زنگنه: برقراری خط اعتباری ۱۵میلیارددلاری اروپا به‌معنای کاهش تحریم نیست

زنگنه: برقراری خط اعتباری 15 میلیارد دلاری اروپا به معنای کاهش تحریم نیست

وزیر نفت گفت: برقراری خط اعتباری ۱۵میلیارددلاری از سوی اروپا به‌معنای کاهش تحریم‌ها نیست بلکه فقط پولی دارند می‌دهند، تا الآن هم اساس کار این بوده که تحریم‌های نفتی برداشته شود تا بتوانیم نفت بفروشیم، وگرنه در آینده بدهکار می‌شویم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت در حاشیه مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص جزئیات سرمایه‌گذاری 280 میلیارد دلاری چین در بخش نفت، گاز و پتروشیمی ایران طی 10 سال آینده گفت: چیزی در این مورد نشنیده‌ام، چرا که تا امروز هیچ صحبت و خبری در این مورد از مبادی رسمی به من نرسیده است.

وزیر نفت با بیان اینکه "اجرای فاز چهارم توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مراحل نهایی قرار دارد و به‌صورت مجازی در حال انجام است"، گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس در حال حاضر با ظرفیت پالایشی روزانه 420 هزار بشکه کار می‌کند و این ظرفیت تا پایان امسال به 480 هزار بشکه در روز خواهد رسید که این مهم با هزینه‌ای کمتر از 100 میلیون دلار محقق می‌شود.

وی افزود: برای توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس ما دیگر نه یوتیلیتی اضافه‌ای داریم و نه خوراک اضافه‌ای داریم و نمی‌دانم چه اصراری است که چیزی که با یکصد میلیون دلار می‌توان اجرا کرد، برای آن یک میلیارد دلار هزینه کنیم.

زنگنه در خصوص پرژه سیراف گفت: با دستوری که رئیس جمهور دادند، ما الآن در حال طی آخرین مراحل هماهنگی‌ها برای تأمین مالی این طرح هستیم؛ بحث این است که تأمین مالی این طرح از طریق بازار سرمایه انجام شود که در این زمینه مقدار زیادی از هماهنگی‌های لازم با بورس انجام شده تا پول مورد نیاز از طریق بورس تأمین شود.

وی ادامه داد: کسانی که به‌عنوان سرمایه گذاران پروژه سیراف انتخاب شده‌اند، سرمایه گذاران قدرتمندی هستند و برخی از این سرمایه گذاران به‌دنبال این هستند که از نفتای تولیدی، در صنعت پتروشیمی هم در پایین‌دست پروژه سیراف سرمایه گذاری کنند.

وزیر نفت با اشاره به طرح مجلس شورای اسلامی برای اصلاح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران گفت: این طرح قرار است به شرکت گاز اجازه دهد که در صورتی که خواست در بخش بالادستی نیز بتواند فعال شود و چیزی که مطرح است در همین حد است اما برخی این را خیلی بزرگ کردند و به‌اشتباه عنوان کردند که مجلس قرار است تصمیم بگیرد که بالادستی گاز از شرکت ملی نفت جدا شده و به شرکت گاز منتقل شود که چنین چیزی نیست بلکه این طرح دارد اجازه می‌دهد که اگر شرکت گاز در مواردی با تصمیم دولت، خواست در بالادستی هم کار کند مجاز باشد.

زنگنه در پاسخ به سؤالی در خصوص سرمایه گذاری شرکت پرگس در پروژه‌های نفت و گاز ایران گفت: شرکت پرگس در ایران فعال نیست و به‌خاطر این نیامده که نتوانسته مسائل مالی‌اش را حل کند، از نظر ما کوتاهی در این بین مطرح نیست.

وی افزود: فعلاً جایگزینی برای این شرکت مطرح نیست، باید ببینیم خود شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب تصمیمی در این خصوص می‌گیرد یا نه ولی به‌نظر من اگر بخواهیم از این قبیل کارها انجام دهیم بهتر است با منابع بازار سرمایه پیش برویم.

وزیر نفت در خصوص وضعیت میدان مشترک فرزادB اظهار داشت: امیدوارم که کار این میدان را به‌صورت اکتشاف توصیفی به‌زودی شروع کنیم، اگر هندی‌ها در یک فرصت چندماهه بیایند، آماده‌ایم با آنها هم کار کنیم، اگرنه، باید خودمان به‌صورت مستقل این کار را انجام دهیم.

زنگنه با ابراز اینکه "شرکت CNPCI‌چین هنوز رسماً اعلام نکرده که در فاز 11 پارس جنوبی نخواهد بود"، گفت: هنوز داریم با این شرکت صحبت می‌کنیم که به‌طریقی مسالمت‌آمیز این قرارداد را تعیین تکلیف کنیم.

وزیر نفت در خصوص پیشنهاد اروپایی‌ها برای برقراری خط اعتبار 15 میلیارد دلاری گفت: برقراری خط اعتباری 15 میلیارد دلاری از سوی اروپا به‌معنای کاهش تحریم‌ها نیست بلکه فقط پولی دارند می‌دهند، تا الآن هم اساس کار این بوده که تحریم‌های نفتی برداشته شود تا بتوانیم نفت بفروشیم وگرنه در آینده بدهکار می‌شویم.

زنگنه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "آیا ممکن است فاز 11 پارس جنوبی از تحریم‌ها معاف شود و توتال دوباره بازگردد؟"، گفت: هنوز این اتفاق نیفتاده است.

این عضو کابینه دولت با اشاره به سخنان هفته پیش سخنگوی دولت در خصوص کاهش ظرفیت قابل سوخت‌گیری با کارت‌های جایگاه‌داران گفت: یک اشتباه برداشتی از صحبت‌های آقای ربیعی شده و برخی گفته‌اند "چرا سهمیه‌ها را کم می‌کنید؟"، که باید گفت ما اصلاً سهمیه‌ای نداریم که بخواهیم کم کنیم؛ بلکه منظور این است که وقتی داریم برای تمامی مردم کارت سوخت صادر می‌کنیم، معنا ندارد که همچنان 95 درصد مردم از کارت جایگاه‌دار استفاده کنند و این نقض غرض است؛ سیاستی که به ما ابلاغ شده این است که ما باید از کارت سوخت استفاده کنیم و بر همین اساس، تا یکی دو روز آینده در 9 کلان‌شهر کشور همه کارت سوخت خواهند داشت.

وی افزود: برای اینکه مردم از کارت سوخت خودشان استفاده کنند، ناچاریم امکان سوخت‌گیری با کارت سوخت جایگاه‌داران را مرتب کاهش دهیم و آن 60 لیتری که به 30 لیتر کاهش دادیم برای همین بوده است و استفاده از کارت سوخت جایگاه‌دار را کاهش دادیم تا مردم رغبت کنند از کارت سوخت خودشان که هیچ محدودیتی ندارد، استفاده کنند.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: این‌که تعدادی هنوز کارت سوخت ندارند به‌خاطر این است که ما حداکثر روزی 40 تا 50 هزار عدد کارت سوخت می‌توانیم تولید کنیم اما 9 کلان‌شهر را اولویت دادیم، با این حال نزدیک به یک میلیون کارت سوخت هنوز در باجه‌های پست معطل است و از مردم درخواست داریم که بروند کارت سوخت خود را بگیرند.

زنگنه همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص "پیشنهاد روس‌ها برای انتقال نفت ایران از طریق دریای خزر"، گفت: تا امروز چنین پیشنهادی را نشنیده‌ام.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon