معاون وزیرجهاد کشاورزی: ۳۰۰ هزار هکتار از باغ‌های کشور انگور است


معاون وزیرجهاد کشاورزی: 300 هزار هکتار از باغ‌های کشور انگور است

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت:در حال حاضر سطح زیر کشت انگور در کشور حدود ۳۰۰ هزار هکتار است که سالانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن از آن برداشت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدعلی طهماسبی امروز در نخستین آئین برداشت انگور که با حضور مسئولان استانی در شهرستان کوار برگزار شد، اظهار داشت:  ایران دارای پایه‌های زیادی از ارقام انگور است و اگر آن را در یک مکان جمع کنیم به نمایشگاهی بزرگ تبدیل می‌شود که از آن نیز سالانه 200 هزار تن کشمش تولید می‌شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: انگور یکی از میوه‌هایی است که امکان کشت آن در مناطق مختلف کشور وجود دارد، در برخی از نقاط کشور که دارای تبخیر بالا و بارش سالانه 100 میلی‌متر بازندگی است ارقام مختلفی از انگور برداشت می‌شود که در حد خود کم‌نظیر است.

طهماسبی تصریح کرد: امروز ضعف اساسی در زنجیره انگور است و باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که کشت انواع ارقام را داشته باشیم به طوری که بتوان آن را در سردخانه نگهداری و در ایام نوروز نسبت به عرضه آن در بازار اقدام کنیم.

 وی بیان کرد: همچنین باید به سمتی حرکت کنیم که نمونه‌ها و ارقامی که بیشترین برداشت انگور از آن است را کشت کرده و با این روش به دنبال کاهش هزینه‌ها و همچنین صرفه‌جویی آب حرکت کنیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه کرد: سنت‌های قدیمی در کاشت و برداشت انگور را در اولویت قرار داده و تاکستان‌ها را نیز در مقابل آفت‌ محافظت کنند.

طهماسبی با اشاره به خسارت‌هایی که بارش تگرگ برای انگورها به وجود می‌آورد گفت: توصیه ما این است نسبت به نصب سایه‌بان اقدام کنند که علاوه بر افزایش کیفیت محصول در مقابله آفات نیز حفظ شود.

وی با قدردانی از برگزار کنندگان آئین مردمی برداشت انگور در کوار تصریح کرد: موضوع مهم که باید از آن دنبال شود توجه به فرآوری انگور و همچنین صنایع تبدیلی و برند کردن آن است.

65 هزار هکتار باغ انگور در فارس وجود دارد

رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس نیز در این مراسم اظهار داشت: شهرستان کوار دارای ظرفیت‌های بالایی در باغداری و کشاورزی است که سیاست ما کمک به مردم و تقویت این ظرفیت‌ها با استفاده از روش‌های اقتصاد مقاومتی است.

قاسمی افزود: در حال حاضر بالغ بر 65 هزار هکتار باغ انگور با برداشت بیش از از 600 هزار تن در فارس وجود دارد که این استان  24 درصد تولید انگور ایران رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد.

وی بیان کرد: یکی از موضوع‌هایی که می‌تواند در تفویت کشاورزی کمک کند ایجاد سردخانه‌ها است که در این راستا طی چند سال گذشته بیش از 150 هزار تن به ظرفیت سردخانه‌های استان فارس افزوده شده است.

قاسمی گفت: بیش از 50 درصد فضای کسب و کار استان فارس به کشاورزی اختصاص دارد و در این راه نیز همواره آماده استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران هستیم.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کوار نیز اظهار داشت: 11 بار کلمه انگور در قرآن بکار رفته و یکی از میوه‌های بهشتی به شمار می‌رود.

محمدجعفر ملک‌زاده افزود: شش هزار هکتار از سطح زیر کشت باغ‌های شهرستان کوار انگور است و سالانه 140 هزار تن از آن برداشت می‌شود که گردش مالی آن 200 میلیارد تومان است .

وی افزود: در برخی مواقع برداشت سالانه انگور در شهرستان کوار به حدود 200 هزار تن می‌رسد که رقم ریش بابا 60 درصد آن را شامل می‌شود.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان کوار نیز با بیان اینکه آئین برداشت انگور شهرستان کوار با هدف معرفی انگور این شهرستان در استان و کشور برگزار شده است، اظهار داشت: این شهرستان دارای شش هزار هکتار باغ انگور است که سالانه 140 هزار تن انگور از آن برداشت می‌شود.

مجید حیدری با بیان اینکه در این شهرستان امسال حدود 800 تن تولید کشمش و مویز تولید شد، افزود: عمده رقم انگور در شهرستان کوار شامل ریش بابا، رطبی، عسکری و یاقوتی می‌باشد.

وی بیان کرد: یکی از پتانسیل‌های خوب کوار داشتن آب و هوای مطلوب است که در آن انواع درختان میوه در شهرستان پروش داده می‌شود.

حیدری گفت: صندوق حمایت از بخش کشاورزی حدود دو میلیارد تومان تسهیلات در زمینه خرید انگور و تبدیل به کشمش و مویز به سهامداران و کشاورزان ارائه کرده که در قدم نخست سبب تثبیت قیمت انگور و در مرحله بعد سبب افزایش آن شده که در پی آن اشتغال قابل توجهی انجام شده است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon