وزیر آموزشوپرورش: وقتی "حقوق معلم" عقب میافتد حکمرانی ما دچار آسیب جدی میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: تلاش میکنیم بودجه سال ۹۹ کاستیهایی کمتر داشته باشد و با مسئله انباشت مطالبات معلمان مواجه نشویم؛ وقتی حقوق معلم عقب میافتد نه تنها معیشت او آسیب میبیند بلکه حکمرانی ما نیز دچار آسیب جدی میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محسن حاجیمیرزایی صبح امروز در مراسم معارفه خود در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، علی ربیعی سخنگوی دولت، جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی، حسامالدین آشنا، محمود فرشیدی، علی احمدی، علیاصغر فانی، سید محمد بطحایی و علی اکرمی وزرای آموزش و پرورش اظهار کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی فرصتهای یادگیری به گونهای توزیع شد که 50 هزار مدرسه ما کمتر از 50 دانشآموز دارد و چتر آموزش در تمام مناطق کشور گسترش، پوشش پیشدبستان از 12 درصد به 70 درصد، نسبت دختران 49 و 48 درصد دانشآموزان در دوره ابتدایی و متوسطه است.
وی افزود: سرانه فضای آموزشی سه و نیم برابر شده است و نقطه عطف انفجار جمعیتی کشور را آموزشوپرورش تحمل کرد و مقاطع مختلف تحصیلی در معرض حضور دانشآموزان متعهد و مدارس چندنوبته داشتیم و این وزارتخانه سربلند بیرون آمد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: روند افزایش دانشآموزان مجدد آغاز شده است و این سؤال مطرح است که این وزارتخانه چقدر در دستیابی به اهدافش موفق بوده است؛ سند تحول میزان دستیابی به اهداف را نقد و چرخشهایی را در برنامه درسی، راهبری و مدیریت و تامین نیرو پیشبینی کرده است یکی از خطراتی که سازمانهای پهنپیکر را تهدید میکند، این است که از اهداف و ماموریتهای خود فاصله بگیرند؛ مهمترین ماموریت نظام آموزشی، آمادگی دانشآموزان برای زندگی اجتماعی و ایستادن روی پای خود در برابر هجوم تغییرات پرشتاب است و فطرت الهی دانشآموزان باید به نحو مناسبی شکوفا شود.
حاجی میرزایی بیان کرد: توانایی برای ایفای نقشهای اجتماعی از مهمترین وظایف نظام تعلیم و تربیت است جایی که باید به نسل جدید در برابر تغییرات پرشتاب جوامع مصونیت بدهد نظام تعلیم و تربیت است اساس آسیبهای اجتماعی اینجا میتواند درمان شود.
وی ادامه داد: هر چند توانستیم در جهت توسعه فرصتهای آموزشی کار کنیم اما برای تحقق ماموریتهایمان در گامهای نخستین هستیم هر چند در المپیادها در منطقه اول و در جهان پنجم شدیم اما رشد محدود و جزیرهای نشان از توسعه آموزشوپرورش ما نیست و نیاز به تأمل و بازنگری دارد و فرصتهای یادگیری عادلانه توزیع نمیشود و تمام دانشآموزان از یک آموزش با کیفیت بهرهمند نیستند و دسترسی به آموزش با کیفیت، حق همه شهروندان است و ما متعهدیم که آن را محقق کنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزشوپرورش، محل فروش کالا نیست و دانشآموز دریافتکننده صرف نیست و آنها، انتخابگر هستند و باید بتوانیم برای نیازهای آنها حرفهای روشنی بزنیم و ترویج نشاط و شادابی در مدارس بهعنوان حق مسلم دانشآموزان باید مورد پیگیری باشد و معلم مهمترین رکن نظام تعیلمو تربیت است و غنیترین شغل، معلمی است و خداوند پیامبران را برای معلمی مبعوث کرده است؛ کار تعلیم و تربیت امر خطیری است و اتصال با وحی قرآن و عترت میخواهد و معلمان باید از برترین منزلت اجتماعی برخوردار باشند.
حاجی میرزایی تصریح کرد: لایحهای را برای معلمان تنظیم و تدوین میکنیم، تحقق و استقرار یک برنامه سه برابر پیچیدهتر از طراحی یک برنامه است و امروز آموزشوپرورش میخواهد از لاک خود بیرون آمده و چترش را گسترش دهد و به چند پیشنیاز احتیاج داریم؛ سند تحول باید به یک گفتمان تبدیل شود میزان موفقیت ما در تولید سند نیست بلکه به اشتراک گذاشتن مفاهیم آن مهم است.
وی ادامه داد: چرخ آموزشوپرورش در حال حرکت است و چرخ صنعت، بهداشت و کشاورزی هم میچرخد اما با هم پیوند ندارند و این همه تلاشی که در نظام تعلیم و تربیت جریان دارد برای بهداشت صنعت و کشاورزی ما چه ارمغانی دارد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: توجه به واقعیتها هم پیش نیاز سوم است یعنی ابتدا مسائل آزاردهندهای که ما را از اهداف دور میکند، بهبود ببخشیم وضعیت اعتبارات و نیروی انسانی آموزشوپرورش نیاز به توجه جدی دارد و باید سریع حل شود؛ تلاش میکنیم بودجه سال 99 کاستیهای کمتر و با پدیده انباشت مطالبات معلمان و انتقال به سال بعد مواجه نشود.
حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: وقتی حقوق معلم عقب میافتد نه تنها معیشت او آسیب میبیند بلکه حکمرانی ما نیز دچار آسیب جدی میشود.
انتهای پیام/