مهمترین دغدغه کنونی نجات اکوسیستم ساحل آلوده قشم است
رئیس محیط زیست قشم با بیان اینکه سازمانهای مسئول میتوانند با پایش ماهوارهای لکهها و آلودگیهای نفتی را تا قبل از رسیدن به ساحل مشاهده و جلوی انتشار آن را بگیرند، گفت: در این ساعات دغدغه اصلی نجات اکوسیستم ساحل آلوده قشم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، سیدمحمدهاشم داخته امشب در نشستی خبری که با محوریت آلودگیهای اخیر ساحل جنوبی قشم برگزار شد، با بیان اینکه متولی اصلی نظارت بر آلودگیهای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی است، اظهار داشت: ما در روزهای اخیر همواره با دغدغه و نگرانی در پی رفع آلودگیها از ساحل قشم بودهایم که طی روز شنبه تیمی تحقیقاتی از بنادر استان به قشم مراجعت کرده، همزمان نیز سازمان منطقه آزاد قشم از طریق خانم فرشچی که خود عضو هیئت سازمان منطقه آزاد قشم و سالها معاونت محیط زیست دریایی را به عهده داشته، درخواست اعزام یک تیم از سازمان محیط زیست در تهران را داده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین نگرانی و دغدغه ما رفع آلودگیهاست و مشخصسازی مقصر و آلودهسازان در مراحل بعدی قرار دارد که دستگاههای مربوطه باید خود راسا وارد این موضوع شوند.
این مسئول با بیان اینکه پس از یک هفته نامهنگاری، سرانجام یک تیم از استان به سواحل قشم برای بررسی دقیق موضوع اعزام شد، افزود: در حال حاضر از رئیس ستاد بحران شهرستان قشم خواستهایم که این آلودگی به عنوان یک بحران دیده شود که طی نشست برگزار شده، نتایج خوبی نیز به دست آمد و تعدادی از ادارات علاوه بر نیرو، تعدادی وسایل نقلیه نیز برای جمعآوری و پشتیانی در اختیار قرار دادهاند.
داخته افزود: علاوه بر نیروهای موجود در قشم، یک تیم اعزامی 20 نفره نیز از بنادر و دریانوردی استان به ساحل دیرستان که بیشترین حجم آلودگی در آنجاست به صورت متمرکز کار پاکسازی خود را آغاز خواهند کرد.
وی گفت: با توجه به زمان جزر و مد، عملیات پاکسازی در دو نوبت صبح و عصر اجرایی میشود که پیشبینی میکنیم در عرض دو سه روز با توجه به حجم نیروی متمرکز شده، کلیات این آلودگیها جمع آوری شود.
داخته همچنین از تمامی دستگاههای ذیربط، دریانوردان و مردم خواست با حساسیت بیشتری نسبت به مشاهده آلودگیها واکنش نشان دهند.
رئیس محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه بهترین و کمآسیبترین روش برای پاکسازی سواحل با اکوسیستم حساس استفاده از نیروی انسانی است، گفت: نیاز است در سطح ملی هوشیاری سازمانها و دستگاههای مرتبط با کشتیرانی بالا رود، ما نیز به دنبال ایجاد حساسیت در بین دستگاهها برای پایش بیشتر آلودگیها هستیم چرا که میتوان با پایشهای ماهوارهای لکهها و آلودگیهای نفتی و ... را تا قبل از رسیدن به ساحل مشاهده و جلوی تبعات بعدی در ساحل را گرفت.
انتهای پیام/ ع