ترافیک معضل رفع نشده بزرگ‌ترین شهر مازندران/ بابل نیازمند پارکینگ طبقاتی


ترافیک معضل رفع نشده بزرگ‌ترین شهر مازندران/ بابل نیازمند پارکینگ طبقاتی

معضل ترافیک که در بسیاری از شهرهای استان وجود داشته و به صورت کج دار مریض رفع شده هنوز بابل بزرگ‌ترین شهر پرجمعیت استان از این معضل مستثنی نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، معضل ترافیک همواره به عنوان یکی از مشکلات شهرهای مختلف استان مازندران بوده که به دلیل افزایش جمعیت شهرنشین و مهاجرت روستاییان به شهر و تمایل افراد به شهرنشینی بر این معضل افزوده است.

بر کسی پوشیده نیست که ظرفیت کنونی خیابان‌های این استان هیچ تطبیقی با افزایش نرخ شهرنشینی و جمعیت فعلی نداشته و از سوی دیگر بسیاری از این خیابان‌ها از قدمت بیست تا بیش از 50 سال برخوردار بوده که نیازمند ترمیم یا بازسازی و تعریض جدی از سوی مسئولان است.

یکی از شهرهای مازندران که در واقع به عنوان شریان اصلی و نقطه اتصال بسیاری از شهرهای استان به مرکز یا جنوب کشور محسوب می‌شود، بابل نام دارد، شهرستانی با بیش از 500 هزار نفر جمعیت و دارای مراکز اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و بیمارستانی که روزانه علاوه بر حجم بالای تردد شهروندان خود، پذیرای مسافران و گردشگران زیادی از اقصی نقاط استان و کشور است.

شهرستانی که سالیان سال از مشکل ترافیک رنج می‌برد و علیرغم رشد جمعیت و رشد تکنولوژی و حضور چند دانشگاه، بقاع متبرکه و اداره کل همچنان از خیابان‌های قدیمی با قدمت بیش از 20 تا 50 سال برای عبور و مرور مردم و وسائط نقلیه استفاده می‌شود.

موضوعی که بارها از سوی امام جمعه، فرماندار، نمایندگان مجلس و حتی اعضای شورای اسلامی این شهر به عنوان یک دغدغه جدی مطرح شده و سال 91 بود که علی نیا عضو آن روزهای شورای اسلامی شهر بابل در گفت وگو با خبرنگاران مطرح کرد: اما اکنون پس از گذشت هفت سال همچنان ترافیک به عنوان یکی از معضلات جدی این شهرستان مطرح است.

البته عمده دلیل این موضوع را می‌توان نبود یک پارکینگ عمومی طبقاتی، زیرگذر، کنارگذر و حتی زیرساخت مناسب در نقاط مختلف شهر عنوان کرد، موضوعی که حسین نیازآذری نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در دیدار شهردار بابل به آن اشاره کرد و اظهار داشت: شهر بابل ظرفیت‌های زیادی برای خدمت دارد و با چالش‌های زیادی روبرو است. ضرورت دارد انسجام و دورنمای خوبی از بابل داشته باشیم و پروژه‌های زیربنایی و زیرساخت‌ها در بابل نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

مهندسی ترافیک نیازمند توجه مسئولان

وی افزود: بنده به عنوان عضو کمیسیون عمران، می‌توانم پیگیری‌های لازم را در استان و کشور داشته باشم اما این موضوع نیازمند آن است که پروژه‌های بزرگ زیربنایی در دستور کار قرار گیرد. یکی از موضوعات مهمی که باید در شهر بابل مورد توجه قرار گیرد، مهندسی ترافیک است.اگر چه با ایجاد کنارگذر جنوبی، 30 درصد مشکل ترافیک رفع شده است، اما 70 درصد ترافیک مربوط به موضوع داخل شهر است. فرهنگ ترافیک ما خیلی منضبط نیست و شهر بابل محل عبور بسیاری از شهرهای مازندران است.

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از خیابان‌های دچار معضل ترافیک، خیابان سرگرد قاسمی است که بسیاری از امکانات پزشکی مستقر در این خیابان، این معضل را پدید آورده است، تصریح کرد: زمانی شهرداری به یک درآمد پایدار می‌رسد که تصمیمات کلان بگیرد.  ما طرفدار سرمایه‌ دار نیستیم، بلکه طرفدار توسعه هستیم، در اتاق شیشه‌ای تصمیم می‌گیریم اما همه مسئولان شهرستانی موظف هستند برای توسعه بابل قدم بردارند.

نیازآذری افزود: در اینجا نقش شهرداری اثرگذار است و برخی سرمایه‌گذاران می‌گویند در شهرستان‌های دیگر، ادارات این‌قدر سخت‌گیری نمی‌کنند و باید به گونه‌ای کار شود که اثرات فعالیت شهرداری در اذهان مردم بماند.

وی تصریح کرد: در بحث آزادسازی معابر و خیابان‌ها مردم معطل تملک از سوی شهرداری هستند و اگر زودتر اقدام نشود، مبالغ تملک بسیار بالاتر خواهد رفت.

تغییر نگاه مردم به شهرداری بابل

سید مجتبی حکیم، شهردار بابل نیز موضوع ترافیک را یکی مهم‌ترین معضلات این شهر برشمرد اما ناکارآمد جلوه دادن شهرداری از سوی برخی افراد در ادوار گذشته را دلیل عقب ماندگی این شهرستان در بخش‌های مختلف منجمله ترافیک عنوان کرد و اظهار داشت: علی‌رغم تمام اقداماتی که در سنوات گذشته انجام شد، متاسفانه مجموعه‌ای را تحویل گرفتیم که مورد انزجار و تنفر مردم بود. زد و بندها با پیمانکاران، نگاه بدی نسبت به شهرداری به‌وجود آورد.

وی افزود: حدود 300 نیروی مازاد یعنی 20 نیرو در ماه به شهرداری تحمیل شد. قراردادهایی با 45 درصد پولوس بسته می‌شد. سعی کردیم به محض حضور جلوی اسراف‌کاری‌ها را بگیریم. در سال جاری تاکنون هزینه پذیرایی شهرداری بابل به 100 میلیون تومان هم نرسید در حالی که در سال 97 این مبلغ 15 برابر بیشتر بود.

شهردار بابل گفت: سعی کردیم اجاره‌های خودمان را صفر کنیم؛ جلوگیری از افزایش نیرو را داشتیم و یک نیرو نیز در هفت ماه گذشته اضافه نشد. اعتقاد بنده این است که باید 200 نیرو تعدیل شود؛ حدود 40 نیرو را تعدیل کردیم؛ کسانی که تخلفاتی از جمله مسائل اخلاقی و سرقتی داشتند را تعدیل کردیم.

حکیم به برخی پروژه‌های شهرداری اشاره کرد و گفت: پروژه بلوار امام‌رضا (ع) که قرار بود سه ماهه به پایان برسد، اکنون برای ما معضل شد؛ نزدیک به 10 ماه از این پروژه گذشته که تحویل گرفتیم و سه ماهه آن را جمع کردیم.

وی افزود: در رانش جاده انجیل‌سی که در ابتدای حضور بنده و در ایام نوروز رخ داد، متاسفانه فرمانداری همکاری لازم را نداشت و هیچ کمکی به ما نشد. اکنون نیز در مسیر انجیل‌سی چند نقطه رانشی داریم که اگر حادثه ایجاد شود، با معضل زباله در شهر مواجه خواهیم شد. کارخانه آسفالت شهرداری بابل در سال 97 ، حدود 210 روز تعطیل بود که پس از حضور بنده این کارخانه دوباره احیا شد.

حکیم تصریح کرد: بدهی‌های کلانی به پیمانکاران داریم که در حد توان خودمان داریم مبالغ را پرداخت می‌کنیم و در هفت ماه گذشته به تامین ‌اجتماعی یک ریال نیز معوقه نداریم و تنها بدهی ما نسبت به گذشته است که آن در حال پرداخت است.

احداث پارکینگ طبقاتی نیازمند سرمایهگذار است

وی افزود: در بحث ستاد بازآفرینی در موضوع قیر، ما همچنان نیازمند اعتبارات ملی هستیم و در حوزه پروژه‌های کلان پیگیر موضوع فاز دوم کمربندی دوم شرقی هستیم؛ فاز پنجم جاده ساحلی را پیگیر هستیم که با وضعیت موجود حدود 16 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

شهردار بابل خاطرنشان کرد: پل میدان امام حسین (ع) به پل حبیبی اگر احداث شود، قسمتی از ترافیک محدوده پل محمدحسن‌خان برطرف می‌شود. در بحث تالاب نیلوفر برخی‌ها متاسفانه به دلایلی سنگ‌اندازی می‌کنند؛ موضوع آسفالت و نور این تالاب مورد انتقادات عده ای است.

گزارش از هومن رمضانیان

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon