ظهره‌وند: بیانات رهبری درباره مذاکره با آمریکا واقع‌بینانه بود/ تکرار مسیر گذشته به نفع کشور نیست


ظهره‌وند: بیانات رهبری درباره مذاکره با آمریکا واقع‌بینانه بود/ تکرار مسیر گذشته به نفع کشور نیست

سفیر پیشین ایران در ایتالیا گفت: بیانات رهبری درخصوص عدم مذاکره با آمریکا، یک نگاه کاملا کارشناسانه و در چارچوپ رئالیسم و واقع‌بینی است.

ابوالفضل ظهره‌وند کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره بیانات امروز رهبر معظم انقلاب که فرمودند "هیچ مذاکره‌ای در هیچ سطحی بین مسئولان جمهوری اسلامی و آمریکایی‌ها اتفاق نخواهد افتاد"، گفت: بیانات رهبری یک نگاه کاملا کارشناسانه و در چارچوپ رئالیسم و واقع‌بینی است.

وی افزود: همه ما نتیجه تجربه یک مذاکره طولانی با آمریکا را دیدیم و به نظر من این تجربه گران سنگی بود که باید به آن توجه کرد و نباید در سیکل دور جدیدی از مذاکرات بیفتیم. اگر هم مذاکره‌ای بخواهد انجام بگیرد باید در راستای توافق گذشته و با الزام  اینکه آمریکایی‌ها سر میز مذاکره  5+1 حاضر شوند و به برجام برگردند باشد و این بازگشت یعنی پاسخگویی نسبت به  تعهداتی که انجام ندادند، این مفهوم مذاکره منطقی و واقع‌بینانه است.

سفیر پیشین ایران در ایتالیا با بیان اینکه برخی مترصد این هستند که صرفا مذاکراتی انجام دهند که متناسب با دستورات و نیازهای غربی‌ها است، اظهار داشت: طرف غربی در حال تعیین محتوا و موضوع مذاکرات است. ترامپ آشکارا صحبت از فشار حداکثری برای کشاندن ایران بر سر میز مذاکراتی می‌کند که دستورکار آن را خودش تعیین کرده و می‌خواهد منجر به کاهش ظرفیت‌های منطقه‌ای و سیستم دفاعی و موشکی شود و جمهوری اسلامی را به تسلیم بکشاند.

ظهره‌وند با تصریح بر اینکه این نوع مذاکره در تراز شأن، موقعیت و جایگاهی که ایران در منطقه و جهان دارد نیست و دور از شان ایران و جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کرد: چنین مذاکره‌ای کاملا غیرمعقول و بی‌تناسب با موقعیت ایران است و فرمایشات رهبر انقلاب کاملا مبتنی با واقعیت‌هایی است که تا کنون با‌ آن مواجه بودیم. امروز ایران شرایط خوبی در منطقه و جهان دارد و بایستی فشارهای تحمیلی را نه به عنوان یک عامل تسلیم‌کننده بلکه یک نقشه راهی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران و کشف نقاط آسیب‌پذیری ما که غربی‌ها روی‌آن متمرکز شدند و تبدیل آن به نقاط قوت است. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره این بخش از بیانات رهبر انقلاب که فرمودند "ما در مقابل باید ثابت کنیم که سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد"، گفت: به‌دلیل ظهور و بروز قدرت‌های نوظهور مانند چین، روسیه، ایران و حتی ترکیه هرچه محیط بین‌الملل و جریانات اصلی را می‌بینیم حوزه بازیگری در حال تنگ‌تر شدن است. بنابراین با ظهور قدرت‌های جدید فشارها به طرفین برای رسیدن به سهم بیشتر افزایش می‌یابد. 

وی افزود: این نقطه قوت و مثبتی است که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی طی 40 سال از آن نقطه‌ای که نمی‌توانست سیم خاردار تولید کند به جایی رسیده که سیستم دفاعی ما می‌تواند پهپاد سوپر استراتژیک آمریکا را سرنگون کند و این نشان‌دهنده تغییر معادلات قدرت است. شما برای اینکه آقایی و موقعیت بین‌المللی را به دست بیاورید و این موقعیت را به بهبود سفره مردم تبدیل کنید باید فشار را تحمل کرده و رشد خود را ادامه دهید. به این طرز فکر "مقاومت فعال" می‌گویند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: هرگونه قدرت‌نمایی در فضای بین‌الملل با فشارهای خارجی همراه است چون سهمی که می‌خواهید بردارید از طرف مقابل شما که کشورهای غربی و دولت‌های شورای امنیت، آمریکا و کشورهای صنعتی که نصف GDP دنیا را در اختیار دارند کم می‌شود پس ذاتِ بودن در این محیط بین‌المللی که براساس دارویسنیسم اجتماعی استوار شده این است که شرایط برای قدرت‌ها است نه برای ضعفا. 

سفیر پیشین ایران در ایتالیا با تاکید بر اینکه بیانات امروز رهبر معظم انقلاب هم راستا با بیاناتی است که در گذشته فرمودند، اظهار داشت: متاسفانه نسبت به فرمایشات گذشته ایشان بی‌دقتی کردند و به برجام منتهی شد و امروز تکرار همان مواضع گذشته‌ای است که در 5 سال قبل و در آستانه برجام فرمودند که نه به آمریکا اعتماد داریم و نه به توافقی که انجام می‌شود خوش بینیم. امروز الحمدلله بنظر می‌رسد که همه جناح‌های سیاسی متقاعد شده اند که تکرار مسیر گذشته به نفع جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست و یک فرصتی است و قطعا می‌بایستی مواضع آقا را به‌عنوان فصل‌الخطاب و مبنای هرنوع استراتژی در روابط بین‌الملل در دستور کار داشته باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon