سوخت‌گیری و تجدید قوای استارتاپ‌ها از طریق "شتابدهنده‌ها"

سوخت‌گیری و تجدید قوای استارتاپ‌ها از طریق "شتابدهنده‌ها"

"شتابدهنده‌ها" در مسیر حرکت استارتاپ‌ها همچون مکانی برای سوخت‌گیری و تجدید قوا هستند؛ آنها همچون سوخت برای سرعت دادن به فعالیت‌های استارتاپی عمل می‌کنند و ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، «حنای نوآوری و خلاقیت در این کشور رنگی ندارد پس بهتر است به دنبال راهی برای کسب درآمد بیشتر باشیم». شاید شما هم جملات شبیه این را شنیده‌ باشید. جملاتی که شاید در گذشته معنا داشت اما در سال‌های اخیر با توسعه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها و مراکز نوآوری خلاف آن ثابت شده‌ است.

چند سالی می‌گذرد که سوت حرکت این قطار به صدا درآمده است. قطاری که مسافران آن جوانان نوآور و استارتاپی هستند. ذهن‌های خلاقی  که ایده‌ها از آنها شعله‌ور می‌شود و با شکل‌گیری یک استارتاپ و در نهایت تبدیل آن به یک شرکت دانش‌بنیان محصول یا خدمات  خود را در انتهای مسیر تحویل می‌دهند.

اما استارتاپ‌ها همچون جوجه‌ای تازه از تخم بیرون آمده هستند؛ جوجه‌ای که برای سرپا ایستادن نیازمند حمایت‌های مادر است تا بال و پر بگیرد و پرواز کند. پس این کسب و کارهای نوپا برای پیمودن مسیر نیاز به حمایت دارند. باید همچون مادری صبور و مهربان با آنها هم گام شد و آموزش‌ها و تجربیات  لازم را به آنها ارائه داد. چرا که این ایده‌ها هر کدام در آینده راهگشا می‌شوند و گره‌گشایی می‌کنند. هدیه آنها برای مردم  رفع نیاز و رفاه است. پرورش ایده‌هایشان و تبدیل آن به محصولات فناورانه برای جامعه مزیت است. در تمام حوزه‌ها نیز فعال هستند و به دنبال راهکاراند. برخی سعی یافتن راهکاری نوین برای درمان بیماری‌ها، انرژی‌های نو،هوش مصنوعی  و برخی دیگر ارائه راهکارهایی برای دسترسی آسان به خدمات مختلف. در هر صورت همه و همه یک هدف دارند و آن ارتقای کیفیت زندگی و بهبود آن است.

هم بنیانگذاران و صاحبان استارتاپ ها جسور هستند و امیدوار، از شکست نمی‌هراسند و زمانی که قدم در  این مسیر گذاشتند قاطعانه با پشتکار تا انتها پیش می‌روند. بنابراین پس از ایده اجرای آن مهم است و اینکه با هر شکست پا پس نکشند. آنها مبارزان شرایط سخت هستند. بله درست است پشت صحنه هر کسب و کار موفقی که امروز تبدیل به یک برند شده‌است سالها سخت کوشی،پشتکار و کار تیمی وجود دارد.

تازگی، دیده شدن، منحصر به فرد بودن و تمایل به رسیدن به موفقیت از صفر تا صد آن چیزی است که یک فعالیت استارتاپی را متمایز می‌کند. اساس پیشرفت یک استارتاپ بر مبنای اصول علمی و بهره‌گیری از تجربه‌هاست. استارتاپ‌ها نوآوری، دانش و فناوری جدیدی را به جامعه تزریق می‌کنند. چیزی که در یک کسب و کار سنتی کمتر دیده می‌شود.

قطعا در این مسیر و برای تنومند شدن چالش‌هایی بر سر راه وجود دارد. یافتن سرمایه‌گذار یکی از آنها است. vc ها،صندوق‌های جورانه و سرمایه‌گذاری که قدر و ارزش ایده تراوش شده از ذهنی خلاق  و نوآور را بداند و برای رسیدن به مقصد پا به میدان بگذارد.

 اما راهکارهایی نیز برای سرعت بخشیدن به این حرکت در مسیر دیده شده‌ است؛ شتابدهنده‌ها در مسیر حرکت استارتاپ‌ها همچون مکانی برای سوخت‌گیری و تجدید قوا  هستند. آنها همچون سوخت برای سرعت دادن به فعالیت‌های استارتاپی عمل می‌کنند.

با تمام این مسائل باز نیاز به فرهنگسازی است تا فعالیت‌های استارتاپی بیش از گذشته در کشور رونق بیشتری یابند. گرچه اکنون زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور ایجاد شده است. زیست بومی که در آن بیش از 6 هزار استارتاپ ،180مرکز نوآوری و 4500 شرکت دانش‌بنیان،vc ها وشتابدهنده‌ها فعال هستند اما مهم اعتلای زیست بومی است که منجر به قوت بیشتر و رشد استارتاپ‌ها  و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود. زیست بومی که هر روز یک نوآوری جدید به شهروندانش هدیه می‌دهد.

پرویز کرمی؛ مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران