برگزاری نخستین جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه

برگزاری نخستین جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه

امسال نخستین جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه دریاچه ارومیه برگزار می‌شود و هدف اصلی برگزاری این جشنواره شناسایی و تعامل بیشتر با مخترعان این حوزه و حمایت از آنان، ترویج روش‌های اصلاح الگوی مصرف آب و منابع طبیعی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، حوضه آبریز دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران دربردارنده تعدادی تالاب است که ازنظر زیست‌محیطی و نیز ارزش های اجتماعی و اقتصادی و ازنقطه‌نظر جلب توریسم مهم و قابل‌توجه است مجموعه این تالاب ها شامل دریاچه وسیع و فوق‌العاده شور ارومیه و حدود 30 تالاب اقماری آب شیرین -شور می‌باشد که 7 عدد آنها دارای اهمیت ویژه‌ای است.

 برخی از این تالاب‌ها جزو کنوانسیون رامسر بوده و دارای اهمیت بین‌المللی هستند و برخی دیگر نیز به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده ثبت‌شده‌اند طی دهه‌های اخیر اغلب این تالاب‌ها همچون خود دریاچه ارومیه به‌شدت تحت تأثیر فعالیت‌های انسانی به‌ویژه پروژه‌های توسعه منابع آب در بخش‌ها ی بالادست رودخانه، گسترش زراعت فاریاب و نیز خشکسالی 80-78 قرار گرفتند.

 این تالاب‌ها در دو دهه گذشته به دلیل کمبود آب و عوامل انسانی با خشکسالی مواجهه شدند و بعضی از این تالاب‌ها حتی در فصول زمستان و پاییز رنگ آب به خود را ندیدند و دریاچه ارومیه هم چندین سال با بی آبی دست‌وپنجه نرم کرد و اما خوشبختانه با برنامه‌های اجرایی ستاد احیا دریاچه و همچنین بارش‌های الهی در بهار سال 98 نفس دریاچه و تالاب‌های این استان باز شد.

برگزاری این‌گونه جشنواره می‌تواند در شناسایی و حمایت از مخترعان، ترویج روش‌های اصلاح الگوی مصرف آب و آگاهی دادن به کشاورزان و مردم برای استفاده بهینه از آب گامی مؤثر بردارد و نگذارد که دریاچه ارومیه دوباره به حال بحرانی خود برگردد.

برگزاری نخستین جشنواره ایده و محصولات نوآورانه دریاچه ارومیه

امسال نخستین جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردم و با حمایت سازمان حفاظت محیط‌زیست، برنامه عمران ملل متحد، وزرات جهاد کشاورزی، طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در ارومیه برگزار می‌شود.

این جشنواره متشکل از دو بخش رویداد استارتاپی و دریافت ایده‌ها و محصولات نوآورانه بوده و هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی و تعامل بیشتر با مخترعان این حوزه و حمایت از آنان، ترویج روش‌های اصلاح الگوی مصرف آب و منابع طبیعی، شناسایی راهکارهای احیای دریاچه ارومیه و شناسایی دلایل اثرات محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی خشک شدن دریاچه و کمک به راه‌اندازی و تقویت شرکت‌های فعال در حوزه فناوری‌های نوآورانه است.

قابل‌ذکر است محورهای اصلی جشنواره با در نظر گرفتن اولویت‌های اجرایی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی حوضه آبریز و ستاد احیای دریاچه ارومیه تعیین‌شده است که شامل توسعه طبیعت‌گردی و گردشگری جامعه‌محور، راهبردها، راهکارها و شیوه‌های نوآورانه کاهش 40 درصدی مصرف آب، نقش فناوری‌های مدرن ارتباطی در ارتقای مشارکت مردم در حفاظت و احیای محیط‌زیست و تالاب‌های کشور و ارومیه و شناسایی و معرفی زنجیره‌های ارزش مؤثر بر بهبود اقتصاد خانوار روستایی و حفاظت از منابع حیاتی دریاچه ارومیه می‌شود.

به گزارش دبیرخانه جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه، زمان ثبت و ارسال ایده‌ها تا 26 مهرماه و ثبت‌نام جهت شرکت در جشنواره 3 آبان ماه است و از ایده‌های برتر تقدیر می‌شود و حمایت لازم جهت پیاده‌سازی و عملیاتی شدن آنها به عمل خواهد آمد و سامانه ثبت‌نام در   جشنواره به آدرس الکترونیکی www.luif.ir قابل‌دسترسی برای کلیه نخبگان و علاقه‌مندان این حوزه است.

اجرای برنامه مدیریت زیست بومی در بیش از 130 روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه

مدیر برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران با اشاره به تعداد تالاب‌های که برنامه مدیریت زیست بومی تهیه شده است می‌گوید: در حال حاضر برنامه مدیریت زیست بومی برای بیش از 30 تالاب در کشور تهیه شده است و مهم‌ترین اهداف اجرایی این پروژه مدیریت یکپارچه در تالاب، حفاظت از تنوع زیستی، معیشت جوامع محلی، ارتقای سطح آگاهی و مدیریت منابع آب‌وخاک باهدف تأمین حق آب تالاب‌ها است.

علی ارواحی با اشاره به اینکه این برنامه در بیش از 130 روستای مستقر در منطقه آبریز دریاچه ارومیه و استقرار کشاورزی پایداری به اجرا درآمده است می‌افزاید: یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های این پروژه این است که توانسته بستر مناسبی را برای مشارکت جامعه محلی، سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی محلی در فرآیند احیای دریاچه ارومیه فر آهم آورد.

وی بابیان دستاوردهای این طرح و همچنین افزایش تعداد روستاهایی که امسال این طرح در آن‌ها اجرا می‌شود، تصریح می‌کند: بهره‌وری 49 درصدی مصرف آب و کاهش 40 درصدی مصرف نهاده‌های شیمیایی ازجمله دستاوردهای این طرح است و امسال تعداد روستاهایی که برنامه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه در آن اجرایی می‌شود به 150 مورد خواهد رسید.

مدیر برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران با بیا اینکه  تحویل منابع آب ذخیره‌شده به دریاچه ارومیه از اولویت‌های مهم برنامه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه است می‌گوید: بنابراین در این برنامه تلاش می‌شود تا آب‌های صرفه‌جویی شده از طریق به‌کارگیری این تکنیک‌ها به دریاچه ارومیه بازگردانده شود.

گزارش از فائزه نماززاده

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon