۶۰۰ هکتار از اراضی سربیشه زیرکشت خارشتر است

600 هکتار از اراضی سربیشه زیرکشت خارشتر است

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه از کاشت ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان با محصول خارشتر خبر داد و گفت:کاهش هزینه نهاده‌های دامی از اهداف کشت خارشتر در این شهرستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در حالی که خشکسالی چند سالی است میمهان خراسان جنوبی شده و مردمان این دیدار با آن خود گرفته‌اند اما سبب کاهش مراتع و علوفه برای چرای دام به ویژه شتر شده است.

این امر سبب شده برخی از شترداران از کاهش جمعیت شتر و کاهش زاد و ولد این حیوان خبر دهند چون کمبود علوفه و کمبود آب سقط جنین را در این حیوان به دنبال داشته است.

خارشتر گیاهی مقاوم به کم آبی و شوری آب است که در سال‌هایی که خشکسالی بیداد می‌کند این گیاه  مرتعی مناسب برای چرای دام است.

مصرف آب این گیاه بسیار پایین بوده و به وسیله بذر و ریزوم تکثیر می‌شود و مقاومت بسیار بالایی در سرما، طوفان، خشکی و شوری دارد.

خارشتر علاوه بر خواص دارویی گزینه مناسبی برای تأمین علوفه مورد نیاز برای دام سبک است چون دام ترکیبات موجود در این گیاه را به راحتی هضم می‌کند و در نهایت شیر و گوشت تولیدی از این دام‌ها دارای ارزش غذایی بالاتری است.

مقابله با بیابان زایی یکی از مهم ترین اهداف در کشت این گیاه دارویی است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: در این شرایط فعلی با توجه به خشکسالی و کمبود آب در شهرستان سربیشه نسبت به کاشت گیاه خارشتر اقدام شده است کهکاهش هزینه نهاده‌های دامی از اهداف کشت خارشتر در سربیشه است.

جوادی افزود: خارشتر برای تامین علوفه ارزان قیمت از سال 95 در سربیشه کشت شده است و در نازدشت این شهرستان در زمین به مساحت 600 هکتار کشت شده که این محصول ارزش غذای زیادی دارد چون سرساز از پروتئین است.

وی با بیان اینکه کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام می‌شود گفت: گیاه خارشتر گاهی کم آب بر است و ضمن تثیبت شن و اصلاح خاک از آن می‌توان عرق خارشتر تولید کرد واین گیاه در برابروی بیان داشت: امسال  خشکسالی ومم آبی وشوری آب مقاوم است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon