بازگشت سازمان‌های بین‌المللی به مناطق ناآرام سودان


بازگشت سازمان‌های بین المللی به مناطق ناآرام سودان

شورای حاکمیتی سودان با گروه‌های مسلح این کشور توافق کرد که فعالیت سازمان‌های بین‌المللی بشردوستانه در مناطق درگیری و جنگ‌زده این کشور از سرگرفته شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در زمان حاکمیت نظام عمرالبشیر بر سودان فعالیت سازمان‌های بین‌المللی بشردوستانه در مناطق جنگی این کشور متوقف شد، اما با سرنگونی این نظام و تشکیل دولت انتقالی در سودان، این دولت با  گروه‌های مسلح وارد مذاکره شد که بر اثر آن، دو طرف درباره ساختار مذاکرات صلح به توافق رسیدند و قرار شد گروه‌های مسلح در شورای حاکمیتی نماینده‌ای داشته باشند.

عضو شورای حاکمیتی سودان گفت: این شورا با گروه‌های مسلح توافق کرده است تا سازمان‌های بین‌المللی فعال در عرصه کمک‌های بشردوستانه را بار دیگر به مناطق درگیری و جنگ‌زده در سودان بازگرداند تا آنها فعالیت خود را از سربگیرند.

محمد حسن التعایشی که در نشست "آینده صلح در سودان" سخن می‌گفت، با اشاره به نشست صلح جویا اظهار داشت: نظام پیشین خارطوم ده‌ها نشست با گروه‌های مسلح سودانی برای پایان دادن به جنگ داخلی برگزار کرد، اما این نشست‌ها هیچ دستاوردی به همراه نداشت. دولت انتقالی خارطوم با برگزاری یک نشست در پایتخت سودان جنوبی توانست گام اساسی در مسیر تحقق صلح در کشور بردارد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، وی افزود: مقامات خارطوم با نمایندگان گروه‌های مسلح در جوبا توافق کردند، سازمان‌های بین‌المللی فعال در عرصه بشردوستانه که در زمان عمرالبشیر از مناطق درگیری بیرون رانده شده بودند، بار دیگر به این مناطق بازگردند و کمک‌های خود را به مردم جنگ‌زده از سربگیرند و ما تمام تلاش خود را برای برقراری صلح و امنیت در کشور به کار خواهیم بست.

در سال 2009 نظام عمرالبشیر 13 سازمان بین‌المللی فعال در عرصه کمک‌های بشردوستانه را به اتهام جاسوسی برای بیگانگان از سودان بیرون راند. این سازمان‌ها در منطقه دارفور واقع در غرب سودان فعال بودند. این اقدام عمرالبشیر بعد از آن صورت گرفت که دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه او را به ارتکاب جنایات جنگی در دارفور متهم کرده بود.

این عضو شورای حاکمیتی با مهم ارزیابی کردن توافقات نشست جوبا تصریح کرد: بیانیه جوبا ارکان صلح در کشور را پی‌ریزی کرد و شرکت‌کنندگان در آن معتقدند بودند: اگر در شرایط کنونی به صلح دست نیابیم،  نسل‌های آینده  فرصت دستیابی به صلح را هرگز پیدا نخواهند کرد.

وی با اشاره به تشکیل دولت انتقالی و اعلامیه قانون اساسی گفت: بر اساس مذاکرات صلح دولت خارطوم با گروه‌های مسلح امکان ایجاد تغییر در سند اعلامیه قانون اساسی و دولت انتقالی وجود دارد.

این عضو شورای حاکمیتی از کشورهای دوست سودان در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای خواست که خارطوم  را در برقراری صلح و ثبات در سودان یاری دهند.

انتهای پیام

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon