پشت پرده فیگورهای بدنسازی در اردبیل؛ از تجویز داروهای عقیم‌ساز تا فروش در خودروها


پشت پرده فیگورهای بدنسازی در اردبیل؛ از تجویز داروهای عقیم‌ساز تا فروش در خودروها

تخلفات فروش داروهای غیرمجاز در باشگاه‌های بدنسازی اردبیل به حدی با افزایش همراه است که داد متولیان را به آسمان بلند کرده و سلامتی نسلی از جوانان را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، 474 باشگاه در سطح استان اردبیل فعالیت دارند که پیرو استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولت از قضا تمامی این باشگاه‌ها به بخش خصوصی سپرده شده است.

با این وجود نظارت بر باشگاه‌های خصوصی توسط متولیان دولتی همچنان اجرا می‌شود. فعالیت باشگاه‌های ورزشی در ماه‌های اخیر با انحرافاتی نگران کننده همراه شده و ناظران نیز به دنبال بازگرداندن فعالیت باشگاه‌ها به مسیر اصلی خود هستند.

هر چند برخی باشگاه‌ها توانسته‌اند با رعایت کار حرفه‌ای و مشتری‌مداری ضوابط و قوانین را رعایت کنند اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد، یکی از معضلات امروز باشگاه‌ها تجویز داروهای غیرمجاز به بهانه فیگور و ژست‌های خوش‌هیکلی و خوش‌اندامی است.

تا جایی که این معضل نگران کننده بوده و آگاهی خانواده‌ها و به ویژه جوانان در این خصوص ضروری است.

عجله جوانان برای دستیابی به وزن مطلوب

یکی از مدیران باشگاه‌های ورزشی که نخواست نامی از وی برده شود معتقد است دلیل تجویز مکمل در برخی باشگاه‌های بدن‌سازی، عجله مشتری در رسیدن به وزن مطلوب است

وی گفت: برخی جوانان علاقه‌مند به ورزش‌های طولانی مدت و رساندن وزن خود به وضعیت ایده آل نیستند و می‌خواهند در کمترین زمان به وزن ایده‌آل برسند.

وی افزود: به ویژه پسرها علاقه مند به عضله‌سازی در کمترین زمان هستند که همین اشتیاق موجب می‌شود تا برخی باشگاه‌ها مکمل را با وجود غیرقانونی بودن آن به فروش رسانند.

نه تنها در باشگاه‌های مردان بلکه در بین زنان نیز داروهای مکمل و لاغری تجویز می‌شود. تا جایی که یکی از شهروندان اردبیلی در این خصوص گفت: دستیابی به اندام متناسب به یکی از رقابت‌های دختران تبدیل شده و متاسفانه بعد از رسیدن به اندام و هیکل متناسب تصاویر در فضای مجازی منتشر شده و به بهانه پز دادن تبدیل شده است.

رعنا خدایی تصریح کرد: چنین فضایی موجب شده تا به ویژه خانم‌هایی که توان مالی دارند از داروهای لاغری به شکل گسترده استفاده کنند و در کمترین زمان وزن کم کنند.

فروش دارو در خودرو پارک شده مقابل باشگاه

عجله برای دستیابی به وزن مطلوب موجب شده است تا برخی باشگاه‌ها منبع درآمد غیرمجاز برای خود تعریف کنند و نسبت به فروش داروهای غیرمجاز اقدام کنند.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل در این خصوص گفت: از ابتدای امسال 26 باشگاه ورزشی پلمپ شده که از این تعداد علت پلمپ 8 باشگاه به دلیل تجویز داروهای مکمل است.

محمد رضا برادران در گفتگو با تسنیم تصریح کرد: تجویز هرگونه دارو و مکمل باید تحت نظر پزشک انجام شود و در باشگاه‌های ورزشی اکیدا ممنوع است اما به دلیل درآمدزایی برخی باشگاه‌ها در امور پزشکی دخالت می‌کنند.

وی با بیان اینکه حضور پزشک در باشگاه ورزشی هیچ الزامی ندارد، افزود: در عین حال تجویز دارو نیز غیرقانونی است و باشگاه‌ها به بهانه بدن سازی یا لاغری نمی‌توانند نسبت به تجویز دارو اقدام کنند.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل در خصوص نحوه فروش دارو با وجود غیرقانونی بودن آن گفت: فروش دارو در خارج از باشگاه و در خودرو پارک شده مقابل آن گزارش شده تا در داخل باشگاه بازرسان دارویی مشاهده نکنند.

افزایش مصرف داروهای لاغری در بین بانوان

به گفته برادران نه تنها مصرف مکمل در بین آقایان افزایش یافته بلکه مصرف داروهای لاغری در بین بانوان نیز نگران کننده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در باشگاه‌های بانوان داروهای لاغری به صورت غیرمجاز تجویز می‌شود و این موضوع نیز غیرقانونی بوده و در صورت مشاهده برخورد می‌شود.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان در خصوص فروش چیپس و پفک و برخی مواد خوراکی در باشگاه‌ها گفت: در صورتی که مواد خوراکی سیب سلامت داشته باشند، منعی در فروش آن‌ها نیست و در بازدیدهای مشترک با کارشناسان بهداشت این موضوع رسیدگی می‌شود.

فروش مکمل‌های قاچاق با آسیب جدی به بدن

به گفته برادران  بیشترین داروی لاغری که در بین آقایان تجویز می‌شود، تستوسترون است که متاسفانه موجب عقیم شدن مردان و زنان و پرخاشگری فرد می‌شود.

وی افزود: در باشگاه‌های بانوان نیز بیشتر داروی ال کارنیتین بیشتر از سایر داروها تجویز می‌شود که آسیب جدی به سلامت کبد وارد می سازد.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان افزود: نگرانی متولیان از این است که بسیاری از مکمل‌های به فروش رفته در باشگاه‌ها غیرمجاز و قاچاق بوده و آلوده است.

برادران افزود: هرچند تجویز مکمل برای ورزشکار زیر نظر پزشک ایرادی ندارد و حتی توسط فدارسیون‌ها انجام می‌شود اما مصرف مکمل آلوده اثرات سو داشته و در صورتی که مطابق تجویز پزشک انجام نشود، ورزشکار متهم به دوپینگ خواهد بود.

امسال44 مجوز باشگاه تمدید شده و  42 باشگاه ورزشی جدید در استان اردبیل تاسیس شده است. از 474 باشگاه، 300 مورد در شهرستان اردبیل دایر است و شهرستان‌های دیگر نه تنها نیازمند افزایش تعداد باشگاه‌ها هستند بلکه سلامت ورزشی و حرفه‌ای نیز نیاز مبرم باشگاه‌ها است.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران