یادداشت| تقلاهای بنیامین برای انتخابات؛ وقتی نتانیاهو به هر دری می زند

یادداشت| تقلاهای بنیامین برای انتخابات؛ وقتی نتانیاهو به هر دری می زند

نتانیاهو در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی این روزها به تکاپو افتاده تا با مجموعه ای از اقدامات همچون انتخابات گذشته پیروز انتخابات باشد اما شواهد از این حکایت دارد که او نتوانسته توفیق گذشته را به دست آورد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو طولانی ترین زمان حضور در رأس سیاست رژیم صهیونیستی را در اختیار دارد. او یک دهه مستمر نخست وزیر بود و با دو سالی که در دهه 1990 نخست وزیر بود رکورد بن گوریون را شکست. اما حالا پس از یک دهه حضور در این پست در وضعیتی قرار گرفته که به هر دری می‌زند تا در انتخابات پیروز شود.

تقلاهای نتانیاهو در انتخابات آوریل 2019

نتانیاهو در انتخابات 9 آوریل 2019 در شرایط مشابهی قرار داشت. زمانی که اوایل سال 2019، ائتلاف آبی- سفید با تجمع مخالفان نتانیاهو به وجود آمد، نظرسنجی ها از کاهش آراء نتانیاهو خبر داد. نتانیاهو در برخی نظرسنجی ها تا هشت کرسی هم از ائتلاف آبی- سفید عقب افتاد. در آن مقطع نتانیاهو چند اقدام انجام داد تا بتواند در انتخابات پیروز شود.

اولین اقدام، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی از سوی ایالات متحده بود. نتانیاهو با کمک ترامپ این اقدام را یک هفته پیش از انتخابات انجام داد. دومین اقدام او گرفتن بقایای جسد یک سرباز صهیونیست بود که از در جنگ سال 1973 در خاک سوریه دفن شده بود. سومین اقدام او هم این بود که اعلام کرد قانون سربازی دانشجویان امور دینی را تصویب نخواهد کرد. این سه اقدام، نتانیاهو را طی کمتر از دو هفته به پیش انداخت و در انتخابات پیروز شد. اما نتوانست برای تشکیل دولت ائتلاف به وجود آورد و کار به انتخابات سپتامبر کشید.

دست و پا زدن های نتانیاهو برای انتخابات سپتامبر 2019

نتانیاهو از چند هفته قبل اقداماتی را آغاز کرده تا بتواند بار دیگر خود را در انتخابات پیش بیندازد، اما به نظر نمی رسد مجموع این اقدامات همچون اقدامات آوریل 2019 موفق باشند.

حمله به حزب الله

یکی از نقاط اختلافی در دولت نتانیاهو در دسامبر 2018 که موجب فروپاشی دولت او شد، اختلاف بر سر حمله به نوار غزه بود. آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ وقت نتانیاهو خواستار اقدام سنگین و حمله زمینی به نوار غزه بود. اما نتانیاهو، اولویت اول را در مرزهای لبنان تعریف می کرد. به همین دلیل عملیات سپر شمالی را آغاز کرد و همین امر موجب فروپاشی ائتلاف دولت او شد. نتانیاهو با همان دیدگاه با دو حمله به لبنان و اقدام علیه حزب الله تلاش کرد نشان دهد برای امنیت رژیم صهیونیستی علیه حزب الله عمل کرده است و اینکه این اقدام در مقطع کنونی انجام می شود قطعاً با نگاه انتخاباتی است. اما پاسخی که حزب الله به نتانیاهو داد او را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشت چرا که نتیجه نظرسنجی ها پس از اقدام رژیم صهیونیستی علیه حزب الله نشان داد نتانیاهو نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه کاهش رأی هم داشته است.

تلاش ناموفق برای برگزاری نشست 3 جانبه در قدس

نتانیاهو در دومین اقدام خود تلاش داشت نشست سه جانبه ای را که 25ژوئن 2019، با حضور رؤسای امنیت ملی آمریکا، روسیه و رژیم صهیونیستی و خود نتانیاهو با هدف جلوگیری از نفوذ ایران در سوریه، درقدس برگزار کرده بود تکرار کند. اما طرف روس اعلام کرد به دلیل آنکه توافقاتی که پس از آن دیدار بین مقامات امنیتی سه طرف صورت گرفته بود تا کنون اجرایی نشده اند حاضر به برگزاری نشست جدیدی در این راستا نیست. این اقدام روسیه موجب شد جنگ تبلیغاتی نتانیاهو شکست بخورد. جنگ تبلیغاتی نتانیاهو هدفش القای این شعار بود که: نتانیاهو در کنار بازیگران بزرگ جهانی، یعنی روسیه و آمریکا در حال کاهش نفوذ ایران در منطقه است. اما با اقدام قاطع روسیه شکست خورد.

ضمن اینکه در زمان، پوتین از حفظ منافع دیگر کشورها سخن گفته بود که برداشت رسانه های منطقه ای و جهانی این بود که مقصود ایران و سوریه است، اما نتانیاهو قصد داشت با یک پوشش رسانه ای فقط نقش آفرینی رژیم صهیونیستی را برجسته کند که نتوانست در این امر موفق باشد.

از سوی دیگر از جانب ایالات متحده، جان بولتون در آن نشست شرکت کرده بود که یک هفته پس از آنکه نتانیاهو اعلام کرد قصد تکرار نشست را دارد دونالد ترامپ بولتون را از سمتش عزل و از کاخ سفید بیرون کرد. این یعنی شکست کامل نتانیاهو در برگزاری نشست 3 جانبه امنیتی در قدس.

تلاش برای دیدار با پوتین در سوچی

نتانیاهو که برگزاری نشست سه جانبه را شکست خورده می دید تلاش کرد با پوتین دیدار کند او با این دیدار دو نقطه را هدف گیری کرده بود. اول گرفتن ژست بازیگر بزرگ و دیدار با یک قدرت جهانی و دوم کمک گرفتن از آراء روس تبارهای فلسطین اشغالی. او اعلام کرد می خواهد با پوتین در سوچی دیدار کند. دیدار او هرچند محقق نشده اما هرگاه برگزار شود برای او بار انتخاباتی داشته باشد. اما این نکته نباید دور از نظر باشد که پوتین طی سال های گذشته به ویژه در خصوص منطقه غرب آسیا با صهیونیست ها کاملاً قاطع برخورد کرده است و امتیازاتی را که آنها خواسته جز چند مورد کوچک به آنها نداده است به همین دلیل به نظر می رسد وجه رسانه ای دیدار نتانیاهو با پوتین برای نتانیاهو دارای اهمیت بیشتری باشد تا نتایج این دیدار.

سفرهای بین المللی با موضوع ایران

او یک مجموعه سفرهایی بین المللی را ترتیب داد و در نخستین آنها با نخست وزیر انگلستان، بوریس جانسون دیدار کرد. او همچنین به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده نیز دیدار کرد. او در این دیدارها، یسرائیل کاتص، وزیر خارجه خود را نیز همراه داشت و همواره از ایران و ادامه توافق هسته ای ایران سخن می گفت. به نظر می رسد او تلاش دارد این ذهنیت را در سرزمین های اشغالی القاء کند که او به شدت به دنبال پرونده ایران به عنوان دشمن اصلی رژیم صهیونیستی است و برای امنیت این رژیم تلاش می کند.

طرح الحاق بخش های از دره اردن به سرزمین های 1948

نتانیاهو طی هفته ای که گذشت در حالی که تنها یک هفته به انتخابات باقی مانده اعلام کرد قصد دارد بخش های وسیعی از منطقه غور اردن و مجتمع های شهرکی بزرگ کرانه باختری را پس از پیروزی در انتخابات به سرزمین های سال 1948 الحاق کند. این طرح مشروط او که قید، پس از انتخاب به عنوان نخست وزیر را در خود داشت رسماً این نکته را به رأی دهندگان القاء می‌کند که اگر به نتانیاهو رأی بدهید و او نخست وزیر شود، بخش های وسیعی از کرانه باختری را به سرزمین های اشغالی الحاق خواهد کرد. این اقدام قطعا در جهت به دست آوردن آراء شهرک نشینان کرانه باختری و مذهبی های افراطی است.

شوی تبلیغاتی فاش کردن یک مرکز هسته ای جدید در ایران

نتانیاهو طی یک هفته مانده به انتخابات، یک بار دیگر یک شوی تبلیغاتی را به نمایش گذاشت و طی آن مدعی شد ایران یک مرکز هسته ای در آباده شیراز دارد که از آن اطلاعاتی به آژانس نداده است. این شوی تبلیغاتی نتانیاهو به قدری مضحک بود که صدای رقبای داخلی او را در آورد. بنی گانتس، مهمترین رقیب نتانیاهو که یک مقام امنیتی است گفت این اقدام نتانیاهو فقط برد انتخاباتی دارد و او برای رأی آوردن این شوی تبلیغاتی را ترتیب داده است.

جمع بندی

در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی نظرسنجی هایی که به طور مستمر انجام می شود نتایج انتخابات را با خطای کمتر از 10 درصد نشان می دهد. ضمن اینکه یک هفته مانده به انتخابات حساس ترین زمان برای انتخاب افراد است و هرچه در این هفته رقم بخورد در انتخابات تبلور خواهد یافت. نتانیاهو برای این یک هفته برنامه های ویژه ای را ترتیب داده است تا بتواند همچون انتخابات قبلی، طی این هفته آراء را تغییر دهد و پیروز انتخابات شود. اما نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که تیر او این بار به سنگ خورده است و او نتوانسته در این امر پیروز باشد. در آخرین نظرسنجی های موجود او و حزبش یا با ائتلاف آبی-سفید به یک اندازه رأی دارند و یا آنکه از آبی-سفید عقب افتاده است و این به معنی آن است که او اگر پیروز هم شود باز نخواهد توانست ائتلاف دولت را به وجود آورد.

اما در کنار همین نکات، او همواره به دنبال شگفتی ها بوده و برای لحظات پایانی، غافلگیری هایی را کنار گذاشته است.  باید منتظر روزهای پایانی بود و دید او برای لحظات آخر، چه برنامه ای دارد؟ آیا با برنامه ای ویژه و یک غافلگیری خاص، باز هم از صندوق انتخابات بیرون خواهد آمد یا آنکه این بار تسلیم رقبا خواهد شد؟

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon