شود، در شهرستان اراک یک پایگاه انتقال خون و یک مرکز ثابت خون‌گیری در خیابان شهید رجایی داریم و در شهرستان‌های خمین، دلیجان، محلات، آشتیان و تفرش مرکز ثابت اهدای خون داریم که هفته‌ای یک روز خون‌گیری می‌کنند،در شهرستان ساوه نیز پایگاه انتقال خون داریم.

وی با اشاره به پروژه‌های عمرانی انتقال خون گفت: در راستای احداث پایگاه انتقال خون شهرستان خمین در هفته دولت کلنگ‌زنی این پایگاه انجام شد و در بخش فنی اداره‌کل انتقال خون فضای فیزیکی کمی وجود دارد که با بازدید مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور به دنبال فضا و محیطی برای بخش فنی انتقال خون هستیم.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به آمار 5 ماهه انتقال خون تصریح کرد: استان مرکزی 2 درصد خون کشور را تامین می‌کند، 17 هزار و 819 واحد خون در استان اهدا شده، 20 هزار و 957 نفر مراجعه‌کننده داشتیم که 17 هزار و 819 نفر خون اهدا کردند و از این تعداد 10 هزار و 113 نفر اهداکننده مستمر هستد که 56 درصد است.

مهدویانی افزود: 5 هزار و 44 نفر اهداکننده باسابقه و 2 هزار و 662 نفر هم اهداکننده بار اول است، یک هزار و 319 نفر هم اهداکننده خانم داریم که به عبارتی 7.4 درصد اهداکنندگان را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به توزیع فراورده‌های خونی ادامه داد: در 5 ماهه نخست سال 10 هزار و 675 واحد گلبول قرمز فشرده شده و 4 هزار و 835 واحد پلاسمای تازه منجمد و 8 هزار و 575 واحد پلاکت به مراکز درمانی توزیع شده که در مجموع 24 هزار و 85 واحد به مراکز درمانی توزیع شده است.

وی خاطرنشان کرد: 6 هزار و 116 واحد گلبول قرمز فشرده شده به شبکه خونرسانی کشور ارسال شده است، با توجه به هفته پایانی شهرویرماه و آغاز دوره مسافرت‌های پایان تابستان میزان مراجعه کننده به مراکز انتقال خون کاهش میابد به همین سبب مردم در این روزها هم مراجعه داشته باشند تا با کمبود خون مواجه نشویم.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی عنوان کرد: بیمارستان آیت‌الله خانساری بیشترین مصرف‌کننده خون و فرآورده‌های خونی استان است، مراجعه کنندگان باید توجه کنند که برای انجام خونگیری حتما کارت ملی همراه داشته باشند زیرا در غیر اینصورت نمی‌توان این کار را انجام داد، افراد از سنین 18 تا 65 سال می‌توانند اهدای خون داشته، قبل از اهدای خون نباید ناشتا باشند و در روز اهدای خون باید مایعات بیشتری بنوشند و از انجام کارهای سنگین بپرهیزند.

مهدویانی با اشاره به فرهنگ اهدای خون در استان تصریح کرد: با توجه به رتبه استان مرکزی در شاخص کشور فرهنگ اهدای خون در استان به‌ویژه شهرستان اراک به عبارتی دو برابر میانگین کشوری است و مردم استان در این زمینه همکاری خوبی دارند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon