مصاحبه|استادان عراقی: راهپیمایی اربعین پدیده‌ای فراگیر و به نماد و حامی مقاومت تبدیل شده است

مصاحبه|استادان عراقی: راهپیمایی اربعین پدیده‌ای فراگیر و به نماد و حامی مقاومت تبدیل شده است

به‌عقیده اساتید دانشگاه عراق، با وجود سرکوب (راهپیمایی اربعین) در زمان بعثی‌ها و قبل از آن تا دوره عباسیان، ولی امروز این مسئله (راهپیمایی اربعین) به یک پدیده فراگیر و گسترده تبدیل شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی(ع) امسال باشکوه‌تر از سال گذشته و با حضور میلیون‌ها زائر از ده‌ها کشور جهان برگزار شد، برخی منابع از حضور 21 میلیون زائر از داخل و خارج عراق در این مراسم بی‌نظیر خبر داده‌اند.

دکتر «عدنان عبدطلاک» استاد علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه کوفه عراق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره راهپیمایی اربعین حسینی که پیشتر برگزاری این مراسم تنها در ایران و عراق خلاصه می‌شد، اما اکنون تبدیل به رویدادی جهانی شده است، گفت: مردم ایران و عراق از روابط عمیق و ریشه‌داری برخوردار هستند که مهم‌ترین این روابط، بعد تاریخی و جغرافیایی آن است.

وی افزود: روابط بسیار عمیق و مستحکمی میان مردم ایران و عراق وجود دارد مردم هر دو طرف مسلمان و بیشترشان شیعه هستند، دین آنان اسلام است. مهم‌ترین عاملی که امروز همه ما را کنار یکدیگر جمع کرده و باعث اتحاد ما شده، امام حسین(ع) است. اوضاع میان دو طرف به‌گونه‌ای است که مردم عراق و ایران صرف‌نظر از هرگونه حاشیه و تفرقه‌ای به یکدیگر عشق می‌ورزند.

استاد دانشگاه کوفه اظهار داشت: در حال حاضر رسانه‌ها نقشی اساسی را میان دو طرف ایفا می‌کنند، برخی از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی سعی دارند تا به این روابط استوار و محکم خدشه و آسیب وارد کنند، آنان با پشتیبانی دشمنان اهل‌بیت(ع) درصدد تفرقه‌افکنی میان مسلمانان (ایران و عراق) هستند، اما در تحقق اهدافشان موفق نخواهند شد چراکه امام حسین(ع) پیشوا و الگوی بی‌نظیر ما مسلمانان است.

وی گفت: سخنرانان و متخصصان و کارشناسان تاریخ، دین و سیاست اسلامی باید به‌خوبی به وظیفه خود عمل کنند چراکه عراق و ایران به‌نوعی یک کشور به‌حساب می‌آیند. در اطراف عراق شش کشور کویت، سوریه، اردن، ترکیه، عربستان سعودی و ایران قرار دارند، اما میان آنان، ایران از نظر موقعیت استراتژیک در بهترین وضعیت قرار دارد.

این استاد دانشگاه کوفه خاطرنشان کرد: ما هیچ‌گاه موضع ایران در قبال عراق در دهه 1990 میلادی را فراموش نمی‌کنیم، در دوره‌ای که ظالمانه‌ترین تحریم‌ها ضد کشورمان اعمال شده بود مردم ایران کنار عراقی‌ها ایستادند. آنان برای مردم‌مان غذا فرستادند،  اعراب پشت ما را خالی کردند در حالی که تهران کنار بغداد ایستاد.

وی خاطرنشان کرد: من همواره تأکید داشتم که ایرانی‌ها به عراق کمک‌های شایانی کردند آنان مردم عراق را به بهترین شکل یاری کردند هنگامی که عراق درحال مبارزه با داعش بود آنان به کمک ما شتافتند. کمک‌های تسلیحاتی، لجستیکی و معنوی ایران در حالی که اکثر کشورهای عربی ما را تنها گذاشتند، فراموش‌ناشدنی است.

وی در پایان تأکید کرد که مردم ایران و عراق در مورد امام حسین(ع) بیشترین اتفاق نظر را دارند. بزرگداشت یاد امام حسین(ع) وبرپایی راهپیمایی اربعین حسینی یکی از بااهمیت‌ترین موضوعات میان دو طرف است. هرساله بیش از 3 میلیون زائر ایرانی (برای مشارکت در اربعین حسینی) وارد عراق می‌شوند که ما در اینجا میزبان آنان هستیم و به آن‌ها خدمت کرده‌ایم و می‌کنیم و خواهیم کرد. ما در خدمت زائران ایرانی هستیم.

دکتر «سلیم الجصانی» استاد الفقه دانشگاه کوفه درباره راهپیمایی اربعین که در عراق و ایران محدود بود و امروز جهانی شده است، گفت: آغاز پیاده‌روی اربعین نیز با حمایت رهبر انقلاب انجام شد، ایشان از حامیان آن بودند، در آن زمان از نجف اشرف تا کربلا بود که با تأیید مرجعیت چه مرجعیت امام رهبر انقلاب و مرجعیت رهبر راحل، امام خمینی(ره) انجام می‌شد، با وجود تعداد کمی که در پیاده‌روی اربعین حضور داشتند و از نجف تا کربلا آن را به انجام می‌رساندند و در عراق محصور بود و تنها از نجف و به کربلا انجام می‌شد، افرادی از استان‌ها می‌آمدند و بعد از تسلیت گفتن به امیرالمؤمنین علیه السلام به کربلا می‌رفتند.

وی افزود با وجود سرکوب آن(راهپیمایی اربعین) در زمان بعثی‌ها و قبل از آن تا دوره عباسیان، ولی امروز این مسئله (راهپیمایی اربعین) به یک پدیده فراگیر و گسترده تبدیل شده است ، ابتدا اهل بیت (علیهم السلام) از آن حمایت می‌کردند ، تا آنکه در زمان بعثی‌ها هر فردی که در این راهپیمایی شرکت می‌کرد توسط آنها کشته می‌شد ، به نحوی که ما یک حسینیه داریم که نام آن حسینیه شهدای طریق کربلا است و به نام شهدایی نامگذاری شده است که حاضر به پذیرش ممنوعیت راهپیمایی به کربلا(در زمان رژیم بعثی صدامی) نشدند و به همین خاطر به شهادت رسیدند و خانواده هایشان هم آواره شدند.

این استاد عراقی در ادامه گفت : راهپیمایی اربعین، امروز به یک نماد و حامی مقاومت تبدیل شده است، زیرا عقیده‌ای وجود دارد که خواهان اصلاح، اطاعت خداوند باری تعالی و نشر فضایل در زمین و احترام به انسانیت و عدم نقض حقوق بشر است.

وی افزود : ما در خدمت زائرین در حسینه شهدای جاده کربلا هستیم ، امروز حسینیه‌ها در گستره عراق امتداد و گسترش یافته‌‌اند و به نمادی تبلیغاتی برای تبیین مفاهیم خیر و مقاومت تبدیل شدند ،همان نمادهایی که با روند تحمیل بدی که در آمریکا و اسرائیل نمود پیدا کرده مخالف هستند.

دکتر سلیم گفت هر نوع تلاشی برای تحمیل بدی بر مفاهیم اسلامی و بر منطقه ما در جمهوری اسلامی ایران، عراق، نجف و حجاز و یمن در این راستا قرار دارد ، آنها می‌خواهند به ما بگویند که این شیوه و مسیری فرهنگی است که ما می‌خواهیم شما پیرو آن باشید ، از قرآن دوری کنید ، از رسول الله صلی الله علیه و آله و اهل بیتش(علیهم السلام) که برای بشریت ارزش‌ها و خیر به همراه دارند،دوری بجویید ، بنابراین، راهپیمایی اربعین تنها یک راهپیمایی آیینی نیست بلکه نمایانگر ارزشها است.

وی با اشاره به اینکه حسینه شهدای طریق کربلا با نام افرادی که در راه کربلا شهید شدند نامگذاری شده، گفت : ما خادمان راه حسین(ع) هستیم، اما این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد که در این راه بسیاری از شهدا به خون غلطیدند و با چهره ای خندان و بشارت دهنده به دیدار خدای خویش رفتند،زیرا در راه عقیده خویش جان دادند.

از سوی دیگر، دکتر«بشیر حسن راضی العامری» استاد دانشگاه امام جعفر صادق (علیه السلام) و رئیس دانشکده ادبیات آن هم در این رابطه گفت : ما به جمهوری اسلامی ایران احترام می‌گذاریم و در آن حق و عدالت را متجلی می‌بینیم ، ایران کشوری است که از عتبات عالیات در برابر خطر گروه تروریستی داعش و وهابیت دفاع و محافظت کرد.

وی تاکید کرد ، جمهوری اسلامی ایران همچون پرچمی است که بالاتر از دشمنان، کینه توزیان و توطئه گران در اهتزاز و برافراشته است.

راضی العامری در ادامه گفت ملت مسلمان گناهی جز ایستادن در مقابل جبروت آمریکا ، سعودی و وهابیت ندارد، آنها در حال توطئه هستند، اما نخواهند توانست گزندی به ایران برسانند، زیرا تمام کشورها برای ایران، امکاناتش و وفاداری اش به انقلاب اسلامی و قیام حسینی حساب ویژه ای باز کرده‌اند.

این استاد دانشگاه امام جعفر صادق (علیه السلام) در ادامه گفت : ایران به سوریه و عراق کمک کرده و همچنان در حال کمک به ملت های منطقه است.

دکتر بشیر حسن راضی العامری درباره راهپیمایی اربعین که ابتدا محدود به عراق و ایران بود و امروز جنبه ای جهانی به خود گرفته است گفت : راهپیمایی اربعین یک تجدید بیعت و شستن دلها از دردی است که همه محبان اهل بیت(ع) دچار آن شده اند.

وی افزود : این یک پدیده عظیم است که به مثابه حجت بزرگ نزد شیعیان و پیروان اهل بیت (علیهم السلام) در عراق محسوب می شود سالانه کنفرانسی بین المللی به میزبانی دانشگاه مستنصریه بعد از زیارت اربعین برگزار می شود و در آن اکثر کشورهای جهان حضور پیدا می کنند.

وی افزود: امام حسین(ع) زمانی که جان خود را برای حق و مبارزه با ظلم ایثار کرد، هدف عظیمی داشت که هیچ کس در آن زمان به آن توجه نداشت ، این ایثارگیری و جانفشانی درس ها و عبرت هایی است که هر انسانی از آن استفاده می‌کند تا بداند ظلم بر روی زمین دوام ندارد و امام حسین (علیه السلام) و فرزندان و نوادگانش آن را به ما آموختند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon